کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 4.43 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تحقیقی پیرامون موسیقی (مقاله ای از گروه بیداری اندیشه)
۳:۱۲, ۲۷/فروردین/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/خرداد/۹۴ ۱۴:۱۰ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام
چرا تا اسم موسیقی اسلامی میاید فقط مداحی را میشناسید؟
چرا فکر میکنید اسلام یعنی شما؟
من خواننده ای غربی میشناسم که در شعرش درباره مفاهیمی همچون فرار از خود پرستی و مبارزه با نفس میگوید.درست است بگوییم این انسان رستگار نمیشود چون مسلمان نیست؟
دوستان بازگردید و کتاب عدل الهی استاد مطهری را مرور کنید.موسیقی وداحی نیست.موسیقی یعنی نوای انگیزش روح نه نوای بد صدای یک نره خر که همه وجودش و شعرش پر از غم و خاک بر سری است.یادمان نرود اهل بیت گریه نمیخواهند آگاهی میخواهند.من به تمام آنچه که برخی به سبب کجروی ها و افراط و تفریط هایشان انجام میدهند اعتراض دارم.لطفا دگم نباشید و عادلانه و منصفانه مباحثه کنید.

تحقیقی پیرامون موسیقی

کاری از گروه بیداری اندیشه

[تصویر: Song.jpg]

محتوای تاپیک "تحقیقی پیرامون موسیقی" به صورت مقاله ارائه شده است.
فکر می کنم پاسخ بسیاری از سوالات پیرامون موسیقی را در این مقاله خواهید یافت

[تصویر: download_icon.gif]
لینک دانلود مقاله ی "تحقیقی پیرامون موسیقی از سرور پرشین گیگ

لینک دانلود مقاله ی "تحقیقی پیرامون موسیقی" از سرور ترین بیت

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: EMPERATOR ، SAViOR ، یاران مهدی ، nurehagh ، 872325 ، حلما ، amir-mahdi ، MiNuTeS ، ST92 ، lllhamedlll ، lpsl ، ابولفضل پیروز ، ilidin ، سدرة المنتهی ، soltanmahmoud ، secret_man ، One to be ، Blank Mind ، fereydun ، yashar1374 ، پوریا تکتاز ، adyan313 ، immigrant7sm ، Havbb 110 ، onidona ، مجتبی110 ، مجید املشی ، حضرت عشق ، مهشاد ، ANTI satan ، حسن عزتي ، نرگس مهدوی ، saman151 ، amirhooshmand ، vahrakan ، fazel ، rezakian ، sabrina

آغاز صفحه 11 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۳:۲۷, ۱/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/تیر/۹۴ ۱۳:۳۹ توسط m.hossein.)
شماره ارسال: #101
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
(۱/تیر/۹۴ ۱:۳۲)یاقوت نوشته است:  
جناب آقای رو سفید با سلام

بفرمایید چرا در سایت ویژه رهبری این سخنرانی که می فرمایید قرار داده نشده است؟

بنده با نفی و طرد کامل موسیقی و آلاتش مخالفم بدلایلی که می آید چون من برداشت کردم هر نوایی نوعی موسیقی است و ایشان کلا با هر نوع موسیقی بجز قرآن مخالفند

ایجاد تواتر در سخن نقل شده: نکته های ناب , زیر نظر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها از انتشارات دفتر نشر معارف
ببینید توی کتاب نقل شده زیر نظارت نهاد نمایندگی هم هست در سایت های مقام معظم رهبری در 1375/9/5 فقط اکتفا شده است به این خبر که ایشان رهنمودهایی داشتند برای بهبود کیفیت قضایا اما حالا اینکه ننوشتند رهنمود ها را من نمیدونم چرا

---------------------------------
مطلق گرایی همیشه هم چیز خوبی نیست!

دین ما یکی از خوبی هایش اینست که برخلاف مکتب کانت(بقول نام کاربری) خیلی از افعال دارای قبح ذاتی و مطلق و خوبی ذاتی و مطلق نیستند.

