کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: در مورد آثار خدایی شدن در خودم ...
می خواهم ... نمی شود ...
دارم به یک جاهایی می رسم ...
باید یک راهی پیدا کنم ...
سخت است ... صرف نظر می کنم ...
 توجه: این نظرسنجی عمومی است و سایر کاربران می توانند گزینه منتخب شما را مشاهده کنند. [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
«««:: من باب آیه شهر الرمضان ::»»» + نکات مفید پست ها
۱۵:۰۷, ۲۲/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/آذر/۹۲ ۲:۵۹ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: %D8%A8%D8%B3%D9%852.png]
خلاصه اینکه خواستم موضوعی بروم درباره آیه ای از سوره مبارکه البقره ...

شَهْرُ رَمَضَانَ
الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ
هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ
فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ
وَمَن كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ
يُرِيدُ اللّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ
وَلِتُكْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ ﴿۱۸۵﴾

ماه رمضان [همان ماه] است كه در آن قرآن فرو فرستاده شده است [كتابى ] كه مردم را راهبر و [متضمن] دلايل آشكار هدايت و [ميزان] تشخيص حق از باطل است پس هر كس از شما اين ماه را درك كند بايد آن را روزه بدارد و كسى كه بيمار يا در سفر است [بايد به شماره آن] تعدادى از روزهاى ديگر [را روزه بدارد] خدا براى شما آسانى مى‏خواهد و براى شما دشوارى نمى‏خواهد تا شماره [مقرر] را تكميل كنيد و خدا را به پاس آنكه رهنمونيتان كرده است به بزرگى بستاييد و باشد كه شكرگزارى كنيد (۱۸۵)

دیدم تنهایی نمیشود!

می خواهم از شما ... که بگویید در این آیه چه می بینید!؟! چه درمی یابید از این آیه ؟!

نکته مهم :
از کپی پیست بپرهیزید که می خواهم حرف خودتان را بشنوم ...
تدبر کنید بگویید ...
همه را با هم نگویید Smileکم کم ...
پست طولانی هم نگذارید که بهتر ...

بسم الله ...

برای دیدن ِنکات مفید پســـــتهای موجود کلیک کنید
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن عزتي ، عبدالرحیم ، rastin ، میلاد.م ، m.hossein ، fatemeh ، یاســین ، مهدی2012 ، شهیدطیبه واعظی ، Aryha ، mahdy30na ، Tolou ، نسیم ، mhklord ، azade ، farzad313 ، Justice Bringer ، Farzaneh ، rahbin ، soshiant ، بیداری اندیشه ، درست پسند ، منادی حق ، در جستجوی سختی ، حوریه سادات ، ترنم ، nafas ، fiftynine ، شیدا ، مجید املشی ، علی امینی ، آلاله ، ali0077

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۰:۳۴, ۲۳/تیر/۹۲
شماره ارسال: #11
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

با عرض سلام و تبریک ماه مبارک رمضان خدمت همه عزیزان تالار.

به نظر این حقیر آیه ای که نوشتید با یک آیه دیگر از قرآن کریم قرابت معنایی و محتوایی خیلی زیادی دارد.

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ (آل عمران/92)
هرگز به (حقيقت) نيکوکاري نمي‌رسيد مگر اينکه از آنچه دوست مي‌داريد، (در راه خدا) انفاق کنيد؛ و آنچه انفاق مي‌کنيد، خداوند از آن آگاه است.

همانطور که از معنای این آیه متوجه می شویم، زمانی به رستگاری می رسیم که چیزهایی که به آنها دل بستیم را رها کنیم و به اهداف عالی تر بیندیشیم. طبیعتا انسانی که دل به شهواتی مثل غذاهای رنگارنگ، تنقلات، لباسهای پر زرق و برق، خانه های آنچنانی و... بسته نمی تواند آزاد باشد و به رستگاری حقیقی برسد. آن وقت این انسان چگونه می خواهد این همه چیز را رها کند و برود به دنیایی که هیچ چیزی جز اعمالش در آنجا نیست. باید روح و جسم انسان از تعلقات دنیوی آزاد باشد تا بتواند به معنویات برسد و این جز با ترک شهوات و لذتها میسر نمی باشد.

