کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ولادت امام علی النقی الهادی - علیه السلام
۱۴:۵۰, ۹/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/آبان/۹۱ ۱۴:۵۲ توسط جانثار مهدی.)
شماره ارسال: #1
آواتار
---«(بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحيم)»---

سلام

ولادت با سر سعادت پدر بزرگ عزیز و مهربان و مظلوم و غریب امام زمانِ غریب تر از ایشون - عجّل الله فرجه ، علیهما السلام - بر تمام شیعیان دنیا مبارک باد !!!

ما ها اگرچه هنوز از جسارت های اخیر به شما بزرگوار اندوهگینیم و غمدار ، ولی این خجسته میلاد حضرت عالی - علیک السلام - مارو بسیار بسیار شاد و شاداب کرد .

پدر جانمون مهدی - عجّل الله فرجک الشریف ؛

این عید عزیز بر شما مبارک باد و بر پدران عزیز و گرامی شما .

امیدواریم همین امسال إن شاء الله رحمان با ظهور شما ، قلب و جان تمام معصومین - علیهم السلام - همراه شما شاد و خرسند و خوشنود بشه .

خداوند فرجتون رو همین امسال قسمت روزی همه ی ما بکنه .

الهی آمیّن .

به حقّ محمّد و آله الطّاهرین .

اَللهُّمَ صَلِّي عَلي مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّل فَرَجَهُم وَالعَن وَاهلِک اَعدائَهُم اَجمَعين مِنَ الاَوَّلينِ وَ الآخِرين مِنَ الجِنِّ وَالاِنس فِي الدُّنيا وَ الآخِرَة .

« جانثار مهدی - عجّل الله فرجه »
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، شهیدطیبه واعظی ، مفقود الاثر ، شیدا ، بیداری12 ، تفکر ، محمود ، shafagh_mah ، AFG Shia ، Mahdy2021 ، Havbb 110 ، مجید121 ، aboutorab ، mohammad reza ، جویای حقیقت ، ats ، امیریان ، Agha sayyed ، أین المنتظر ، nafas ، عبدالرحمن ، علمدار133 ، مجنون الحسین ، SAViOR ، حسن عزتي ، sagheb ، منادی حق ، آلاله ، boghz ، Farzaneh ، ali.khm
۱۹:۴۲, ۹/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/آبان/۹۱ ۱۹:۴۳ توسط بیداری12.)
شماره ارسال: #2
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

امام هادی علیه السلام فرموده اند:

مَن أطاعَ الخالِقَ فَلَم یُبالِ بِسَخَطِ المَخلُوقینَ وَ مَن أسخَطَ الخالِقَ فَلیَیقَنَ أن یَحِلَّ بِهِ سَخَطُ المَخلُوقینَ

هر کس از خدا اطاعت کند از خشم مخلوق و مردم نمی ترسد و آنکه خدا را به خشم آورد پروردگار، وی را دچار خشم مخلوق خود می نماید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، محمود ، shafagh_mah ، AFG Shia ، Mahdy2021 ، aboutorab ، جویای حقیقت ، امیریان ، أین المنتظر ، عبدالرحمن ، علمدار133 ، منادی حق ، boghz ، Farzaneh ، ali.khm
۱۹:۵۳, ۹/آبان/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
سلام خدا بر تو ای دهمین پیشوای معصوم!
سلام بر درخشندگی کوکب نورانی ات

که خورشید را شرمگین تابش کرد
و چشمه های آفرینش را لبریز جوشش.

در این روز خجسته كه دلها همه لبريز شوق ميلادتوست
دست مهربان و غریب نوازت را بر صفحه دل هامان بکش.

عید همه مبارک باشه
الجاهِلُ أسِيرُ لِسانِهِ .
امام هادى عليه‏السلام :
نادان ، اسير زبان خود است .
الدرّة الباهرة : 41 منتخب ميزان الحكمة : 118

عیدی دوستان

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، محمود ، shafagh_mah ، AFG Shia ، Mahdy2021 ، aboutorab ، جویای حقیقت ، امیریان ، عبدالرحمن ، علمدار133 ، منادی حق ، Farzaneh ، ali.khm
۲۲:۱۵, ۹/آبان/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
السلام علیک یا علی بن محمد الهادی

ولادت با سعادت آقا امام هادی (علیه السلام) بر عرشیان و فرشیان تهنیت باد
باشد که آن حضرت هادی و دستگیرمان باشد انشاءالله

