کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آسیب شناسی مداحی
۷:۱۱, ۲۴/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/مرداد/۹۰ ۱۳:۴۲ توسط mostafa1367.)
شماره ارسال: #1

بسم رب شهدا
سلام
من مطالبی که دوستان در مورد مداحی و عزاداری آقا امام حسین ( ع )نوشته بودن نگاه کردم مثل اینکه اکثر دوستان که در مورد انحرافهای که تو عزاداری سید شهدا صورت گرفته مداحی روفراموش کردن قبل از همه چیز ،بگم که من تمام مداح های اهل بیت پیامبر ( ص ) رو دوست دارم ولی بعضی از این عزیزان نا خواسته از اشعاری استفاده می کنن که مناسب نیست منظور من سبک اشعار هست که ما رو یاد ترانه های به قول معرف 6*8 این جور چیزا می ندازه
مثلا نمونه از این مداحی ها
بزن بریم کربلا به سرعت زلجنان
یا
عباس رفته آب بیاره ( حضرت عباس ( ع ) )
ببخشید ولی برای اینکه متوجه بشید منظور من دقیقا چه چیزی هست دوتا مصرع بالا رو نوشتم و دیگه یاد آوری نمی کنم که سبک خوندن اونها مربوط به کدوم ترانه است چون فکر کنم کاملا واضح باشه فقط چند تا کلمه تغیر کرده
چند وقت پیش هم یکی از دوستان من یک کلیپ صوتی برام پخش کرد که واقعا تاسف بار بود تو این کلیپ
صدای یکی از مداح ها رو با صدای یکی از خوانندهای قدیمی ( البته زن ) میکث کرده بودن وقتی گوشی می کردی انگار این دوتا جواب هم دیگر رو میدن
صحبت من اینکه عزیزان درست که ما باید حواسمان به ترانه ها باشه ولی دقت کنید بیشتر باید حواسمون به این مداحی ها باشه
یادمون نره که
این محرم صفر است که اسلام را زنده نگه داشته
فکرکنم غربی ها این امر خوب متوجه شدن شما هم حواستون باشه اگه نگاه کنیم می بینیم نمونه های مختلف این امر و آگاهی غربها رو ، نمونه های مثل علم که شکل صلیب برعکس هستش بابا منظور از علم پرچمی هست که دست یکی از سربازان خودی می دادن که اکثرا جنگاور بودن نه این علم، خدای کمی فکر کن با این علم می شه جنگید نمونه های دیگه مثل قمه زنی ، تعریف داستانهای که واقعت نداره مثلا مگن نیزه حضرت عباس ( ع ) شش گز بوده ، یا چنگ انداختن صورت در کل خواهش می کنم از بچه ها به این جور مسائل توجه بیشتری کنن و کمی بیشتر در مورد مداحی مطلب قرار بدن
متاسفانه کلیپ صوتی که گفتم ندارم تا برای دانلود قرار بدم
یا حق
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rahbin ، أین المنتظر ، Amir ، آرین (الهه.ع) ، oO DaViD Oo ، ANTI satan ، وحید110 ، رمز شب ، دل خسته ، محمود ، sam fisher ، میثاق ، ascertained ، hajiali.m ، blue.blood ، عبدالرحیم ، بچه شیعه ، جویای حقیقت ، بیداری اندیشه ، *مهاجر* ، عبدالرحمن

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۳:۴۷, ۱۹/آبان/۹۱
شماره ارسال: #21

مسجد محله ، بهترین جا برای برگزاری مراسمات مذهبیست.
تمام این آسیب ها از زمانی شروع شده که مکان اجرای مراسمات از مسجد جدا شده.

مداح یعنی چی؟ یعنی مدح کننده، اسمش روشه ، شما برای مدح کننده نمیتونید که چهارچوب خاصی در نظر بگیرید...

فکر کنم یه تاپیک باید ایجاد بشه با موضوع (( آسیب شناسی سخنرانی مذهبی ))

حوزه ی علمیه در این سال ها به طور یقین در تولید علم عقب مانده ، برخلاف گذشته و دوران طلایی اسلام با حضور دانشمندان ایرانی نظیر : جابر بن حیان ، زکریای رازی ، ابونصر فارابی و ابوریحان بیرونی و ....

شما برای من 5 تا طلبه نام ببرید که الان به علوم ریاضیات و اختر شناسی و فضایی و شیمی و ... مسلط باشه!!!