جلسه ی پرسش و پاسخ رهبری با دانشجویان

نقل قول:به نظرم میرسد که موسیقی میتواند گمراه کننده باشد، میتواند انسان را به شهوات دچار کند، میتواند انسان را غرق در ابتذال و فساد و پستی کند؛ میتواند هم این نباشد و میتواند عکس این باشد. مرز حلال و حرام این‌جاست. من امیدوارم که شما جوانان با این زادِ تقوا بتوانید وارد میدان شوید و تولیدهایی داشته باشید که به معنای حقیقی کلمه هم خصوصیات موسیقی خوب و بلیغ را داشته باشد و به معنای حقیقی تأثیرگذار مثبت باشد و حقیقتاً جوانان و روحها را به صفا و به معنویت و به حقیقت رهنمون کند.

-------------------------------------------
اگر بخواهیم هر چیزی را به بزرگان نسبت دهیم خوب ما ها که میریم خونه ی اهل فامیل تق تق تق تخمه میشکنیم شما بفرما کدوم عالمی رفته پاش رو گذاشته روی اون یکی پاش شروع کرده تخمه شکستن؟ یا کدوم حدیث؟ وقتی علما اینکار را نمی کنند ما برای چی اینکار را بکنیم؟!
بعد قبول کنیم موسیقی اینقدر مثل الآن در قدیم و حتی معاصر فراگیر نبوده.

-------------------------------------

خوب اگر موسیقی مطلقا حرامه از تیتراژ فیلم ها گرفته Sad تیتراژ فیلم امام علی(علیه السلام) , مختارنامه , امام رضا(علیه السلام) , تنهاترین سردار(علیه السلام) , خداحافظ رفیق و ... )
تا تمام نماهنگ های انقلاب و دفاع مقدس و مذهبی Sad بهمن خونین جاویدان , الله اکبر , به لاله ی در خون خفته و ...
چنگ دل آهنگ دلکش می زند , کجائید ای شهیدان خدایی و ...)
قرار نیست موسیقی که از دید مقام معظم رهبری یکی از راه های مقابله با جنگ نرم هست را کلا از زندگی حذف کنیم.
بر کسی پوشیده نیست تمام حمایت های رهبری و امام(رحمة الله علیه) از ورزش باستانی همه هم می دونن نقش مرشد در زورخانه خیلی مهمه طوری که نباشه اصلا نه ورزش جذابیتی دارد نه اصلا آدم حس ورزش کردن دارد چرا امام (رحمة الله علیه) نمی فرمایند موسیقی حرام و مکروهه مسلما امام هم خواندن مرشد را شنیدند کی گفته ایشون موسیقی گوش ندادند نواختن ضرب هم نوعی موسیقی هست و همچنین خواندن با آن

الآن سخن رهبری:

نقل قول:• خود ورزش باستانی را شما نگاه کنید همه اش خدا و دین است .

• برای رشد سنتها و خصلتهای ویژه پهلوانی که همان دیانت و جوانمردی است باید زورخانه ها حفظ و تقویت شود .
• جوانها را بکشید ، بیاورید و تربیت کنید[/b] . البته ابتکارات را هم وارد کنید

نقل قول:دوم اینکه تا رو پود ورزش باستانی و عالم پهلوانی تدین بوده است . البته در این اواخر خراب شده بود ، ما دیده بودیم بعضی ها را آدمهایی غرق در آلودگی هایی شده بودند که در فرهنگ غربی بود . آخوندش هم همینطوری شده بود ، یا تحت تأثیر قرار گرفته بود پهلوانش هم همینطوری بود . اما در گذشته مردمان واقعاً برجسته ای بودند
مهم ترین بخش قضیه:

نقل قول:هیچ مرشدی در ایران نیست که خواندنش را با بسم ا… و با نام خدا شروع نکند . هیچ مرشدی نیست که در شهرهایی که می خواند و ورزشکارها در گود فعالیت می کنند شعری در وصف ائمه اطهار و (( ملکا ذکر تو گویم )) و … مدح و ثنا و مناجات را نخواند . در مشهد دیده بودم . شماره هایی که می کردند برای ورزشکارها برای سنگ و یا شنا شمارش ها به نام خدا بود : یک هست ا… ، دو نیست خدا ، سبب ساز کل سبب ، چاره ساز بیچارگان ، پنج تن آل عبا ، شش طاق عرش اعلا و … قبله هفتم ، امام ههشتم و … از همین قبیل . از اول تا آخر می شمرد ، ده تا ، بیست تا ، و … همه اش اسم خدا و امام عرش و … اینها ارزش دارد . یا دسته جمعی ورزش می کردند با ذکر خدا . به هر حال ورزشی است که با حرکاتش اسم خدا را می آورند و تسبیحات اربعه می گویند . این ورزش ارزش دارد ، خیلی قیمت دارد . این فرق می کند با آن ورزش که هیچ ذکر خدا هم ، نیامده ، اما … ورزش باستانی خدایی است .