امضای شیدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود ، shafagh_mah ، mahdy30na ، AFG Shia ، Mahdy2021 ، aboutorab ، جویای حقیقت ، امیریان ، عبدالرحمن ، علمدار133 ، منادی حق ، Farzaneh
۲۳:۲۵, ۹/آبان/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
با عرض سلام و تبریک روز ولادت این امام گرانقدر
فکر کنم بد نباشه در شب تولد این امام بدانیم که چرا دشمنان بیشترین هجمه خود را در میان ائمه (علیهم السلام) بر روی ایشان قرار دادند از زبان استاد پناهیان

به نظر شما چرا از میان ائمه‌ی بزرگوار ما و در واقع معصومین ما هجمه‌های این دو سه ماه روی امام هادی(علیه‌السلام) متمرکز شده است؟

در ابتدا اجازه دهید یک پاسخ کلی خدمت شما عرض کنم و آن این که اساساً وقتی دشمنان با توجه به برخی جزییات به مقدسات ما حمله می‌کنند و تک‌تک امامان ما را مورد هجمه‌ی خاص قرار می‌دهند، این نشان دهنده‌ی این است که دین اسلام و به تعبیر دقیق‌تر اسلام ناب جایگاه بسیار خوبی در میان مردم جهان پیدا کرده و طبیعتاً هر قدر بر عزت اسلام افزوده بشود، به مقدسات دینی ما با توجه به برخی از جزییات خاص بیش‌تر هجمه خواهد شد.

نکته‌ی دوم این که این نشان‌ دهنده‌ی زبونی آن‌ها است که در مقام هجمه از روش‌های توهین و تمسخر استفاده می‌کنند واین که برای مقابله کردن راه چاره‌ی دیگری برای خودشان پیدا نمی‌کنند.

شاید یک دلیل دیگر هم این باشد که در حقیقت تشیع از زمان امام هادی(علیه‌السلام) به بعد رونق ویژه‌ای پیدا کرد و سخت‌ترین امتحان‌های خود را پشت سر گذاشت. شیعیان به جایی رسیده بودند که امامت امام جواد(علیه‌السلام) را در 9 سالگی پذیرفتند و توانستند از امتحان ولایت‌عهدی امام رضا(علیه‌السلام) عبور کنند. چون می‌دانید بعضی‌ها در همان مقطع 7 امامی شدند. حصرها و محدودیت‌های امام هادی(علیه‌السلام) را توانستند بپذیرند و از این مرحله عبور کنند.

در این زمان می‌توان گفت شیعه به بلوغ خاصی رسیده که چند سالی،‌ یعنی بسیار کم‌تر از نیم قرن بعد از زمان امام هادی(علیه‌السلام) دوران غیبت آغاز می‌شود. سند بسیار با عظمت زیارت جامعه مربوط به امام هادی(علیه‌السلام) است کهمی‌توان آن را مانیفست شیعه نام‌گذاری کرد و برای شیعیان چیزی بیش‌تر از مانیفست و مرام‌نامه است و در واقع جمع‌بندی کننده‌ی تمام آموزه‌های ولایی است که در زمان ائمه‌ی هدی و قبل از آن و قبل از امام هادی(علیه‌السلام) بیان شده بود. نقش ویژه‌ی امام هادی(علیه‌السلام) در نهایی کردن جامعه‌ی شیعی اعم از فکر و فرهنگ تا احکام و آداب و رسوم نقش ویژه‌ای است. چه بسا دشمنان با توجه به این نقش ویژه هدفشان را مورد هجمه ‌قرار دادند.

حضرت‌عالی می‌فرمایید که گفتمان امام هادی(علیه‌السلام) در واقع قلب گفتمان غرب را هدف گرفته وبه همین دلیل هجمه‌ها به سوی این بزرگوار است؟

عرض بنده این است که در حال حاضر مهم‌ترین تهدید برای تمدن غرب، قرائت شیعی از اسلام است و امام هادی(علیه‌السلام) در نهایی کردن این قرائت که قرائت اصیل اسلامی است و مبین اسلام ناب، نقش ویژه‌ای داشتند، از این رو آن‌ها با اسلام آمریکایی و اسلام غیر ولایی کاری ندارند، مشکل آن‌ها با اسلام ولایی است، این اسلام ولایی را در مقام جمع‌بندی عرض می‌کنم. باز هم نمی‌خواهم تمامی‌‌خواهم تمامی‌زحمات امامان معصوم(علیهم‌السلام) قبل از امام هادی(علیه‌السلام) رانادیده بگیرم، بلکه در مقام جمع‌بندی و یکپارچه‌سازی و عبور شیعه از آخرین امتحان‌های الهی باید برای امام هادی(علیه‌السلام) نقش ویژه‌ای قائل شد. شاید دشمنان ما هم به دلیل نقش‌های کلیدی است که به ایشان هجمه‌ی خاصی داشتند.

