کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 10 رای - 3.8 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رپ (بحث و بررسی)
۱۶:۵۰, ۲۲/آذر/۸۹
شماره ارسال: #1
آواتار
این موضوع جدا شده از بحث
شبکه منتظران ظهور و استراتژی مبارزه
می باشد .....

باید این نکته را متذکر شوم که موسیقی اصیل ایران همچون دریاست آنقدر وسعت دارد که میتواند همه نوع موسیقی به زهر آلوده ای را پاک و تطهیر کند و در خود حل کند
موسیقی رپ و راک درست است که اکنون اهداف بسیار شومی را دنبال می کنند ولی در زمان تشکیل شدنشان اهدافی مانند عدالت خواهی دوستی و انسانیت و برابری نژاد ها را داشتند ولی به انحراف کشیده شده اند
من معتقد این هستم که ما
باید سلاح دشمن را بگیریم آنرا پس از پاک کردن بر علیه خودشان استفاده کنیم
پاک کردن موسیقی راک:
کاهش ضریب خشونت
اصلاح محتوا
تزریق انسانیت و اخلاق
برای مثال راک اسلامی
می توان به سامی یوسوف (انگلیسی) و یوسوف اسلام(آمریکایی) اشاره کرد
من نمی گویم که مردم را تشویق به موسیقی راک و رپ کنیم من می گویم جوونایی که در حال حاظر در داخل کشور تحت تاثیر موسیقی غربی قرار گرفته اند و فعال در این زمینه هستند را به راه اصلاح بکشانیم
بجای اینکه سازشان را از آنها بگیریم و ...
----------------------------------------------
دوست عزيزم سلام
شما گفته بودي:
موسيقي اصيل ايراني مي تواند هر موسيقي زهرآلوده اي را تطهير كند
ميشه لطفا استدلالتو براي اين حرف بگي؟

در واقع موسیقی رپ و راک هر چه باشند از لحاظ ریتم و اصول علمی موسیقی و همین طور زیبایی شناسی واقعا تهی می باشند
می توان با در نظر گرفتن موسیقی پاک ایرانی و نقاط عطف آن ساختار رپ و راک را بومی کرد
دلیل تن دادن به موسیقی شیطانی شده توسط جوانان عدم آگاهی و درک آنها از هنر و فلسفه آن است
می توان ساختار موسیقی انسانی ایران را شاخصی برای تغییر آنها قرار داد و به آنها روح و زیبایی بخشید

در این دوران که ما هستیم هنر خار گشته و جادویی و هرزگی ارجمند
ما فقط باید به آنها جهت بدهیم
همه چیز را از جمله بومی سازی و مبارزه را خود رپیست ها و راکیست ها انجام خواهند داد
فکر کنم مستند ظهور برای پاک کردن و جهت دهی کافی باشد
وقتی آنها جهت یافتند هم خودشان را پاک می کنند و هم جامعه را (به سرعت)
این افراد به شدت نیازمند به هدف هستند و اگر آن را پیدا نکنند اهداف ماسون ها را دنبال خواهند کرد
--------------------------------------------------------------------
نقل قول:آیا "علت تن دادن به موسیقی شیطانی توسط جوانان عدم آگاهی و درک آنها از هنر و فلسفه آن" دانستن کمی خوش خیالی نیست؟

در اینجا منظور از جوانان کسانی هستند که عضو گروه های موسیقی هستند است نه هواداران این سبک ها خوش خیالی نیست نمی گویم همه آنها ولی عده ی زیادی از آنها هدف و ایدئولوژی ندارند و دچار تقلید کور کورانه از مغرضین می شوند اگر آنها واقعا موقعیت خود را در جدال خیر و شر بدانند و درک کنند
و دشمن واقعی را بشناسند هم خودشان را پاک می کنند و هم جامعه را (به سرعت)

نقل قول:آیا متدی را که شما در نظر گرفته اید برای پاک سازی جامعه؟! کمی عجیب به نظر نمی رسد؟

دوست عزیز عجیب است
ما سون ها از روش های عجیب و غریب و غیر معقول راه های پیچیده ای برای تسلط بر جهان پیدا می کنند
در نظر داشته باشید که طی چند سال همین موسیقی رپ چه تاثیر عمیقی بر ذهن قشر جوان گذاشته
ما باید درست معکوس فعالیت های ماسون ها عمل کنیم البته با روش هایی که زود تر از آنها به نتیجه برسیم
در حوضه ی موسیقی فقط آگاه کردن کافیست حقیقت آنقدر قدرتمند است که می تواند آدمها را زیرورو کند چه برسد به سبک های موسیقی

نقل قول:فکر نمی کنید نیاز به بررسی کارشناسانه داریم؟! تصمیم های چنین شتاب زده ممکن است نتایج برعکس دهد یا حداقل جواب ندهد.