نقل قول:از همه مهمتر آن روح معنوی ، عرفانی را که در این ورزش هست حتماً حفظ کنید . و این بیشتر کار مرشدها است . آنی که در سردم می نشینید . در حقیقت واقعاً همان ‘ مرشد ‘ است . فقط این نیست که ضربی بزند و در گود به هوای دست او پا عوض کنند . نه ، واقعاً او مرشد است و اینها را ارشاد می کند . شعری که او می خواند در مغز اینها جا می گیرد . آن شعر می تواند خوب باشد . می تواند بد باشد . می تواند با وقار و متانت باشد ، می تواند نباشد . می تواند به آدم حسابی اهتمام کند و می تواند به آدم رذلی اهتمام کند ، همه این کارها دست مرشد است.
نقل قول:امام(رحمة الله علیه):

• من می دانم ورزشکاران در گودهای زورخانه یاد خدا هستند ، یاد امیر المومنین ( علیه السلام ) هستند . تقویت کنید یاد خدا را ، تقویت کنید یاد مولا را .

• پهلوانها از سابق ایام که در زورخانه ها ورزش می کردند توجه خاصی به اسلام داشتند ، مخصوصاً در صحبتهاشان ، در کارهاشان ، همه با ذکر خدا و ذکر امیر المومنین( ع ) – توأم بود. از قدیم ورزشکاران ایران به یاد خدا و علی (علیه السلام ) بودند و این از برجستگیهای آنان بود .

می خواستم یک توضیحکی بدهم ولی همه چیز واضح است یکی دوتا هم نیست که بگوییم نگفتند چیز خاصی هم نیست که ایشان بگویند انتشار ندهید.
تا اینجا حرفهام بحث استدلالی نداشت فقط نقل بود
البته بنده تمام قد دفاع می کنم حضور مرشد زورخانه و اشعارش کاملا هم در روحیه ی معنوی موثره مثل طلب صلوات های مکرر و ذکر جمع خوانی درباره ی اهل بیت هم در انجام ورزش منی که 20 تا شنا رو با بی حوصلگی میروم اونجا با انرژی می تونم بالای 80 تا شنا تا 100 تا رو با انواع شیرین کاری بروم.

پس می بینیم موسیقی اینقدر ها هم بی ارزش و گمراه کننده نیست و علاوه بر آن می تواند ما را در رسیدن به هدفمان و عبادت خدا یاری دهد مثل ورزش باستانی یا مثل آهنگ زمینه ای که زیر شعر معروف آقاسی در مورد امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) بود و زیبا بود و تاثیر گذاری متن را بیشتر کرد و ....

یا علی(علیه السلام)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: نرگس مهدوی ، aleerz 2
۱۶:۴۳, ۱/تیر/۹۴
شماره ارسال: #102
آواتار
(۱/تیر/۹۴ ۱۳:۲۷)m.hossein نوشته است:  اگر بخواهیم هر چیزی را به بزرگان نسبت دهیم خوب ما ها که میریم خونه ی اهل فامیل تق تق تق تخمه میشکنیم شما بفرما کدوم عالمی رفته پاش رو گذاشته روی اون یکی پاش شروع کرده تخمه شکستن؟ یا کدوم حدیث؟ وقتی علما اینکار را نمی کنند ما برای چی اینکار را بکنیم؟!
بعد قبول کنیم موسیقی اینقدر مثل الآن در قدیم و حتی معاصر فراگیر نبوده.
البته بنده نمیگویم که موسیقی گوش نداده ام و نمیدهم
اما این فرمایش شما که میگویید نمیشود همه چیز را به بزرگان نسبت داد، پس برای چه باید به زندگی انها توجه کنیم و الگو بگیریم؟
ایا جز این است که نمونه رفتار و گفتار و کردار انها را بتوانیم در زندگی خود پیاده کنیم
پس نمیتوان گفت بزرگان زندگی خود را دارند و نباید مقایسه کرد و ....
موسیقی طبیعی بهترین موسیقی هاستSmile
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، آیات ، ـــ
۱۹:۱۰, ۱/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/تیر/۹۴ ۱:۲۷ توسط آیات.)
شماره ارسال: #103
آواتار
(۱/تیر/۹۴ ۱۳:۲۷)m.hossein نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