امضای Mahdy2021
ربّ اشرح لی صدری ویسّر لی أمری واحْلُل عقدهً من لسانی یفقهوا قولی.
پروردگارا سينه ‏ام را گشاده گردان و كارم را براى من آسان ساز، و از زبانم گره بگشاى، [تا] سخنم را بفهمند
------------------
أَيْنَ الْمُنْتَظَرُ لِإِقامَةِ الْأَمْتِ وَالْعِوَجِ؟
أَيْنَ هادِمُ أَبْنِيَةِ الشِّرْكِ وَالنِّفاقِ؟
أَيْنَ الْمُعَدُّ لِقَطْعِ دابِرِ الظَّلَمَةِ؟
أَيْنَ قاصِمُ شَوْكَةِ الْمُعْتَدينَ؟
اَيْنَ بَقِيَّةُ اللهِ؟

================
"اگر با آمدن خورشــید بیدار شویم ؛ ‌نمازمــان قضاســت"
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، Havbb 110 ، aboutorab ، جویای حقیقت ، ats ، mahdy30na ، حسن عزتي ، امیریان ، بیداری12 ، mohamad ، عبدالرحمن ، علمدار133 ، منادی حق ، boghz ، Farzaneh ، ali.khm
۰:۱۲, ۱۰/آبان/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
(۹/آبان/۹۱ ۲۳:۲۵)Mahdy2021 نوشته است:  با عرض سلام و تبریک روز ولادت این امام گرانقدر
فکر کنم بد نباشه در شب تولد این امام بدانیم که چرا دشمنان بیشترین هجمه خود را در میان ائمه (علیهم السلام) بر روی ایشان قرار دادند از زبان استاد پناهیان

به نظر شما چرا از میان ائمه‌ی بزرگوار ما و در واقع معصومین ما هجمه‌های این دو سه ماه روی امام هادی(علیه‌السلام) متمرکز شده است؟

در ابتدا اجازه دهید یک پاسخ کلی خدمت شما عرض کنم و آن این که اساساً وقتی دشمنان با توجه به برخی جزییات به مقدسات ما حمله می‌کنند و تک‌تک امامان ما را مورد هجمه‌ی خاص قرار می‌دهند، این نشان دهنده‌ی این است که دین اسلام و به تعبیر دقیق‌تر اسلام ناب جایگاه بسیار خوبی در میان مردم جهان پیدا کرده و طبیعتاً هر قدر بر عزت اسلام افزوده بشود، به مقدسات دینی ما با توجه به برخی از جزییات خاص بیش‌تر هجمه خواهد شد.

نکته‌ی دوم این که این نشان‌ دهنده‌ی زبونی آن‌ها است که در مقام هجمه از روش‌های توهین و تمسخر استفاده می‌کنند واین که برای مقابله کردن راه چاره‌ی دیگری برای خودشان پیدا نمی‌کنند.

شاید یک دلیل دیگر هم این باشد که در حقیقت تشیع از زمان امام هادی(علیه‌السلام) به بعد رونق ویژه‌ای پیدا کرد و سخت‌ترین امتحان‌های خود را پشت سر گذاشت. شیعیان به جایی رسیده بودند که امامت امام جواد(علیه‌السلام) را در 9 سالگی پذیرفتند و توانستند از امتحان ولایت‌عهدی امام رضا(علیه‌السلام) عبور کنند. چون می‌دانید بعضی‌ها در همان مقطع 7 امامی شدند. حصرها و محدودیت‌های امام هادی(علیه‌السلام) را توانستند بپذیرند و از این مرحله عبور کنند.

در این زمان می‌توان گفت شیعه به بلوغ خاصی رسیده که چند سالی،‌ یعنی بسیار کم‌تر از نیم قرن بعد از زمان امام هادی(علیه‌السلام) دوران غیبت آغاز می‌شود. سند بسیار با عظمت زیارت جامعه مربوط به امام هادی(علیه‌السلام) است کهمی‌توان آن را مانیفست شیعه نام‌گذاری کرد و برای شیعیان چیزی بیش‌تر از مانیفست و مرام‌نامه است و در واقع جمع‌بندی کننده‌ی تمام آموزه‌های ولایی است که در زمان ائمه‌ی هدی و قبل از آن و قبل از امام هادی(علیه‌السلام) بیان شده بود. نقش ویژه‌ی امام هادی(علیه‌السلام) در نهایی کردن جامعه‌ی شیعی اعم از فکر و فرهنگ تا احکام و آداب و رسوم نقش ویژه‌ای است. چه بسا دشمنان با توجه به این نقش ویژه هدفشان را مورد هجمه ‌قرار دادند.