دوست عزیز من فقط نظرم را گفتم تصمیمی نگرفتم و قدرت عملیاتی در اختیار ندارم !!! نظرم را گفتم تا با بزرگانی مثل شما گفتگو کرده و به کمک شما به یک نتیجه ایده ال و کارشناسانه برسیم

-------------------------------------------
آیا همانطورکه موسیقی غربی انسان را به سمت سقوط و ابتذال و از خودبیگانگی و در نهایت جنون (رفتار گروه های هوی متال و راکشان را ببینید) سوق می دهد، آیا موسیقی اصلاح شده می تواند در جهت عکس عمل کرده و باعث رشد و کمال انسان شود!؟
زود به این سوال پاسخ ندهید. کمی بیاندیشید. در فرهنگ غنی شیعی، در احادیث و روایات، در زندگی نامه اولیاء و عارفان، در استفتائات علمای بزرگ، کمی تحقیق کنیم... آیا ذات موسیقی اساسا قادر به انجام چنین مهمی هست؟

من زیاد از احادیث و روایات، در زندگی نامه اولیاء و عارفان، در استفتائات علمای بزرگ،آگاهی ندارم
اما این دلایلی است که این حقیر می توانم در مورد اهمیت و تاثیر گذاری موسیقی بیان کنم
چرا سفارش به خواندن قرآن با صدای خوش و ترتیل می شود؟
چرا سفارش به قراعت قرآن بر بالین کسی که در حال مرگ است شده ؟
در دوران پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) چقدر انسان فقط بخواطر شنیدن لحن و موسیقی قرآن ایمان آوردند؟
نوحه ای که در محرم خوانده می شود آیا موسیقی نیست؟ آیا بر اساس گام های موسیقی ساخته نشده؟
دانشمندان مسلمان همچون فارابی رازی و امسال آنها به موسیقی اهمیت داده و در کنار علوم رایج چون ستاره شناسی و کیمیا و ... در مورد آن تحقیقات زیادی کرده و خدمات زیادی ارائه داده اند این در زمانی بود که اروپاییان .......
از استاد سنتورم شنیدم در مورد موسیقی می گفت که
هنگام دمیدن روح بر تن آدمی بعد عظیم روح با موسیقی وارد جسم انسان شد( موسیقی زمینه را برای ورود روح فراهم آورده) البته از منبعش آگاهی ندارم
موسیقی حکم کلید روح را دارد و مطالب عظیم و معارف ثقیلی می تواند با شعر های موسیقایی بر اعماق احساسات انسان نفوظ کند
آیا شعر های مولانا حافظ و... ملودیک یا آهنگ دار نیستند
یک لینک آهنگ بی کلام می گذارم آن را دانلود کرده و گوش دهید چه حالاتی بر شما رخ می دهد

جوونای نا آگاهی که می خواهند وارد رپ و راک شوند یا تازه وارد شدند هدف خوبی برای آگاه شدن هستند
سیاست ماسون ها این است که قشر های تاثیر گذار جامعه را گمراه کنند تا آنها دیگران را گمراه کنند
خوب ما می توانیم این عمل را به صورت معکوس اجرا کنیم
موسیقی در بعضی جا ها موثر تر از آموزش و پرورش هست

نقل قول:باید هدف گذاری کنیم. اگر می خواهیم برای جامعه راهکار داشته باشیم، رفتار ما فرق می کند با آن زمان که برای جامعه کوچکتر منتظران راهکار داشته باشیم. نمی توان راهکار رشد را برای کسیکه تا الان نماز نمی خوانده و تنها عشقش مدونا و لیدی گاگا بوده با کسی که یک منتظر واقعی است، یکسان دانست. فکر کنم کم کم متوجه می شوید منظور از بررسی کارشناسانه چیست...

