کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ولادت امام حسن(علیه السلام)مبارك
۲۱:۰۵, ۱/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/مرداد/۹۲ ۲۱:۰۷ توسط *ركن الهدي*.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: 1_E.Hasan02.gif]
ماجراي ولادت امام حسن مجتبي(علیه السلام)

[b]پیش از این در تاریخ زندگانى پیامبر بزرگوار اسلام در حوادث سال سوم هجرت ذكر شد كه سبط اكبر آن حضرت، امام حسن(علیه السلام)، در سال سوم به دنیا آمد، و مشهور آن
است كه این مولود فرخنده در شب نیمه ماه رمضان-بهترین ماههاى خدا-متولد شده، و البته در این باره در كتابهاى شیعه و سنت اقوال دیگرى هم نقل شده كه خلاف مشهور است[sup] (1) [/sup].

داستان ولادت و نام گذاري

و اما داستان ولادت به گونه‏اى كه در روایات شیخ صدوق(رحمة الله علیه)در امالى و علل و عیون اخبار الرضا(علیه السلام)و روایات دیگر محدثین شیعه و اهل سنت آمده و از امام سجاد(علیه السلام) روایت‏شده این گونه است كه فرمود:
چون فاطمه(سلام الله علیها)فرزندش حسن را به دنیا آورد، به پدرش على(علیه السلام)عرض كرد: نامى براى او بگذار، على(علیه السلام)فرمود: من چنان نیستم كه در مورد نامگذارى او به رسول خدا پیشى گرفته و سبقت جویم.در این وقت رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)بیامد، و آن كودك را در پارچه زردى پیچیده، به نزد آن حضرت بردند.حضرت فرمود: مگر من به شما نگفته بودم كه او را در پارچه زردنپیچید؟سپس آن پارچه را به كنارى افكند و پارچه سفیدى گرفته و كودك را در آن پیچید، آنگاه رو به على(علیه السلام)كرده فرمود: آیا او را نامگذارى كرده‏اى؟
عرض كرد: من در نامگذارى وى به شما پیشى نمى‏گرفتم!
رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)فرمود: من هم در نامگذارى وى بر خدا سبقت نمى‏جویم!
در این وقت‏خداى تبارك و تعالى به جبرئیل وحى فرمود كه براى محمد پسرى متولد شده، به نزد وى برو و سلامش برسان و تبریك و تهنیت گوى و به وى بگو: براستى كه على نزد تو به منزله هارون است از موسى، پس او را به نام پسر هارون نام بنه!
جبرئیل از آسمان فرود آمد و از سوى خداى تعالى به وى تهنیت گفت و سپس اظهار داشت: خداى تبارك و تعالى تو را مامور كرده كه او را به نام پسر هارون نام بگذارى. رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)پرسید: نام پسر هارون چیست؟عرض كرد: «شبر».فرمود: زبان من عربى است؟ عرض كرد: نامش را«حسن‏»بگذار، و رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)او را حسن نامید...[sup] (2)[/sup][
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.hossein ، MOHSEN-Z ، منادی حق ، شیدا ، s-r ، عبدالرحیم ، SAViOR ، Justice Bringer ، ترنم ، Bahar ، میلاد.م ، ali0077 ، hessam ، شهیدطیبه واعظی ، fiftynine ، حسن عزتي ، ilidin ، mahdy30na ، میم.حسین.الف ، Mohammad Trust
۲۱:۳۳, ۱/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
ولادت سبط اکبر امام حسن مجتبی(علیه السلام) و روز اکرام بر همگان مبارك

یک صلوات هدیه به امام حسن مجتبی(علیه السلام)
ان شاء الله به حق این روز عزیز خداوند ظهور آقامون حجة بن الحسن را نزدیک بگرداند

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: *ركن الهدي* ، منادی حق ، شیدا ، mahdy30na ، s-r ، عبدالرحیم ، SAViOR ، ترنم ، Bahar ، میلاد.م ، شهیدطیبه واعظی ، حسن عزتي
۲۳:۱۸, ۱/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
بسم الله

سلام

نیمه ماه صیام از رحمت پروردگار

سر زد از برج ولایت کوکبی خورشیدوار

خود نمایی کرد در دامان پاک فاطمه

ماه رویی با طراوت، کودکی گلگون عذار

رخ عیان بنمود بر عالم ولیعهد علی

مصطفی را نور چشم و مرتضی را یادگار

نام نیکویش حسن فرمود ختم المرسلین

شد حسن در صورت و در سیرت و در اقتدار

میلاد پر برکت کریم آل طاها(علیهم السلام) تهنیت باد

یا علی / التماس دعای فراوان

امضای شیدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، s-r ، عبدالرحیم ، SAViOR ، ترنم ، Bahar ، میلاد.م ، m.hossein ، شهیدطیبه واعظی ، fiftynine ، حسن عزتي ، منادی حق
۲۳:۳۲, ۱/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
[تصویر: 57238776897784390406.gif]
عجبا کار مسیحا کند این بوی نسیم
بارالها، زکجا می رسد این لطف عمیم