حضرت‌عالی می‌فرمایید که گفتمان امام هادی(علیه‌السلام) در واقع قلب گفتمان غرب را هدف گرفته وبه همین دلیل هجمه‌ها به سوی این بزرگوار است؟

عرض بنده این است که در حال حاضر مهم‌ترین تهدید برای تمدن غرب، قرائت شیعی از اسلام است و امام هادی(علیه‌السلام) در نهایی کردن این قرائت که قرائت اصیل اسلامی است و مبین اسلام ناب، نقش ویژه‌ای داشتند، از این رو آن‌ها با اسلام آمریکایی و اسلام غیر ولایی کاری ندارند، مشکل آن‌ها با اسلام ولایی است، این اسلام ولایی را در مقام جمع‌بندی عرض می‌کنم. باز هم نمی‌خواهم تمامی‌‌خواهم تمامی‌زحمات امامان معصوم(علیهم‌السلام) قبل از امام هادی(علیه‌السلام) رانادیده بگیرم، بلکه در مقام جمع‌بندی و یکپارچه‌سازی و عبور شیعه از آخرین امتحان‌های الهی باید برای امام هادی(علیه‌السلام) نقش ویژه‌ای قائل شد. شاید دشمنان ما هم به دلیل نقش‌های کلیدی است که به ایشان هجمه‌ی خاصی داشتند.

سلام
با سلام عرض تبریک به مناسبت میلاد با سعادت امان علی النقی الهادی علیه السلام خدمت شما دوستان خوب و هم سنگران با ایمانم

به نظر من کمکم خدا در حال باز گرداندن مکر این حامیان شیطانی هتاکین به خودشونه و

خیلی جالبه درست با رسیدن به ایام ولادت امام هادی (علیه السلام) که این همه به ایشون توهین شد و کشورهای غربی هم از خواننده هایی که به ائمه ما توهین کردن و هم از سایت ها و صفحات توهینی به این امام عزیز، حمایت کردن و همین طور همزمان با همه تحریم هایی که به کشور عزیزمون وارد کردن تا مردم در مضیقه باشن، این طوفان سندی اتفاق افتاده که خودشون اونو یک "فاجعه بزرگ خوندن" و ملیاردها دلار خسارت برای آمریکا به بار آورده و طبق گفته CNN ماه ها طول خواهد کشید تا جبران بشه!!

و با اینکه واقعا انسان از کشته شدن و بی خانمان شدن مردم بی گناه اصلا خوشحال نمیشه اما شاید این همزمانی این اتفاقات بدون دلیل نبوده باشه و اینم یه نوع جواب خدا به کارهای اونا باشه ....

"و مکرو و مکرالله والله خیرالماکرین"

"وَلَقَدْ أَخَذْنَاهُم بِالْعَذَابِ فَمَا اسْتَکَانُوا لِرَبِّهِمْ وَمَا یَتَضَرَّعُونَ "

[/B]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: جویای حقیقت ، aboutorab ، امیریان ، شیدا ، mohamad ، عبدالرحمن ، علمدار133 ، منادی حق ، boghz
۱:۳۶, ۱۰/آبان/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
بسم رب المهدی

سلام این بنده ی حقیر هم سالروز میلاد حضرت علی الهادی النقی(علیه السلام) را:

اولا به محضر امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)

وبعد خدمت همه ی محبین و دوست داران و شیعیان آن حضرت ؛مخصوصا اعضای تالار بیداری اندیشه تبریک عرض میکنم

امشب خیلی شاد هستم.فکر می کنم با توجه به اهانت هایی که شده باید بیشتر شادی خودمان را نشان بدیم تا چشم دشمن کور شود !!!

امیدوارم بتونیم دل امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را شاد کنیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: aboutorab ، امیریان ، شیدا ، جویای حقیقت ، بیداری12 ، عبدالرحمن ، علمدار133 ، منادی حق ، boghz
۱۶:۵۹, ۱۰/آبان/۹۱
شماره ارسال: #8
آواتار
سايه ي لطف