دشمن نه با مداح کار داره نه با سخنران و نه با مراجع تقلید
چرا ترور دانشمندان؟

به هر ترتیب طلبه های جوان خیلی خیلی بیشتر باید تلاش کنند ، برای شما خدمت سربازی هم معاف شده که شبانه روز به یادگیری بپردازید........!!!!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: black ، بچه شیعه ، جویای حقیقت ، DRiVeR
۱۲:۵۴, ۱۴/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/آذر/۹۱ ۱۲:۵۷ توسط منصور.)
شماره ارسال: #22
آواتار
هیئت هایی که جدیدا بوجود اومدن چند تا مزایا دارن و همینطور چند تا معایب نسبت به هیئت های سنت.حالا مقایسشون میکنیم.1.در هیئت های سنتی اگه آدم از شدت غمزدگی حتی خودشو محکم بزنه یا بلند بلند گریه کنه معمولا انگشت نما میشه اما در هیئت های جدید این چیزی خیلی عادی هستش.2.در هیئت های جدید معمولا افراد زیادی میان که فقط میخان مداحی رو که معروفه از نزدیک ببینن اما هیئت های سنتی اینطور نیست و میشه گفت اخلاص عزادارهای هیئت های سنتی نسبت به جدید ها بیشتره.3.مداح های هیئت های سنتی اکثرا انسان های مخلصی هستند اما در هیئت های جدید شاید هفتاد درصد مداح هاش برای کسب پول و شهرت قدم در این راه گذاشتن و خیلی ها از سبک های خواننده هایی حتی غیر مجاز هم استفاده میکنن.4.در هیئت های سنتی به مسئله ی تولا و تبرا زیاد نمی پردازند اما در هیئت های جدید کاری میکنن که انسان به شیعه بودنش افتخار کنه.

در کل خود بنده سعی میکنم هر دو نوع هیئت رو برم.
التماش دعا
۳:۰۸, ۱۵/آذر/۹۱
شماره ارسال: #23
آواتار
تمامی علماء محقق از جمله نوری و بروجردی از رسول الله صلى الله علیه وسلم روایت کرده اند که او فرمود: «دو صدا هستند که ملعونند و خداوند به آنه غضب می کند: شیون در مصیبت و صدا در حالت شادی یعنی: نوحه و غناء» ([sub]بحارالأنوار: ۸۲/۱۰۱).

[/sub]و همانا شما را از نوحه و شیون نهی می کنم» [sub](جامع احادیث الشیعة: ۳/۳۷۲).

[/sub]
و کلینی همچنین ازصادق علیه السلام آورده است که فرمود: «فریاد زدن برای مرگ جایز نیست و لباس پاره کردن [نیز همچنین] جایز نیست» [sub](الکافی: ۳/ ۲۵۵).

[/sub]
همانگونه که صلى الله علیه وسلماز صوت حزین در مصیبت نهی فرمود و [همچنین] از نوحه سرائی و شنیدن آن [نیز] نهی فرمود. (وسائل الشیعة: ۲/۹۱۵).

باقر علیه السلام فرمود: «بدترین جزع (بی صبری) فریاد بلند کشیدن در ناراحتی و شیون و زدن صورت و سینه می باشد, و کشیدن موی پیشانی می باشد و کسی که نوحه را برپا کند صبر را ترک کرده است و راهی غیر از راه درست را برگزیده است» [sub](الکافی: ۳/۲۲۲-۲۲۳, وسائل شیعه: ۲/۹۱۵, بحار الأنوار: ۸۲/۸۹).[/sub]
و همچنین قول امام صادق است که: «کسی که در مصیبت دستش را بر رانش بزند اجر او باطل می شود». [sub](الکافی: ۳/۲۲۵).[/sub]

۸:۳۷, ۱۵/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/آذر/۹۱ ۸:۵۳ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #24
آواتار
بسم الله
(۱۵/آذر/۹۱ ۳:۰۸)siavas1h نوشته است:  تمامی علماء محقق از جمله نوری و بروجردی از رسول الله صلى الله علیه وسلم روایت کرده اند که او فرمود: «دو صدا هستند که ملعونند و خداوند به آنه غضب می کند: شیون در مصیبت و صدا در حالت شادی یعنی: نوحه و غناء» ([sub]بحارالأنوار: ۸۲/۱۰۱).