برای هر شخص نقطه ابتدایی وجود دارد من خودم از لبه پرتگاه برگشتم و متاسفانه 6 سال نماز قضا بر دوش هایم سنگینی می کند
بله باید همه افراد را در نظر گرفت و همه شبیه به هم نیستند
ولی همه ما از یک گوهریم و خواسته های اساسی یکسانی داریم
بدون استسنا همه خریدار حقیقت هستند ولی عده ای به آن می رسند ولی عده ای نمی رسند و راه را گم می کنند
و اگر کسی آگاه شود خود را اصلاح خواهد کرد
و کاری که می کند را هم همین طور (چه تغییر و بومی سازی باشد چه ترک کردن آن)
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد ، rahbin ، Amir ، سیماباروتیان ، | جستجوگر |

آغاز صفحه 17 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۰:۱۲, ۴/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #161
آواتار
یه رپر تازه کار هست تو ترکیه که من از اونوقت از رپ خوشم اومد.
یه بیماری داره که نمیتونه درست صحبت کنه!!!!!!!!!!! لکنت داره اما جالبه رپ میخونه . نمیدونم این چجور بیماریه.اما تلخی زندگیش رو میخونه و به دل میشینه .

من فقط تو رپ ، اون رپر تازه کار رو گوش میدم. برام جالبه.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: captaincharisma
۲۰:۱۵, ۴/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۴۴ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #162
آواتار
اگر یه نگاهی به بهترین های این سبک بندازید می فهمید که اکثر کسانی که وارد این زمینه شدن متاسفانه از قشر اراذل هستند( استثنا هم پیدا میشه اما این طبیعت این زمینه است )
خوب باید گفت لحنی صحبتشون باید هم فرق کنه! چون از قشری هستن که شما باهاش سنخیت ندارید. اما رپ یه لوازم فوق العاده تری نسبت به سایر سبک ها داره که من از این خوشم می یاد. و اون هم همون لحنه.
به نظر من شاهین نجفی توی استفاده از این توانایی قدرت داره.( بالاخره باید حرف دلو گفت! )
می تونم از اون ترک هایی که خیلی توش، از این تکنیک دیدم " تو حلقم" و " وقتی خدا خوابه" رو معرفی کنم.
" وقتی خدا خوابه" رو پیشنهاد می کنم گوش نکنید( مگر اینکه واکسینه باشید ) چون دروغ اضافی درباره ی اوین گفته و با کمک تکنیک لحن اونو تو مغزت می شونه! یعنی خواسته از فتنه 88 دفاع کنه. واسه همین می گم گوش ندی.
" تو حلقم" از اسمش معلومه که توش چه خبره! اما باید گفت با یه لحن عامیانه، لهجه دار و نفرت انگیز اومده و از غرب زدگی گفته. یعنی کاری که ما داریم این همه سال بر ضد غرب زدگی انجام میدیم رو توی سه دقیقه و با لحن دقیق، خونده و مطمئنا از پوستر و نقاشی خیلی تاثیر گذارتر بوده.
ببخشید که از این مرتد حرف زدم اما به نظر من لحن همون ابزار لازمه که خیلی ها رو جذب کرده.

در ضمن "رپ فارس" بیشتر از پیشینه ی آمریکایی-سیاه پوستی، پیشینه ی ایرانی داره. چند وقت پیش مقاله ای خوندم که توش می گفت اشعاری که در رپ فارس و هیپ هاپ فارسی به کار گرفته می شه از سبک مولانا است. چند تا مثال از اشعار مولانا آورد که دیدم واقعیت داره. در اصل شبیه به باباکرم نسل قبل بود. فقط رفته بود دور تند!
در کل نظر من اینه که رپ بهترین وسیله برای انتقال پیامه. چون توش آزادی لازم برای سخن گفتن هست. مثل شعر نو و سنتی. یعنی عقیده ام اینه که میشه ازش در راه درست استفاده کرد.
روز زن داشتم سخنرانی استاد رحیم پور رو گوش می دادم که گفت شما نباید منفعل باشید. باید حمله کنید. نظرم اینه که با پاپ نمیشه به یه فرهنگ ( حتی اگه غلط باشه ) حمله کرد. اما با رپ می شه. منظورم مثلا همین حقوق بشر غربی، حقوق زن و سلاح هسته ای ستیزی اشونه. میشه در غلب رپ به اونا حمله کرد. مشکل اینجاست که من توانایی رپر شدن رو ندارم. این فقط یه نظره