بنده با نفی و طرد کامل موسیقی و آلاتش مخالفم بدلایلی که می آید چون من برداشت کردم هر نوایی نوعی موسیقی است و ایشان کلا با هر نوع موسیقی بجز قرآن مخالفند

---------------------------------
مطلق گرایی همیشه هم چیز خوبی نیست!

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-39...#pid343000

سلام

ما سعی می کنیم از طبیعت بهترین استفاده رو ببریم و دیگران را به روش هایی که به لطف خدا آموخته ایم دعوت می کنیم بنده چندین تاپیک ایجاد کردم با موضوع آموزش الحان قرآنی هیچ استقبالی نشد

علت چیست؟

علت چیست که تاپیک های دیگر درباره ی موسیقی اینقدر شلوغ می شوند اما تاپیک های قرآنی مورد استقبال واقع نمی شوند؟!
بل الانسان علی نفسه بصیرة ولو القی معاذیره

* * *
ما جعل الله لرجل من قلبین فی جوفه...

والسّلام
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ـــ
۱۹:۵۰, ۱/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/تیر/۹۴ ۲۱:۴۶ توسط حسن.س..)
شماره ارسال: #104
آواتار
(۱/تیر/۹۴ ۱۹:۱۰)یاقوت نوشته است:  علت چیست که تاپیک های دیگر درباره ی موسیقی اینقدر شلوغ می شوند اما تاپیک های قرآنی مورد استقبال واقع نمی شوند؟! بل الانسان علی نفسه بصیرة ولو القی معاذیره

* * *
ما جعل الله لرجل من قلبین فی جوفه...

والسّلام

جناب یاقوت ببخشید بنده وارد بحث می شوم. زیاد از اتفاقاتی که افتاده و نظرات شما و دوستان به طور کامل مطلع نیستم. فقط چند صفحه اخیر را خواندم. می شود لطف کنید به سوالات من پاسخ دهید تا روشن شود که مبنای شما در بحث چه است و شما چه چیزی را رد یا قبول می کنید. تا مشخص نشود منظور طرفین از واژگان مترتب به چه واقعیات خارجی است به نظرم بحث ها فقط بی نتیجه ادامه می یابد. من نظرم این است که هر دو طرف می خواهند حرف حقی را بگویند و اگر هم زبان بلکه هم دل شوند می بینند که به یک چیز اشاره می کنند.

1- می شود دقیقا بفرمایید تعریف شما از موسیقی چیست؟ مثلا چه فرقی می کند بین صدای بلبل و سه تار؟ در اولی هوا به تارهای صوتی گوشتی می خورد و در دومی هوا به سیم های فلزی. این دو به نظر شما تفاوت دارد؟ دلیلش چیست؟ آیا لحن و صوت قاریان قرآن غیر از این فرآیند برخورد هوا با یک شی را طی می کند؟ پس اگر تفاوت در این ها نباشد و در بواطن دیگری نهفته است می شود آن حقایق را به آلات مختلف به ظهور آورد. چه با لحن و صوت قاریان عزیز چه با تار و سه تار! البته قبول دارم که هر کدام بنا به ظرفیت خود می توانند مقداری از حقایق باطنی را آشکار کنند ولی بلاخره می توانند.