شروع عشق به نام خدا به نام شما
من آفریده شدم تا شوم غلام شما

هزار شکر نبوده هنوز روی سرم
به غیر سایه ی لطف علی الدوام شما

کبوتر دل من که نمی پرد همه جا
از آن زمان که گرفتار شد به دام شما

برای آنکه جنان را فقط نگاه کند
نشسته است شب و روز روی بام شما

خوشا به حال کسی که شده در این دنیا
مسیر زندگی اش روشن از کلام شما

شما تمامی دار و ندار من هستید
تمام عمر همه اعتبار من هستید

جهان به زیر قدوم تو خار می گردد
نفس زنی همه عالم بهار می گردد

برای عرض ارادت به محضرت، خورشید
به سمت گنبد تو رهسپار می گردد

یکی دو شب که نه ، هر شب به سامرا، مهتاب
میان صحن تو مثل غبار می گردد

اگر که تیغ دو ابروت می کشد ، جانم
هزار بار به پایت نثار می گردد

اگر به عشق تو مردم شما نخور غصه
یک عاشقت کم از این صد هزار می گردد

همیشه زنده بود هرکسی فدای تو شد
و خوش به حالش اگر خاك سامرای تو شد

دلم بهانه گرفته، بهانه ات هادی
نشسته ام چو گدا پشت خانه ات هادی

نگاه کن به خدا آب و نان نمی خواهم
تمام حاجت من آستانه ات هادی

بخوان تو جامعه را تنگ شد دلم امشب
برای زمزمه ی عاشقانه ات هادی

به عرش نقل محافل بیان مدح شماست
و جبرئیل بخواند ترانه ات هادی

تو آمدی که گرفتاری ام شروع شود
شوم اسیر تو و آب و دانه ات هادی

تو آمدی که بدانم جلال يعني چه !
تو آمدی که ببینم جمال يعني چه !

بگیر دست مرا تا به سامرا ببری
بگیر دست مرا عرش کبریا ببری

ببین که دور و بر من غریبه بسیار است
بگیر دست مرا ، یار آشنا، ببری

تو رهنمای منی ، تا نیامده شیطان
بگیر دست مرا تا سوی خدا ببری

همه یقین من این است راه حق آنجاست
به هر کجا که دلت خواست تا مرا ببری

به آن ضریح تو سوگند می دهم مولا
مرا تو یک شب جمعه به کربلا ببری...

که روضه خوان بشوم در حریم خون خدا :
"میان آن همه لشكر ...حسين... وا...تنها..."
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، جویای حقیقت ، عبدالرحمن ، aboutorab ، علمدار133 ، منادی حق ، boghz
۰:۳۶, ۲۸/مهر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/مهر/۹۲ ۰:۴۰ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #9
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

امام هادى عليه ‏السلام : الغَضَبُ عَلى مَن لاتَملِكُ عَجزٌ و عَلى مَن تَملِكُ لَومٌ

خشم بر كسى كه اختيارش به دست تو نيست ، نشانه ناتوانى و بر آن‏كه اختيارش به دست تو است ، مايه سرزنش است .

پارسال را یادتونه چقدر سینه چاک می کردند برای امام مظلوممان؟

مثل اینکه آن حرکات استراتژیک بودند و الان لزومی به تجلیل از ایشان نیست

دوستان همکاری کنید لطفا.................
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: aboutorab ، علمدار133 ، مجنون الحسین ، Bahar ، منادی حق ، boghz
۰:۵۸, ۲۸/مهر/۹۲
شماره ارسال: #10
آواتار
سلام

عرض تبريك ولادت امام دهم عليه السلام

خدمت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و همه شيعيان و محبان
[تصویر: rs6b7qy87oqa2h83ilnh.gif]

امام نقی علیه السلام خدمات علمی و فرهنگی زیادی به جامعه اسلامی و شیعه ارائه نمود. نوشته های حدیثی متعددی به حضرت نقی علیه السلام منسوب است که در چنان دوران اختناقی برای شیعیان و پیروان بیان نموده است، مانند: «رِسالَةٌ فی الرّد علی اَهْلِ الْجَبْرِ وَاَلتَّفْویض» که ابن شعبه در تحف العقول آن را نقل کرده است. و کلمات امام نقی علیه السلام که در مجموعه ای به نام «مسند الامام الهادی» توسط عزیزالله عطاری گردآوری شده است. و همچنین زیارت جامعه کبیره که یک دوره امام شناسی ژرف و عمیق است، یادگار آن امام همام است.آنچه در پیش رو دارید، بیان گوشه هایی از معجزات و کرامات آن بزرگوار است، بدان منظور که پاسخی باشد برای آنان که امامان معصوم علیهم السلام را انسانهایی عادی می پندارند، و برای آنکه وسیله ای برای دست یابی به معرفت و شناخت بیشتر نسبت به امامان از جانب شیعیان و پیروان باشد.

[تصویر: 1_0002.gif]

http://imam10.blogfa.com/
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علمدار133 ، عبدالرحمن ، مجنون الحسین ، Bahar ، منادی حق ، boghz
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]