نقل قول:[size=xxx-large]
به یاد خدا باشید و به او پناه ببرید به جای اعتراض و خود نمایی
[/size]
اگه چهل سال پیش، پدارنمون همچین نظری داشتن، الان باید واسه آمریکایی ها پارس می کردیم.
اعتراض به مشکلات جامعه کجاش بده؟
اگه قرار بود خودنمایی کنن می رفتن چیزایی می خوندن که همه خوششون بیاد. می رفتن از عشق های مسخره می خوندن تا تو گریه کنی یا بشکن بزنی!
اما دارن از فقر می خونن. جوری که مو به تنت سیخ می شه. حتی گریه ات هم نمی گیره. می خواین نخونن تا ما نفهمیم زیر جامعه ی خوشگلمون(! ) چی میگذره؟
رپ فارس یعنی "روح درد". به نظر من بهترینه چون مفید ترینه. حتی اگه آدمای سالمی نباشن حداقل مبارزین سرسختی هستن که با صداشون می خوان بگن آسمون همه جا یه رنگ نیست.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اولولالباب ، PWLG ، M03TAFA
۱:۴۹, ۵/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #163
آواتار
(۴/اردیبهشت/۹۳ ۲۰:۱۵)bidel نوشته است:  
اگه چهل سال پیش، پدارنمون همچین نظری داشتن، الان باید واسه آمریکایی ها پارس می کردیم.
اعتراض به مشکلات جامعه کجاش بده؟
اگه قرار بود خودنمایی کنن می رفتن چیزایی می خوندن که همه خوششون بیاد. می رفتن از عشق های مسخره می خوندن تا تو گریه کنی یا بشکن بزنی!
اما دارن از فقر می خونن. جوری که مو به تنت سیخ می شه. حتی گریه ات هم نمی گیره. می خواین نخونن تا ما نفهمیم زیر جامعه ی خوشگلمون(! ) چی میگذره؟
رپ فارس یعنی "روح درد". به نظر من بهترینه چون مفید ترینه. حتی اگه آدمای سالمی نباشن حداقل مبارزین سرسختی هستن که با صداشون می خوان بگن آسمون همه جا یه رنگ نیست.

پس این رپــرها بودن که ملت رو نجات دادند!!!!

بهتر است در سخنان خود قدری تامّل بفرمایید....

اشتباه برداشت فرمودین بنده از حق طلبی به جا انتقاد نکردم

صرفا از رپ انتقاد نمودم!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی
۲:۱۲, ۵/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #164
آواتار
چرا همه چیزو از ریشه میزنید دوستان ؟Huh

مثل اینه که بعضی نوحه گیرا هم که اهنگ خواننده های قدیمی رو میخونن ، بگیم کلا نوحه مشکل داره.