2- دیگر اینکه به نظر شما می توان با آلات موسیقی الحان و اصواتی تولید نمود که مشابه اصوات طبیعی باشد و از آنجا که ما در احادیث اصوات متعالی بهشتی داریم آیا نمی شود کسی با شهود آن معانی، این چنین اصواتی را بنوازد؟ آیا آلات موسیقی ظرفیت این عمل را ندارند یا اشخاص؟ به هر صورت اگر این دو را رفع کنیم مشکلی است یا خیر؟

3- به نظر شما رابطه ی اصوات با عالم بیرونی چه است؟ آیا صدای مثلا جوی آب یا پرندگان و غیره می توانند حاکی از نعمت های بیرونی باشند؟ آیا تدبر در وجودات بیرونی خواست قرآنی نیست و مگر باعث تکامل نمی شود؟ حالا اگر اصواتی یافت شود که منشاء درعوالم بالا داشته باشد و آینه گردان آن مراتب باشد نمی تواند ما را به آن حقایق رهنمون کند و از ما دستگیری کنند؟

ببخشید که خدمتتان سوالاتی مطرح کردم. حقیر هم معترفم که به نظر نمی آید موسیقی حال حاضر توانسته باشد ارتباطی با حقایق متعالی پیدا کرده باشد اما شواهدی است که اصوات موسیقی شرقی مثلا چینی ها یا ایرانی ها در برخی زمان ها توانسته دانسته یا نادانسته چیزهایی از ماوراء عالم نمایان کند. ولی همچنان موسیقی به شدت از انسان های صاحب شهود خالی است و از این رو به هیچ وجه فعلا نمی شود مجوزی برای چیزی صادر نمود. یعنی از جنبه اثباتی دست ما خالی است ولی از جنبه ی ثبوتی واقعا در پس پرده متناسب با وجود افلاک و ملائکه آسمانی اصوات الهی نهفته است که باید جستجو شود و بلکه توسط برخی یافت هم می شده است ولی آن یافت های متعالی به ندرت رخ می داده است و به نظر از این رو است که ائمه(علیه السلام) چون اهلش را نیافتند آنچنان در این باره واضح سخن نگفتند و الا آن ها هم در کلمات خود از لطافت و لذت آن اصوات سخن ها داشته اند. این را هم اضافه کنم که اگر کسی وجودش را به موسیقی های فعلی که نمی داند نسبت شان با مراحل سلوکی او چه است بسپارد (به شدت برخی عرفای حقه ما معتقد بودند موسیقی برای هر کس متناسب با درجات وجودی و مراحل سلوکی او را جلو می برد) قطعا گیر خواهد افتاد و بلکه برای مدت ها از ادراک اصوات ملکوتی کر می شود. گاهی یک صوت نا به جا سال ها انسان را معطل می کند و این را حتی اهل سلوکی که ناخودآگاه گوششان به این صوت ها متعارف خورده در کدورت های سلوکی خود بیان کرده اند. مسیر خیلی دشوار است و دغدغه ی آیت الله بهجت(رحمة الله علیه) واقعا اساسی محکم دارد، همانطوری که سخنان رهبری عزیز مبنی بر وجود موسیقی متعالی عین حقیقت است. ان شاء الله خدا ما را کمک و هدایت نماید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، شیدا ، aleerz 2 ، نرگس مهدوی ، محمدهادی
۲۰:۳۷, ۱/تیر/۹۴
شماره ارسال: #105
آواتار
(۱/تیر/۹۴ ۱۹:۵۰)حسن.س. نوشته است:  
جناب یاقوت ببخشید بنده وارد بحث می شوم. زیاد از اتفاقاتی که افتاده و نظرات شما و دوستان به طور کامل مطلع نیستم. فقط چند صفحه اخیر را خواندم. می شود لطف کنید به سوالات من پاسخ دهید تا روشن شود که مبنای شما در بحث چه است و شما چه چیزی را رد یا قبول می کنید. تا مشخص نشود منظور طرفین از واژگان مترتب به چه واقعیات خارجی است به نظرم بحث ها فقط بی نتیجه ادامه می یابد. من نظرم این است که هر دو طرف می خواهند حرف حقی را بگویند و اگر هم زبان بلکه هم دل شوند می بینند که به یک چیز اشاره می کنند.
1- می شود دقیقا بفرمایید تعریف شما از موسیقی چیست؟ مثلا چه فرقی می کند بین صدای بلبل و سه تاراست؟ در اولی هوا به تارهای صوتی گوشتی می خورد و در دومی هوا به سیم های فلزی. این دو به نظر شما تفاوت دارد؟ دلیلش چیست؟ آیا لحن و صوت قاریان قرآن غیر از این فرآیند برخورد هوا با یک شی را طی می کند؟ پس اگر تفاوت در این ها نباشد و در بواطن چیز دیگری نهفته است می شود آن حقایق را به آلات مختلف به ظهور آورد. چه با لحن و صوت قاریان عزیز چه با تار و سه تار! البته قبول دارم که هر کدام بنا به ظرفیت خود می توانند مقداری از حقایق باطنی را آشکار کنند ولی بلاخره می توانند.
....