[/sub]و همانا شما را از نوحه و شیون نهی می کنم» [sub](جامع احادیث الشیعة: ۳/۳۷۲).

[/sub]
و کلینی همچنین ازصادق علیه السلام آورده است که فرمود: «فریاد زدن برای مرگ جایز نیست و لباس پاره کردن [نیز همچنین] جایز نیست» [sub](الکافی: ۳/ ۲۵۵).

[/sub]
همانگونه که صلى الله علیه وسلماز صوت حزین در مصیبت نهی فرمود و [همچنین] از نوحه سرائی و شنیدن آن [نیز] نهی فرمود. (وسائل الشیعة: ۲/۹۱۵).

باقر علیه السلام فرمود: «بدترین جزع (بی صبری) فریاد بلند کشیدن در ناراحتی و شیون و زدن صورت و سینه می باشد, و کشیدن موی پیشانی می باشد و کسی که نوحه را برپا کند صبر را ترک کرده است و راهی غیر از راه درست را برگزیده است» [sub](الکافی: ۳/۲۲۲-۲۲۳, وسائل شیعه: ۲/۹۱۵, بحار الأنوار: ۸۲/۸۹).[/sub]
و همچنین قول امام صادق است که: «کسی که در مصیبت دستش را بر رانش بزند اجر او باطل می شود». [sub](الکافی: ۳/۲۲۵).[/sub]

ما سه نوع جزع داریم:
.
.
نوع اول:
جزع در مورد مصیبت های دنیوی و خلقی ، که جنبه دنیوی داشته و به ما وارد می شود....
در این موارد اگر جزع کنیم و منظور نارضایتی از تقدیر الهی داشته باشیم ،این نوع جزع حرام است....
حتی در مصیبت های الهی هم اگر جزع کنیم و منظور تا رضایتی از خداوند باشد حرام است...
.
.
نوع دوم:
جزع در مود مصیبت های دنیوی ، که برای فرو نشندن غم باشد و نارضایتی از خدا نباشد ،که این مورد مکروه است ....
و حدیث داریم :
امام علی(علیه السلام) فرمودند:
«الجزع عند المصیبة اشد من المصیبة»
بیتابی کردن بر مصیبت سخت تر از خود مصیبت است.
.
.
نوع سوم :
جزع در مصیبت های اللهی ، به جهت نان دادن دوستی با اولیای اللهی و دشمنی و بغض نسبت به دشمنان اولیای اللهی ،که این مورد مستحب است ....
و حدیث داریم:
.
امام رضا عليه السّلام فرمود:
اى پسر شبيب ! اگر بر حسين عليه السّلام آن قدر گريه كنى كه اشگهايت بر چهره ات جارى شود، خداوند همه گناهانت را كه مرتكب شده اى مى آمرزد؛ كوچك باشد يا بزرگ ، كم باشد يا زياد.
امالى صدوق ، ص 112
.

امام صادق عليه السّلام به جعفربن عفان فرمود:
هيچ كس نيست كه درباره حسين عليه السّلام شعرى بسرايد و بگريد و با آن بگرياند مگر آن كه خداوند، بهشت را بر او واجب مى كند و او را مى آمرزد.

رجال شيخ طوسى ، ص 289

.
امام صادق(علیه السلام) در روایت دیگری می فرمایند :
«ان البكا و الجزع مكروه للعبد فى كل ما جزع ما خلا البكا و الجزع على الحسین بن علی(علیه السلام) فانه فیه ماجور»
راستى كه جزع و گریه براى بنده در هر موردى مكروه است مگر گریه و جزع براى حسین بن على(علیه السلام) كه در آن ماجور است.
.