این چه حرفیه ! از هر چیزی به طرز صحیح میشه استفاده کرد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soheyl68 ، sabrina ، PWLG ، M03TAFA
۲:۲۴, ۵/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/اردیبهشت/۹۳ ۲:۲۵ توسط میرزا احمد.)
شماره ارسال: #165
آواتار
معمولا وقتی سمت رپ می رم که خیلی احساساتی شده باشم . وقتی هم گوش بدم به قول دوستی تنها رپ های بهداشتی رو استفاده می کنم Cool.مخصوصا اونایی که در مورد مقاوت اسلامی و فلسطین ساخته شده
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Amir
۸:۱۵, ۵/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #166
آواتار
من اصلاً از سبک موسیقی رپ متنفرم...
تمام امید رو تو آدم میکشه (تازه در بهترین حالتش)
اصلاً هم آدم رو به خدا نزدیک نمیکنه...
مگه غیر از اینه که خدا انسان رو جز برای عبادت نیافریده؟
گوش دادن به این که فلانی از بهمانی متنفره و زن و شوهرا اگه طلاق بگیرن چی میشه و ... اونم با لحنی که قلب آدم بکوبه و حزن و اندوه سرتاپای آدم رو بگیره جزء کدوم دسته از عباداته؟؟؟
اجتماعی یا فردی؟؟؟
کلاً با موسیقی مخالفم. چون بهش رسیدم. قصدم هم این نیست که بخوام شما رو به راه خودم بکشونم.
اما من تمام مدت دانشجوییم موسیقی کار کردم و گوش دادم و تو این زمینه ید طولایی داشتم...
اما الآن اگه 5 دقیقه آهنگ گوش بدم، انگار دارم دیوونه میشم...
یه حس انفجاری بهم دست میده که اگه تکفیری بودم یه بمب به خودم میبستم و میرفتم یه جایی رو میترکوندم...Big Grin
کلاً با موسیقی مخالفم...
چه برسه با موسسیقی ای که سرتاپا تنفر و معضل و ... و اصلاً هم واسه آرامش روح و روان نیست...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، آیات ، عبدالرحمن ، اولولالباب
۱۰:۵۵, ۵/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #167
آواتار
اولا که این یه سبک هستن که زیر شاخه ها فراوانی دارد پس مطمئنا سلیقه ای در موردش نظر داده خواهد شد و بنظر نمیشه به یک جمع بندی و نتیجه نهایی دست یافت
و اما در مورد اولین ها حتما بیشتر تحقیق و بررسی کنید
مثلا دیو که سال 78 اون سه تراک جنجالی رو خوند
۱۱:۲۷, ۵/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #168

یاس:یاسر بختیاری با نام هنری «یاس» زاده ٣٠ خرداد ١٣٦١ در مسجد سلیمان خواننده رپ فارسی است. او از چهره‌های موسیقی رپ فارسی به شمار می‌رود.همچنین به وی لقب سلطان رپ فارسی را نیز دادند.[sup][۱][/sup] مضمون بیشتر ترانه‌های یاس انتقاد و اعتراض به مشکلات و بحران‌های اجتماعی نظیر فقر، اعتیاد، بی کاری، جنگ، روسپی‌گری، خودکشی، طلاق و غیره است. یاس از اولین خواننده های رپ فارسی و نخستین خوانندهٔ رپ فارسی است که در ایران برای پخش موسیقی خود مجوز گرفت.[sup][۲][/sup] اولین ترانهٔ وی که به طور قانونی در ایران منتشر شد یادت نره نام داشت که آن را به همراه مجید غفوری، خواننده پاپ اجرا کرده بود.[sup][۳][/sup] یاس کنسرت‌هایی در شهرهای مختلف آمریکا برگزار کرده است[sup][۴][/sup] و تجربهٔ شرکت در نشستی موسیقیایی در راستای معرفی و توسعه رپ فارسی در دانشگاه میشیگان را نیز داشته‌است.[sup][۵]
[/sup]
ا

سلام ممنون بابت این تاپیک من خودم رپ زیاد گوش میدم اسم گروه کاغذ هم روی خودم گذاشتم که متشکل از گروه حسین ابلیس و صادق و.... بود در ضمن حرفات در مورد یاس قبول ندارم این آقا رپ پارتی میخوند دید شاهین نجفی با خوندن اجتماعی مشهور شده زد تو کار اجتماعی خوندن همون لقب خالطور مردمی هم زیادشه
۱۳:۲۵, ۵/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۳:۳۳ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #169
آواتار
منظور من این نبود که رپر ها انقلاب کردند. اما اگه نگاه کنید، اون سبکی که توش به نحو احسن می شه انتقاد کرد، جنجال به پا کرد( حتی جنبش به پا کرد ).
اون خوی منتقدی و خشم درونی که در رپر ها می بینید، میراث نسلی هست که در خیابون ها، جلوی مامور های شاه تیر می خوردن.
رپ هیچ وقت در برابر فقر و چالش فرهنگی سکوت نکرد و انقلابیون هم سکوت نکردند.
خوانندگان رپ سر نترسی دارن که انقلابیون هم اینگونه بودن.
اما باز فرق هایی داشتن که کوچیک هم نبوده. در کل خواستم بگم که خوی انتقاد رو فقط توی رپ می شه پیدا کرد. چه به جاش. چه نا به جاش
در ضمن گفتید که رپ رو مورد فلسطین؟ مقاومت؟ می شه خوانتده اش رو معرفی کنید. علاقه دارم امتحان کنم.