التماس دعا؛ در پناه حق زنده و پیروز باشید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، در جستجوی سختی ، درست پسند ، حوریه سادات ، rahbin ، فاطمه خانم ، مهدی2012 ، soshiant
۳:۲۲, ۲۴/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/تیر/۹۲ ۳:۲۳ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #12
آواتار
نظرات دوستان خیلی ارزشمند هست ، شدیدا مشعوف شد!
خوب
يُرِيدُ اللّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ

به قول یکی از دوستان ِ ظریف
این چه مهمانی است ، که خداوند مهربان ترتیب داده و باید درش گرسنه و تشنه باشیم !!
چه شده که خداوندی که اینقدر مهربان است که برای ما همانطور که خودش گفته سختی نمی خواهد و آسانی می خواهد ، خواسته این همه ساعت گرسنه و تشنه باشیم!؟!
آیا غیر از این است که او نفع ما را بهتر از خودمان می داند؟!!!؟
موضوع را رها نکنید ، برنامه داریم ...

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاوران مهدی ، منادی حق ، شهیدطیبه واعظی ، rahbin ، در جستجوی سختی ، مهدی2012 ، درست پسند
۵:۱۴, ۲۴/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/تیر/۹۲ ۵:۱۷ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #13

(۲۴/تیر/۹۲ ۳:۲۲)فاطمه خانم نوشته است:  این چه مهمانی است ، که خداوند مهربان ترتیب داده و باید درش گرسنه و تشنه باشیم !!
آنچنان که مولانا به خداوند می‌گوید:

ای خوش منادی‌های تو در باغ شادی‌های تو / بر جای نان شادی خورَد جانی که شد مهمان تو
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: منادی حق ، شهیدطیبه واعظی ، rahbin ، در جستجوی سختی ، مهدی2012 ، فاطمه خانم
۱۲:۱۴, ۲۴/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/تیر/۹۲ ۱۴:۴۶ توسط بیداری12.)
شماره ارسال: #14
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

خیلی ممنون. باعث شدید بیشتر روی این آیه تدبر کنیم. شاید منظور خدا درآخر آیه اینه که این روزه و صبر بر روزه برای رضای خدا باعث آسانی زندگی (مادی ومعنوی) شما میشه. چون خدا راحتی رو برای شما می خواد نه سختی. درادامه اش هم میگه که تا خدا را بزرگ بشمارید برای این که شما را هدایت کرد( به راه آسایش روح و روان و جسم و...) وبعد که نتایج و آثار روزه رو دیدیم خدا رو شکر گذاریم. که مقام شکر مقام بلندی است. که خدا فرموده : وعده کمی از بندگان من شکر گذارند ونیز :وخدا چه نیازی به عذاب شما دارد اگر شکر گذارباشید وایمان بیاورید واین که شیطان به خدا گفته که همه را فریب خواهد داد تا شکر گذار خدا نباشند. واین که خداوند فرموده که شماره (روزه) را تمام کنید شاید برای تاثیرگذاشتن کامل روزه است برانسان. تا از تمام تاثیراتش برخوردار شویم وبیشتر صبور و شکرگذار شویم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، در جستجوی سختی ، مهدی2012 ، فاطمه خانم ، درست پسند ، منادی حق
۱۲:۲۲, ۲۴/تیر/۹۲
شماره ارسال: #15
آواتار
به نام خدا
شاید خواسته با سختی این ماهو بگذرانیم که وقتی توفیق نصیبمان شد بیشتر قدرشو بدانیم.......
آخه ما آدما قدر چیزیو که براش زحمت نکشیده باشیم نمی دانیم.....
پس با تحمل سختی ها قدر نعمت خدا را بهتر میدانیم......
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، مهدی2012 ، بیداری12 ، فاطمه خانم ، درست پسند ، منادی حق
۱۲:۵۱, ۲۴/تیر/۹۲
شماره ارسال: #16
آواتار
نقل قول:خدا براى شما آسانى مى‏خواهد و براى شما دشوارى نمى‏خواهد
واقعا همینطوره... توجه کردین چقدر تو ماه رمضان ترک گناه و همچنین عبادت خدا راحت تره؟ هدف ما انسان ها هم بندگی خدایه و در ماه رمضان فرصت خوبی برای یه پیشرفت بزرگه.
ولی وقتی ماه رمضان تموم میشه اگه خوب استفاده نکرده باشیم دیگه همه چیز خیلی سختتر میشه. کسی که قدر ماه رمضان رو بدونه باید وقتی تموم میشه بشینه و گریه کنه با دعای قشنگ امام سجاد(علیه السلام) (پایان ماه مبارک رمضان).
البته ماه رمضان منافع خیلی زیادی داره مثلا تقویت اراده، یاد فقرا، سلامتی و در یک جمله حرکت سریع در راستای بندگی...