.
.
مسمع گوید: حضرت امام صادق علیه السلام فرمود:
آیا متذكر مى‌شوى با حسین چه كردند؟ عرض كردم: آرى، فرمود: آیا جزع و گریه مى‏كنى؟ گفتم: آرى، به خدا سوگند گریه مى‏كنم و آثار غم و اندوه در صورتم ظاهر مى‏شود
حضرت فرمود: «خدا اشك چشمت را رحمت كند. آگاه باش كه تو از آن اشخاصى هستى كه از اهل جزع براى ما شمرده مى‏شوند، به شادى ما شاد و به حزن ما محزون و اندوهناك مى‏گردند. آگاه باش كه به زودى هنگام مرگ، پدرانم را بر بالین خود حاضر مى‏بینى، در حالى كه به تو توجه كرده و ملك‌الموت را درباره تو بشارت مى‌دهند، و خواهى دید كه ملك الموت در آن هنگام از هر مادر مهربان به فرزندش، مهربانتر است.» سپس فرمود: «كسى كه بر ما اهل‌بیت به خاطر رحمت و مصائب وارده بر ما گریه كند، رحمت خدا شامل او مى‏شود قبل از این كه اشكى از چشمش خارج گردد؛ پس زمانى كه اشك چشمش بر صورت جارى شود اگر قطره‏اى از آن در جهنم بریزد، حرارت آن را خاموش كند، و هیچ چشمى نیست كه گریه كند بر ما مگر آن كه با نظر كردن به كوثر و سیراب شدن با دوستان، خوشوقت مى‏گردد.»
اختیار معرفة الرجال، شیخ طوسى، ۸۹

امضای میلاد.م
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، فاطمه خانم ، منصور ، جویای حقیقت ، بیداری اندیشه
۱۴:۴۸, ۱۵/آذر/۹۱
شماره ارسال: #25
آواتار
دقیقا ظهر عاشورا آخرین دسته ای که داشت میرفت یه ترانه خیلی معروف رو میخوند که خاله ام یه زن میانسال هستش متوجه شد و با عرض معذرت با اینکه برای عذاداری رفته بودیم ناخودآگاه رو لبای اکثر کسایی که حواسشون بود لبخند اومد و بعضی ها آروم خنده میکردن
واقعا شرم آور بود ببینم آیا این هم با ز مداحیه؟؟؟ روزی که باید برای امام حسین علیه السلام اشک بریزیم کاری کنیم که مردم بخندن؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: DRiVeR
۱۶:۴۲, ۱۵/آذر/۹۱
شماره ارسال: #26
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
پست بدی نبود
اره درسته برخی از مداحی ها به هیچ وجه مناسب مجلسی که در شان و مقام اهل بیت (علیهم السلام) است نیست.
و همچنین برخی کارهایی که انجام میدهند
اما یک نکته مهم :
ببینید دوستان برای اینکار که چه درست است و چه درست نیست باید به اهل فن مراجعه کرد.(که اهل فن این کار همان مراجع عظیم الشان خودمان هستند.)
ما که در این رابطه زبده کار نیستیم
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: M912 ، Amirsaeed ، منصور
۲۰:۵۹, ۱۵/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/آذر/۹۱ ۱۷:۴۳ توسط Amir.)
شماره ارسال: #27

(۲۴/مرداد/۹۰ ۷:۱۱)mostafa1367 نوشته است:  بسم رب شهدا
سلام
من مطالبی که دوستان در مورد مداحی و عزاداری آقا امام حسین ( ع )نوشته بودن نگاه کردم مثل اینکه اکثر دوستان که در مورد انحرافهای که تو عزاداری سید شهدا صورت گرفته مداحی روفراموش کردن قبل از همه چیز ،بگم که من تمام مداح های اهل بیت پیامبر ( ص ) رو دوست دارم ولی بعضی از این عزیزان نا خواسته از اشعاری استفاده می کنن که مناسب نیست منظور من سبک اشعار هست که ما رو یاد ترانه های به قول معرف 6*8 این جور چیزا می ندازه
یا

چرا مثال بیجا میزنی ؟؟!!

همه شاهد باشند که اگر شما این مداحی رو ( عباس(علیه السلام) رفته آب بیاره) که منظورت اینه که با سبک خونه ی مادربزرگه خونده شده رو بیاری من هرچی که بخوای بهت میدم......، نامرد عالمم اگه این کارو نکنم........
Angry

چرا حرف ... میزنی نامسلمونAngry.... این سبک هرگز خونده نشده.....

در کشور ایران مراسمات مذهبی در مساجد و هیات های اهل بیت (علیه السلام) با سخنرانی و مداحی های خوب و عالی وجود دارد . لزومی نداره که شما بخواهی در این مورد نظر غلط بدید ، هرچند که صلاحیت نظر دادن را در این باره نه فقط شما بلکه همه ی ما هم نداریم....