سلام

با قی مطلب رو سر فرصت می خوانم وپاسخ خواهم داد ان شاءالله

اما پاسخ شما رو در اون لینک که آدرسش رو بالا هم گذاشتم داده بودم:

هیچ نغمه ولحن و آهنگی وجود ندارد مگر اینکه در یکی از هفت دستگاه موسیقیایی جا داده می شود که در نغمه های قرآنی به هفت دستگاه اصلی:

بیات، رست، سه گاه، چهارگاه، حجاز، صبا،نهاوند

نحوه ی استفاده از موسیقی یا این الحان به دو روش می تواند صورت بگیرد:

1- خوانندگی

2-نوازندگی

در شرع خوانندگی به دو قسمت تقسیم شده: 1-غنا 2- خوانندگی بدون غنا

از میان تقسیمات فوق از نظر عده ای از علما نوازندگی با آلات موسیقی و خوانندگی به روش غنایی حرام مطلق است و در میان عده ای دیگر از علما خوانندگی غنایی حرام مطلق و نوازندگی به سبکی حرام وبه سبکی غیر حرام است که غالب این علما سبک غیر حرام را هم مکروه می دانند

گفتیم همه ی موارد فوق از الحانی که نام بردیم بهره می گیرند

تمامی علما خوانندگی که شامل غنا نباشد را حلال می دانند هر چند که حلال بودن همیشه به معنای مفید بودن وخوب بودن نیست...
.....
اینجا بیشتر توضیح دادم ولی لطفا همینجا به بحث ادامه بدهیم:

http://forum.bidari-andishe.ir/post-3430...#pid343000
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ـــ
۱۲:۴۶, ۲/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/تیر/۹۴ ۱۲:۵۰ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #106
آواتار
در خود کتاب این مطلب چاپ شده بود. بنده هم آدرسش را دادم. همین الان تشریف ببرید سایتشان ببینید نماهنگ ها با چه آهنگ هایی ساخته می شود. با آالات موسیقی است نه صدای طبیعت و...

برای اینکه بیشتر از این به ساحت شریف ایشان توهین نشود، بنده ارسال دیگری ندارم. دوستان بفرمایند و فتوا بدهند.

ولی در نهایت یادتان نرود، شما این جملات را به ایشان (حداقل) ناخواسته نسبت دادید.
1- شراب، تلفیقی از دانش، اندیشه و فطرت خدادادی است.
2- دود آلوده ماشینها،تلفیقی از دانش، اندیشه و فطرت خدادادی است.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: aleerz 2
۱۴:۰۹, ۲/تیر/۹۴
شماره ارسال: #107
آواتار
سلام....

من واقعا نمیدونم باید چی بگم این چه نظرات خشک و بی انعطافیه؟

جوابی به کسی نمیدم نظر خودمو میگم....

به نظر من موسیقی و اساسا چیزایی که انسان میشنوه یکی از غذاهای روحه

ابزار و آلات موسیقی هم مث مواد اولیه و ابزار آلات آشپزی هست

شما هم میتونید با عسل یه خوراکیه خیلی مفید درست کنید
هم میتونید با خربزه قاطی کنید مخاطبتونو بکشید

واقعا سادست

بعد یه سوال دیگه:

حالا اگه من با دبه و قابلمه و قاشق چنگال آهنگ بسازم
اونوقت باید آلات لهو شناخته بشنو خرید و فروش و استفادشون حرام؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، Eve
۱۷:۰۹, ۲/تیر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/تیر/۹۴ ۱۷:۱۰ توسط آیات.)
شماره ارسال: #108
آواتار
بسم الله الرّحمن الرّحیم