من از یاس زیاد نشنیدم اگه اینجوریه که خوب منم نظرم با شما یکسانه. سعی می کنم که یه دسته بندی کامل از رپ براتون بیارم. تا راحت تر نظر بدین
۲۱:۰۹, ۵/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۵۶ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #170
آواتار
این هم همون دسته بندی که گفتم:

رپ از نظر مضمون و سبک به دسته های زیر تقسیم میشه:
1- رپ سفید: این مدل رپ رو حتما توی سریال های طنز رضا عطاران شنیدید. مثلا موسیقی متن ابتدا سریال متهم گریخت یا خانه به دوش.
آسمون اینجا خاکستریه/قصه هاش قصه ی دیو و پریه/ آدما وقتی واسه هم ندارن/اینجا معلوم نمیشه کی به کیه...
اگه توجه کنید قالب اشعار در این سبک به شیوه قصیده هستند. این سبک، خواننده ی آنچنانی نداره و آنچنان هم محبوبیت نداره، فقط در لفافه به معضلات اجتماعی و پشت خط قرمز ارشاد می پردازه.
2- رپ خیابانی: این سبک رپ رو جوونای بالای 25 سال می شناسن. سرشناس ترین رپر این سبک هم بهرامه. بیشتر شبیه به لفظ قلم حرف زدن یک اوباش می مونه! اما طرفدارای خاص خودشو داره.
منو تو خیابون می بینی که سرم پایینه/ سلاحم قلمه، همه خطرم با اینه
به نظر من تنها رپر این سبک بهرام بود. اصطلاحاتش هم مربوط به همون دوره است. مضمون این سبک تمام شیفت! در گرو مشکلات اجتماعی هست. خواننده از مشکلات اجتماعی که نتیجه فرهنگ و بینش غلطه مردمه می خونه. مثلا:
که شهرم تو غربته، عیب از منه؟ / لابد اینم سنت پیغمبره/چیه؟ غیر قابل هضمه حرفام یکم؟/ منتظری که این حرفا رو توی اخبار بگن؟
شکایت از ارتجاع دینی هم یکی از مضامین اصلی این سبکه.
3- رپ سرخ: من خودم زیاد از این مدل رپ خوشم نمی یاد چون اصالت کار رو نداره. مضمونش در مورد عشق میان دختر و پسر و بیشتر هم عشق خیابانیه. تقریبا سه ساله که باب شده و متاسفانه طرفدارای کمی نداره. از این سبک بیشتر در میانه های ترک خواننده های دیگر استفاده می شه. مثالش ترک های علی زیبایی یا علی تکتا:
از من همین یه نامه به دستته/ از من همینی که دستته بسته
به درد نخور! صنعت موسیقی رپ باهاش زیر سوال رفته. اما برخی خواننده های تازه کار هم این مدل رپ رو می خونن. ولی وقتی به این سبک گوش میدم در مورد خواننده این تصور بهم دست میده که یه پسر آتل باطل آسمون جل که با پول باب رفته استودیو اجاره کرده و می خواد به خیال خودش مشهور بشه.
همون طور که گفتم مضمون آنچنان جالبی نداره و مورد پسند من هم نیست.
4- رپ زیر زمین: اسمش به خاطر اینه که توی استودیو ضبط نمی شه و کیفیت خانگی داره. اما به هر رپ خانگی ای نمی گن زیر زمین:
هنوزم ضبط ماشینم هایده می خونه/ یه چیزایی هست که فقط آینه می دونه/ قضیه فرق کرده یکم با قبلنا/ حرفامو دیگه نمی گم با کفترا/ جنگ تا بهشت راه سختیه و می ریم/ مشکلات خیلی وقته که قدیمی نیست...
باز هم بهرام! پیشتاز این سبک هم بهرام بوده. اما در حال حاضر سروش هیچکس از همه جلوتره(تو این سبک )
مضمون اصلی این سبک یکمی پدر مادر داره. به خدا نزدیک تره و انسان رو به مبارزه برای عقایدش دعوت می کنه. در ضمت اگه فکر می کنید افکار مایوسانه تو این سبک ها جمع شده بدونید که این سبک خیلی هم امیدوار کننده و بیشتر انذار دهنده است.طرفدار کم اما خیلی خاص داره. توی تعطیلات عید یه ترک از یاس هم شنیدم که تو این سبک بود