عطر گیسوی پیمبر بود این بویْ مگر
یا که از باغ بهشت آید و جنات نعیم

یا رب این معجزه ها از اثر مقدم کیست
که چنین باد صبا زنده کند عظم رمیم

مگر از راه رسد شاه جوانان بهشت
کاورد بوی بهشت از همه سو پیک نسیم

خاکیان غرق سرورند، چو آید به زمین
گوشواری که مزیّن شد از او عرش عظیم

تا که نور «حسن» از منزل «زهرا» سر زد
طور ثانی شده آن خانه به موسای کلیم

میزبان گشته خدا و، پی اتمام کرم
شد به ماه رمضان جلوه گر آن نور قدیم

برتر از معجز شق القمر این جا بنگر
کامد آن شمس ضحی، ماه خدا گشت دونیم

خال رخسار «حسن» نقطه «بسم اللّه» است
خلق نیکوش بود معنی «رحمان» و «رحیم»

بحر حلم و کرمش را نبود پایانی
چون که او مظهر اسماء «حلیم» است و «کریم»

نار نمرود اگر سرد شد از یمن خلیل
به خدا مهر «حسن» سرد کند نار جحیم

[تصویر: 57238776897784390406.gif]

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: s-r ، شیدا ، عبدالرحیم ، SAViOR ، هدهد ، ترنم ، Bahar ، میلاد.م ، m.hossein ، شهیدطیبه واعظی ، fiftynine ، حسن عزتي ، منادی حق
۱:۵۸, ۲/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

فتبارك الله احسن الخالقين

گلی زیبا نمایان در چمن شد ........... شب میلاد مولایم حسن شد
شدم امشب سراپا مست نامش ................. یقین مرغ دلم گردیده رامش

[تصویر: hhe287.jpg]

امام حسن(علیه السلام): همانا محبت و دوستی با ما اهل بیت(علیه السلام) سبب ریزش گناهان از نامه اعمال می شود، همانطوریکه وزش باد، برگ درختان را می ریزد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، SAViOR ، هدهد ، ترنم ، Bahar ، میلاد.م ، m.hossein ، شهیدطیبه واعظی ، fiftynine ، حسن عزتي ، منادی حق ، mahdy30na
۲:۱۷, ۲/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #6
آواتار
[تصویر: 96837947259171070407.jpg]

امام حسن مجتبي (علیه السلام):

خداوند متعال ماه رمضان را براى بندگان خود ميدان مسابقه قرارداد. پس عدّه اى درآن ماه با اطاعت وعبادت به سعادت و خوشنودى الهى از يكديگر سبقت خواهند گرفت و گروهى از روى بى توجّهى و سهل انگارى خسارت و ضرر مى کنند.

[تحف العقول،ص 234،س 14؛من لايحضره الفقيه،ج 1،ص 511،ح 1479.]

میلاد فرخنده کریم آل طه مبارک باد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، هدهد ، ترنم ، Bahar ، میلاد.م ، m.hossein ، شهیدطیبه واعظی ، fiftynine ، حسن عزتي ، شیدا ، منادی حق ، mahdy30na
۳:۴۷, ۲/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/مرداد/۹۲ ۴:۴۶ توسط Bahar.)
شماره ارسال: #7

[تصویر: 122211.jpg]