در مورد این دم و دستگاه با ادب باش یعنی چی سبک های 6&8؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!
میتونی گوش ندی..این دم و دستگاه بی صاحب نیست که من و شما بخواهیم با این طور حرف زدن برایش دل بسوزانیم.
ولی مطمئن هستم همین شمایی که اینطوری حرف میزنی خودت اولین نفری هستی که از این سبک ها استقبال میکنی و به آن گوش میدی... به قول یارو گفتنی با این که از این سبک ها بیزاری ولی شبا یه دونا از این ها رو گوش میدی و بعد میخوابی......
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: منصور ، جویای حقیقت
۲۱:۴۴, ۱۵/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/آذر/۹۱ ۲۱:۴۹ توسط منصور.)
شماره ارسال: #28
آواتار
(۲۴/مرداد/۹۰ ۷:۱۱)mostafa1367 نوشته است:  بسم رب شهدا
سلام
یا
ببخشید ولی برای اینکه متوجه بشید منظور من دقیقا چه چیزی هست دوتا مصرع بالا رو نوشتم و دیگه یاد آوری نمی کنم که سبک خوندن اونها مربوط به کدوم ترانه است چون فکر کنم کاملا واضح باشه فقط چند تا کلمه تغیر کرده
چند وقت پیش هم یکی از دوستان من یک کلیپ صوتی برام پخش کرد که واقعا تاسف بار بود تو این کلیپ
صدای یکی از مداح ها رو با صدای یکی از خوانندهای قدیمی ( البته زن ) میکث کرده بودن وقتی گوشی می کردی انگار این دوتا جواب هم دیگر رو میدن
صحبت من اینکه عزیزان درست که ما باید حواسمان به ترانه ها باشه ولی دقت کنید بیشتر باید حواسمون به این مداحی ها باشه
یادمون نره که
این محرم صفر است که اسلام را زنده نگه داشته
فکرکنم غربی ها این امر خوب متوجه شدن شما هم حواستون باشه اگه نگاه کنیم می بینیم نمونه های مختلف این امر و آگاهی غربها رو ، نمونه های مثل علم که شکل صلیب برعکس هستش بابا منظور از علم پرچمی هست که دست یکی از سربازان خودی می دادن که اکثرا جنگاور بودن نه این علم، خدای کمی فکر کن با این علم می شه جنگید نمونه های دیگه مثل قمه زنی ، تعریف داستانهای که واقعت نداره مثلا مگن نیزه حضرت عباس ( ع ) شش گز بوده ، یا چنگ انداختن صورت در کل خواهش می کنم از بچه ها به این جور مسائل توجه بیشتری کنن و کمی بیشتر در مورد مداحی مطلب قرار بدن
متاسفانه کلیپ صوتی که گفتم ندارم تا برای دانلود قرار بدم
یا حق
نقد عجیبیه!!!!چندتا مسئله با هم قاطی شده لا اقل تفکیکشون میکردین.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Amirsaeed
۱۷:۴۵, ۱۶/آذر/۹۱
شماره ارسال: #29
آواتار
نقل قول: چرا حرف ... میزنی نامسلمون[تصویر: angry.png].... این سبک هرگز خونده نشده.....

عزیز خودتون رو کنترل کنید
ایشون در کمال ادب و احترام صحبت کردند شما هم وظیفه دارید با احترام به ایشون پاسخ بدید .
اگر میخواید دفاع کنید جای گوش نده و این چیزها سعی کنید دلیل بیارید برای حرف هاتون .
بهرحال باید قبول کنیم برخی مداحی ها به سخره داره کشیده میشه ، البته من خودم مداحی شور زیاد گوش میدم و اشنا هستم با این نوع سبک اما بهتره کمی کنترل بشه .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: M912 ، جویای حقیقت
۲۱:۰۲, ۵/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #30
آواتار
سلام به بیداران اندیشه.
من کلا از خیلی مداحان حالم بهم میخوره وقتی گوش میدم اصلا گریم نمیگیره دست خودم نیس اما وقتی یه بزرگی میاد سخنرانی میکنه وداستانای اهل بیتو میگه واقعا دل ادم میسوزه بابا میخوای از امام بگی وچنتا جوونی مثل منو اگاه کنی و...خب مثل ادم بگو .برای چی خودتو سگ امام حسین خطاب میکنی بخدا اون امام اینطوری نمیخواد .اینطوریی جوونایی مثل من سرد میشن .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: جویای حقیقت
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

پرش در بین بخشها:

بالا