ادامه پاسخ وبحث با جناب حسن.س

قبل از اینکه مطلبم رو تکمیل کنم :

با توجه به این نکته که تمامی نغمات در هفت دستگاه گنجانده می شوند وخوانندگی و استفاده از نغمات در شرع و مطابق فتوای تمامی علما به دو دسته ی 1- غنا 2- خوانندگی بدون غنا

تقسیم می شود بفرمایید مصداق غنا چیست؟ یعنی چه اتفاقی می افتد که نوعی از خوانندگی مضر وحرام می شود؟
۱۱:۳۷, ۳/تیر/۹۴
شماره ارسال: #109
آواتار
(۲/تیر/۹۴ ۱۷:۰۹)یاقوت نوشته است:  بسم الله الرّحمن الرّحیم

ادامه پاسخ وبحث با جناب حسن.س

قبل از اینکه مطلبم رو تکمیل کنم :

با توجه به این نکته که تمامی نغمات در هفت دستگاه گنجانده می شوند وخوانندگی و استفاده از نغمات در شرع و مطابق فتوای تمامی علما به دو دسته ی 1- غنا 2- خوانندگی بدون غنا

تقسیم می شود بفرمایید مصداق غنا چیست؟ یعنی چه اتفاقی می افتد که نوعی از خوانندگی مضر وحرام می شود؟

نمی دانم سوالات من را جواب فرمودید یا سوالتان در جواب سوال حقیر است اما آنچه فقها می گویند این است که مصداق غنا به موسیقی تعلق می گیرد که فساد آور و مناسب مجالس لهو باشد. البته مشکل اینجاست که ملاک عمومی برای این مسئله به نظر قابل بیان نیست.

البته بنده از منظر وجود شناسی برای مصادیق مضر موسیقی در اواخر ارسال قبلم دلیلی را ذکر کردم. اگر خواستید شرح بیشتری بدهم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمدهادی ، aleerz 2
۱۴:۱۰, ۳/تیر/۹۴
شماره ارسال: #110
آواتار
(۱/تیر/۹۴ ۲۰:۳۷)یاقوت نوشته است:  سلام

با قی مطلب رو سر فرصت می خوانم وپاسخ خواهم داد ان شاءالله

اما پاسخ شما رو در اون لینک که آدرسش رو بالا هم گذاشتم داده بودم:

هیچ نغمه ولحن و آهنگی وجود ندارد مگر اینکه در یکی از هفت دستگاه موسیقیایی جا داده می شود که در نغمه های قرآنی به هفت دستگاه اصلی:

بیات، رست، سه گاه، چهارگاه، حجاز، صبا،نهاوند

نحوه ی استفاده از موسیقی یا این الحان به دو روش می تواند صورت بگیرد:

1- خوانندگی

2-نوازندگی

در شرع خوانندگی به دو قسمت تقسیم شده: 1-غنا 2- خوانندگی بدون غنا

از میان تقسیمات فوق از نظر عده ای از علما نوازندگی با آلات موسیقی و خوانندگی به روش غنایی حرام مطلق است و در میان عده ای دیگر از علما خوانندگی غنایی حرام مطلق و نوازندگی به سبکی حرام وبه سبکی غیر حرام است که غالب این علما سبک غیر حرام را هم مکروه می دانند

گفتیم همه ی موارد فوق از الحانی که نام بردیم بهره می گیرند

تمامی علما خوانندگی که شامل غنا نباشد را حلال می دانند هر چند که حلال بودن همیشه به معنای مفید بودن وخوب بودن نیست...
.....
اینجا بیشتر توضیح دادم ولی لطفا همینجا به بحث ادامه بدهیم:

http://forum.bidari-andishe.ir/post-3430...#pid343000

سلام به همگی
ببخشید آقای یاقوت ، منظورتون از این که :
"هیچ نغمه ولحن و آهنگی وجود ندارد مگر اینکه در یکی از هفت دستگاه موسیقیایی جا داده می شود که در نغمه های قرآنی به هفت دستگاه اصلی:"

چیست؟
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]