داستان کوتاه درباره امام حسن (علیه السلام)
مهرباني
[/b]
مهرباني با بندگان خدا از ويژگي هاي بارز ايشان بود. اَنس مي گويد که روزي در محضر امام بودم. يکي از کنيزان ايشان با شاخه گلي در دست، وارد شد و آن را به دست امام تقديم کرد. حضرت گل را از او گرفت و با مهرباني فرمود: «برو تو آزادي! من که از اين رفتار حضرت شگفت زده بودم. گفتم: اي فرزند رسول خدا! اين کنيز، تنها شاخه گلي به شما هديه کرد، آن گاه شما او را آزاد مي کنيد؟» امام در پاسخم فرمود: «خداوند بزرگ و مهربان به ما فرموده است: «و اذا حييتم بتحيه فحيّوا باحسن منها؛ هر کس به شما مهرباني کرد، دو برابر او را پاسخ گوييد». (نساء: 86)
سپس امام فرمود: «پاداش آزادي در برابر مهرباني او آزادي بود».(1)
مهرباني در برابر نامهرباني
همواره امام، مهرباني را با مهرباني پاسخ مي گفت، حتي پاسخ وي در برابر نامهرباني نيز مهرباني بود. چنان که نوشته اند، امام، گوسفند زيبايي داشت که به آن علاقه نشان مي داد. روي ديد گوسفند، خوابيده است و ناله مي کند. جلوتر رفت و ديد که پاي آن را شکسته اند. امام از غلامش پرسيد: «چه کسي پاي اين حيوان را شکسته است:؟ غلام گفت: «من شکسته ام.»
حضرت فرمود: «چرا چنين کردي؟» گفت: «براي اينکه تو را ناراحت کنم». امام با تبسمي دل نشين فرمود: «ولي من در عوض، تو را خشنود مي کنم، و غلام را آزاد کرد». (2)
همچنين آورده اند، روزي امام، مشغول غذا خوردن بودند که سگي آمد و برابر حضرت ايستاد. حضرت، هر لقمه اي که مي خوردند. لقمه اي جلوي سگ مي انداختند. مردي پرسيد: «اي فرزند رسول خدا! اجازه دهيد اين حيوان را دور کنم». امام فرمود: «دعه انّي لاستحيي منا لله عزّ و جل ان يکون ذو روح ينظر في وجهي و انا آکل ثم لا اطعمه؛ نه رهايش کنيد! من از خدا شرم مي کنم که جانداري به صورت من نگاه کند و من در حال غذا خوردن باشم و به او غذا ندهم. »(3)
گذشت
امام بسيار با گذشت و بزرگوار بود و از ستم ديگران چشم پوشي مي کرد. بارها پيش مي آمد که واکنش حضرت به رفتار ناشايست ديگران، سبب تغيير رويه فرد خطاکار مي شد.
در همسايگي ايشان، خانواده اي يهودي مي زيستند ديوار خانه يهودي، شکاف برداشته و نجاست از منزل او به خانه امام نفوذ کرده بود. مردي يهودي از اين ماجرا باخبر شد. روزي زن يهودي براي درخواست نيازي به خانه آن حضرت رفت و ديد که شکاف ديوار سبب شده است که ديوار خانه امام نجس شود. بي درنگ، نزد شوهرش رفت و او را آگاه ساخت. مرد يهودي نزد حضرت آمد و از سهل انگاري خود پوزش خواست و از اينکه امام، در اين مدت سکوت کرده و چيزي نگفته بود، شرمنده شد.
امام براي اينکه او بيش تر شرمنده نشود. فرمود: «از جدم رسول خدا (صلي الله عليه و آله) شنيدم که گفت به همسايه مهرباني کنيد».
يهودي با ديدن گذشت و برخورد پسنديده ايشان به خانه اش برگشت و دست زن و بچه اش را گرفت و نزد امام آمد و از ايشان خواست تا آنان را به دين اسلام در آورد. (4)

ادامه در این سایت:منبع

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، ali0077 ، SAViOR ، m.hossein ، شهیدطیبه واعظی ، fiftynine ، حسن عزتي ، منادی حق ، mahdy30na
۱۰:۳۹, ۲/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #8
آواتار
خورده گره عنان دل خسته با کریم / ماها گدای پشت دریم و شما کریم
عمری ز دست رحمت تو دانه می خوریم / ما یاکریم بام تو هستیم یا کریم!
ماهم خورشیدم / تویی کوه امیدم
به عشق تو دل بستم / تویی اصل توحیدم
حسن خیر العمل؛ حسن مرد جمل
حسن روی لبم سرود احلی من عسل
حسن ...

دل را فقط برای حسن آفریده اند / اصلاً مرا گدای حسن آفریده اند
(آن پرچمی که دست علمدار کربلاست / از گوشه عبای حسن آفریده اند)
موج دریاییم / همه مست و شیداییم
تمام ما مدیون / حسن ابن الزهراییم
به دل تاب وتبه؛ به ما میده هبه
فقط ولادت آقاست که روزه واجبه
حسن ...

آن لحظه که به روی زمین پا نهاده ای /ذکر همه شده چقدر فوق العاده ای
روی کتاب مدحت تو حک نموده اند / تو مادری ترین پسر خانواده ای
نور حاجاتی / علمدار ساداتی
مدینه تو معروفی / که بانی خیراتی
شب نیمه ی ماه؛ شدی نور اله
اباالقاسمی و آقا اباعبدالله
حسن...

میلاد فرخنده کریم آل طاها (علیه السلام) مبارک باد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bahar ، حسن عزتي ، SAViOR ، m.hossein ، منادی حق ، شهیدطیبه واعظی ، mahdy30na
۱۲:۳۰, ۲/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/مرداد/۹۲ ۱۲:۳۰ توسط hessam.)
شماره ارسال: #9
آواتار
سلام به دوستاااااااان عزیز.
.
.
آقا مبارکه، به همه این روزا رو تبریک میگم .
.

.
سخنی از این بزرگوار
«عَلَیْکُم بِالْفِکْرِ فَاِنَّهُ مَفاتیحُ اَبْوابِ الْحِکْمَةِ؛(10) بر شما [شیعیان] لازم است که اندیشه کنید؛ زیرا فکر کلیدهای درهای حکمت است.»
.
.
میزان الحکمه، محمدی ری شهری، ج 8، ص 245.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.hossein ، ali0077 ، منادی حق ، شهیدطیبه واعظی ، mahdy30na ، حسن عزتي
۱۴:۵۷, ۲/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #10
آواتار

حتی نوادگان تو صاحب حرم شدند
اما هنوز قبر تو خاکی است یا کریم

میلاد کریم آل طاها (علیه السلام) مبارک باد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hessam ، شیدا ، ali0077 ، منادی حق ، شهیدطیبه واعظی ، m.hossein ، mahdy30na ، حسن عزتي
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]