نقل قول: نزدیک ترین حالت بنده به خداوند متعال مواقعی هست که با شکم خالی به حال سجده باشه ...
شدیدا موافقم. چند باری قبل از افطار نمازم رو خوندم با وجود اینکه کلی گرسنه و بی حال وحوصله بودم ولی وقتی شروع میکردم نماز میخوندم خیلی حواسم سر نماز جمع بود و انگار تقریبا شیطان وجود نداشت!با تمرکز و اشتیاق!

ببخشید طولانی شد ولی دو تا نکته هم میگم. به نظرم یه دلیل دیگه که در ماه رمضان حال و هوای معنوی داریم اینه که سبک زندگیمون رو بهتر کردیم مخصوصا که سحر بیدار میشیم و نماز اول وقت میخونیم. ماه رمضان به خوبی اهمیت سبک زندگی رو نشون میده.
دوما اینکه علاوه بر ترک گناه و انجام اعمال عبادی سعی کنیم اخلاقمون رو هم درست کنیم که خیلی مهمه، مخصوصا رفتار با پدر و مادر.

یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، در جستجوی سختی ، بیداری12 ، فاطمه خانم ، درست پسند ، منادی حق ، soshiant
۱۳:۴۰, ۲۴/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/تیر/۹۲ ۱۳:۴۱ توسط در جستجوی سختی.)
شماره ارسال: #17
آواتار
(۲۴/تیر/۹۲ ۱۲:۵۱)مهدی2012 نوشته است:  
شدیدا موافقم. چند باری قبل از افطار نمازم رو خوندم با وجود اینکه کلی گرسنه و بی حال وحوصله بودم ولی وقتی شروع میکردم نماز میخوندم خیلی حواسم سر نماز جمع بود و انگار تقریبا شیطان وجود نداشت!با تمرکز و اشتیاق!

البته اینکه شما می فرمایید درسته اما دلیل دیگری داره

به قول یکی از دوستان تالار که کمی شوخ طبع بود و مطابق بر روایات وارده " توی این ماه مبارک عدو مبین (شیطان) توی گونی تشریف دارندBig Grin"
روایتی از امام محمد باقر (علیه السلام) از جد بزرگوارش رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل شده است:
...
اى مسلمانان! آن هنگام که هلال ماه رمضان سر برآورد، شیطان‏ هاى رانده شده به زنجیر کشیده مى ‏شوند، درهاى آسمان و درهاى بهشت و درهاى رحمت گشوده، و درهاى دوزخ فرو بسته خواهد شد.
...

پس دلیل بعضی گناهان ما - که در مواردی جزو خفن ترین سوتی های عمرمون میشه - در این ماه چیه؟

جواب :
نقل قول:
تنها عامل گرایش انسان به سوی بدی ها و انحرافات و گناه، شیطان نیست؛ بلکه شیطان در نقش محرک و تقویت کننده میل ها و گرایش های نادرست درونی عمل کرده، انسان را به ورطة گناه و انحراف می اندازد. در واقع، شیطان یا همان ابلیس، تنها نقش تحریک و وسوسه انسان را دارد. وسوسه در فرضی شکل می گیرد که نوعی تمایل و گرایش درونی در انسان وجود داشته باشد.

آنچه انسان ها را به بدی وا می دارد، «نفس اماره» و هواها و هوس ها در وجود انسان است. اگر هم شیطان بخواهد انسان را فریب دهد، از طریق نفس اماره است. تا آمادگی درونی در انسان به سوی گناه نباشد، از شیطان کاری ساخته نیست. این حقیقتی است که در آیات متعدد قرآن به آن اشاره شده و منشأ گناهان و انحرافات در انسان ها را نفس اماره و هواهای نفسانی آن ها برشمرده است.