جا داره بگم ترک معروف "خورشید خانم" از آلبوم سکوت(بهرام) از این نوعه. تو این ترک تماما حرف از امید به یک منجی است.
5- رپ فارس: بهترین کسی رو که تو این مدل رپ می شناسم، سروش (هیچکسه) و واقعا حقشه که بهش بگیم سلطان رپ فارس. مهمترین شاخص این رپ استفاده از آلات اصیل ایرانی مثل نی، فلوت، دف، تار، مشک و ... است. از اونجا که مبتکر این سبک سروش بوده، مجبورم فقط از این خواننده بنویسم. سروش رپ فارس رو با آلبوم "جنگل آسفالت" به اوج خودش رسوند. ترک معروف اختلاف و قانون هم در این آلبوم قرار دارن:
تا حالا رو کسی که تشنه اس یا داره آتیش می گیره آبو بستی؟ /نه!... انگار بستی! / هر چی آب می گیرم می کنم به شعرام تقدیم...
یکی از توانایی های فوق العاده های سروش، صحبت کردن در پس پرده است(چیزی که شاهین نجفی ازش بویی نبرده). حرفاش اکثرا به صورت استعاری و غیر مستقیم هستند. مضمون خاصی نداره، هرچی سروش خوند جزو رپ فارس می تونه باشه.
ر
6- رپ آبی: "آبی" رو خودم براش انتخاب کردم! آخه خیلی شبیه به سبک آبیه. یه بار یه چندتایی ازش گوش دادم. اما می دونم که کم نیستن. واسه همین گفتم یه سبک جداگانه براش بسازم. دلیل اینکه بهش می گم "رپ آبی" اینه که مضمونش خیلی شبیه به ترک های عرفانی آبی (blue ) هستن. لحن مایوسانه و غمگینی دارن. اما وقتی وارد رپ شد کمی تغییر کرد و انذار هم بهش اضافه شد. یک مشترکاتی با رپ زیر زمین داره اما کلا فرق می کنه. مضمونش توی رپ بیشتر در مورد معاده! تعجب نکنید! بعید نیست. اگه یه چندتایی می شناختم بهتون معرفی می کردم. تفکر غالب خوانندگان این سبک اینچنینه:
مردم به آبجوش جهنم راضی هستن! یه عده که فکر می کنن یه راست می رن بهشت. یه عده هم فکر می کنن دیگه انقد تو منجلاب هستن که درک رو شاخشه!
خوانندگان این سبک سعی دارن این طرز تفکر رو بهتر کنن و کمی امید و انذار بدن. شیوه های مختلفی مثل حقیقت زیبا یا طنز تلخ آتشین داره.
7- رپ غرب: غرب به معنی اروپا نیست. بلکه غرب تهران خودمونه. من از این مدا خوشم نمی یاد. بیشتر به درد اوباش می خوره. رپر ها توی این سبک واسه همکاراشون شاخ و شونه می کشن و می گن ما بهتریم و برو کنار بذار باد بیاد!
متاسفانه رپر های بزرگ ایران هم چند تایی از این مدل دارن. الفاظ رکیک توش زیاده و بهتره زیاد توش دقیق نشیم.
8- رپ فخر: این سبک با رپ غرب عین روباه می مونه با دمش. تو این سبک هم دعوا زیاده. اما فرقش اینه که رپر های بزرگ توی این مدل ترک نخوندن. حداقل من نشنیدم. مضمون غالب این سبک بیشتر در مورد پارتی و هیبت و عظمت لات های محل و این جور مسخره بازی هاس. موارد دیگه ای هم هستن که دوست ندارم حتی بنویسم.
9- رپ سیاه: مبتکرش همون شاهین نجفیه. اصلا از این سبک خوشم نمی یاد. تا حالا کتاب بوف کور رو خوندین. در حین خوندنش یک احساس حیوانی و کثیفی نسبت به جامعه پیدا می کنین، شاهین اون احساسو توی این سبک ترجمه کرده. بهتون پیشنهاد می کنم سمتش نرید. لامصب یکی دوتا ترک هم تو این مدل نداده، بلکه نزدیک هشتاد درصد آهنگاش اینجورین.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، PWLG
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

پرش در بین بخشها:

بالا