حالا موضوعی که یکی دو سالی توی ذهنم می چرخه اینه که توی این ماه مبارک ما فرصت دارم تا گیر و گورهای اعتقادی و اخلاقی خودمون رو کمی ماله بکشیم تا بعد از اتمام ماه مبارک دوباره وارد مبارزه تاریخی با شیطان باشیم.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، درست پسند ، شهیدطیبه واعظی ، منادی حق ، مهدی2012 ، علی امینی
۲۰:۵۳, ۲۴/تیر/۹۲
شماره ارسال: #18
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

با سلامی مجدد خدمت دوستان گرامی. ان شاء الله طاعات و عبادات شما مورد قبول حضرت احدیت قرار بگیرد.
(۲۴/تیر/۹۲ ۳:۲۲)فاطمه خانم نوشته است:  
به قول یکی از دوستان ِ ظریف
این چه مهمانی است ، که خداوند مهربان ترتیب داده و باید درش گرسنه و تشنه باشیم !!
چه شده که خداوندی که اینقدر مهربان است که برای ما همانطور که خودش گفته سختی نمی خواهد و آسانی می خواهد ، خواسته این همه ساعت گرسنه و تشنه باشیم!؟!
آیا غیر از این است که او نفع ما را بهتر از خودمان می داند؟!!!؟

در این باره یک مثال می زنم تا قضیه بهتر روشن شود. فرض بفرمایید فردی دچار چاقی و اضافه وزن می باشد و به خوردن غذاهای مختلف و البته مضر و پر چرب علاقه زیادی دارد. روزی این فرد متوجه می شود که اگر بخواهد به همین رویه ادامه بدهد در آینده به بیماریهای مختلفی مثل دیابت، فشار خون، سکته قلبی و... دچار می شود. بنابراین با وجودی که این فرد به خوردن علاقه زیادی دارد، سعی می کند کم کم دست از پرخوری بکشد و به اعتدال روی بیاورد.
در مثال بالا فرد از منافع کوتاه مدت (غذاهای مضر) چشم پوشی می کند تا منافع بلند مدتش (زندگی سالم) تامین شود. بنابراین می توانیم نتیجه بگیریم که در اموری که ما حکمتش را نمی فهمیم یقینا مصلحتهایی نهفته است که منافع بلند مدت ما را تضمین می کند. صد البته خداوند متعال و حکیم از آنجایی که خیر و صلاح بندگانش را بهتر از آنان درک می کند، قادر است بهترین برنامه ها را برای هدایت بشر طرح ریزی و اجرا کند.

التماس دعا؛ در پناه حق زنده و پیروز باشید.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، شهیدطیبه واعظی ، فاطمه خانم ، مهدی2012
۲:۲۷, ۲۵/تیر/۹۲
شماره ارسال: #19
آواتار
باز هم تشکر می کنم از همراهی خوب دوستان .

وَمَن كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ

حالا
بر فرض بنده دچار مشکلی هستم که بر دلیلی که پزشک موثقی تشخیص داده ، نباید روزه بگیرم .
ولی من می خواهم به مرگ هم شده روزه بگیرم ! چون دلم نمی آید !
اینجا آیا خواسته نفسم بر خواست خداوند ترجیح پیدا کرده است یا خیر!؟!؟!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مفقود الاثر ، در جستجوی سختی ، شهیدطیبه واعظی ، مهدی2012 ، بیداری12 ، منادی حق
۱۱:۱۷, ۲۵/تیر/۹۲
شماره ارسال: #20
آواتار
نقل قول:بر فرض بنده دچار مشکلی هستم که بر دلیلی که پزشک موثقی تشخیص داده ، نباید روزه بگیرم .
ولی من می خواهم به مرگ هم شده روزه بگیرم ! چون دلم نمی آید !
اینجا آیا خواسته نفسم بر خواست خداوند ترجیح پیدا کرده است یا خیر!؟!؟!

من موردهای اینجوری دیدم که روزه برایشان ضرر داشته ولی میگرفتن البته به خاطر ناآگاهی بوده. اگه بدانند که نه تنها روزه آن ها باطل است و باید بعدا قضا کنند، بلکه کار حرام هم انجام داده اند، اینکار رو نمیکنند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، در جستجوی سختی ، منادی حق ، مهسا110
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

پرش در بین بخشها:

بالا