کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
...::... ويژه عيد سعيد قربان ...::...
۱۹:۲۹, ۴/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/آبان/۹۱ ۱۱:۲۳ توسط حسن عزتي.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام
اول عید رو به همه تبریک میگم
التماس دعا دارم از همه راز و نیاز همگی مقبول درگاه احدیت باشه.
عید قربان در روایات
رسول الله صلى الله عليه و آله : مَن أحيَا اللَّيالِيَ الأَربَعَ وَجَبَت لَهُ الجَنَّةُ : لَيلَةَ التَّروِيَةِ ، ولَيلَةَ عَرَفَةَ ، ولَيلَةَ النَّحرِ ، ولَيلَةَ الفِطرِ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
هر كس اين چهار شب را شب زنده دارى كند، بهشت براى او واجب است: شبِ ترويه، شب عرفه، شب عيد قربان و شب عيدفطر.
کتاب «حج و عمره در قرآن و حديث» صفحه 343

الإمام الباقر عليه السلام : لَمّا أقبَلَ رَسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله مِن مُزدَلِفَةَ مَرَّ عَلى جَمرَةِ العَقَبَةِ يَومَ النَّحرِ ، فَرَماها بِسَبعِ حَصَياتٍ ، ثُمَّ أتى إلى مِنى ، وذلِكَ مِنَ السُّنَّةِ
امام باقر عليه السلام :
رسول خدا صلى الله عليه و آله چون از مزدلفه آمد ، روز عيد قربان بر جمره عقبه گذشت وهفت سنگ بر آن زد، سپس به منى آمد واين از سنّت است.
کتاب«حج و عمره در قرآن و حديث» صفحه 355

الإمام عليّ عليه السلام : سَمِعتُ رَسولَ اللّه ِ صلى الله عليه و آله يَخطُبُ يَومَ النَّحرِ ، وهُوَ يَقولُ : هذا يَومُ الثَّجِّ والعَجِّ ، والثَجُّ : ما تُهريقونَ فيهِ مِنَ الدِّماءِ ، فَمَن صَدَقَت نِيَّتُهُ كانَت أوَّلُ قَطرَةٍ لَهُ كَفّارَةً لِكُلِّ ذَنبٍ ، والعَجُّ : الدُّعاءُ ، فَعِجّوا إلَى اللّه ِ ، فَوَالَّذي نَفسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ لا يَنصَرِفُ مِن هذَا المَوضِعِ أحَدٌ إلاّ مَغفورًا لَهُ ، إلاّ صاحِبَ كَبيرَةٍ مُصِرًّا عَلَيها لا يُحَدِّثُ نَفسَهُ بِالإِقلاعِ عَنها .

امام علي عليه السلام : شنيدم رسول خدا صلي الله عليه وآله روز عيد قربان ، خطبه مي خواند ومي فرمود :
امروز ، روز «ثجّ» و«عجّ» است . ثجّ ، خون قرباني هاست كه مي ريزيد . پس نيّت هركس صادق باشد ، اولين قطره خونِ قرباني او كفّاره همه گناهان اوست ، و«عجّ» ، دعاست . پس به درگاه خداوند دعا كنيد ، قسم به آن كه جان محمّد صلي الله عليه وآله در دست اوست ، از اينجا هيچ كس بر نمي گردد ، مگر آمرزيده شود ، جز كسي كه گناه كبيره انجام داده وبر آن اصرار ورزد ودر دل خود ، تصميم بر ترك آن ندارد .

کتاب «حج و عمره در قرآن و حديث» صفحه 361

مُعاوِيَةُ بنُ عَمّار : سَأَلتُ أباعَبدِاللّه ِ عليه السلام عَن يَومِ الحَجِّ الأَكبَرِ ، فَقالَ : هُوَ يَومُ النَّحرِ ، والحَجُّ الأَصغَرُ العُمرَةُ .
معاوية بن عمار:
از امام صادق عليه السلام درباره «روز حجّ اكبر» پرسيدم. فرمود: روز عيد قربان است و حج اصغر، عمره است.

کتاب «حج و عمره در قرآن و حديث» صفحه 455

الإمام عليّ (علیه السلام) خطب يوم الأضحى ، فكبّر و قال ـ : الله أكبر ، الله أكبر ، لا إله إلاّ الله و الله أكبر ، الله أكبر ، و لله الحمد ، الله أكبر على ما هدانا ، و له الشكر

امام على عليه السلام ـ در سخنرانى روز عيد قربان، پس از تكبير ـ :
خدا بزرگ است. خدا بزرگ است. خدايى جز خداى يگانه نيست. خدا بزرگ است. خدا بزرگ است. سپاس، از آنِ خداست. خدا بزرگ است بر آنچه كه ما را هدايت كرد و شكر براى اوست، به خاطر آنچه كه ما را بدان مبتلا ساخت. سپاس، از آنِ خداست براى آنچه كه از چارپايان اهلى به ما روزى كرد.

کتاب «موسوعه امام علي بن ابيطالب عليه السلام فارسي جلد9» صفحه 355

الإمام زين العابدين عليه السلام ـ مِن دُعائِهِ يَومَ الأَضحى ويَومَ الجُمُعَةِ ـ : اللّهُمَّ هذا يَومٌ مُبارَكٌ مَيمونٌ ، وَالمُسلِمونَ فيهِ مُجتَمِعونَ في أقطارِ أرضِكَ ، يَشهَدُ السّائِلُ مِنهُم وَالطّالِبُ وَالرّاغِبُ وَالرّاهِبُ ، وأنتَ النّاظِرُ في حَوائِجِهِم .

امام زين العابدين عليه السلام ـ در ضمن دعايش در روز عيد قربان و روز جمعه ـ :
پروردگارا! اين روز، روزى بابركت و خجسته است و مسلمانان در اين روز، از اطراف زمين تو گرد آمده اند. خواهنده ، جوينده ، اميدوار و بيمناك، همه حاضرند و تو، به نيازهايشان مى نگرى.

کتاب «خير و برکت از نگاه قرآن و حديث» صفحه 519

رسول اللّه صلى الله عليه و آله : يَسُحُّ اللّه ُ عز و جل مِنَ الخَيرِ في أربَعِ لَيالٍ سَحّا : لَيلَةِ الأَضحى ، وَالفِطرِ ... .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: خداوند در چهار شب ، پيوسته خير فرو مى ريزد: شب عيد قربان و عيد فطر... .

کتاب «مراقبات ماه رمضان» صفحه 459

تهذيب الأحكام عن عبدالرحمن بن الحجّاج عن الإمام الصادق عليه السلام : «مَن زارَ قَبرَ الحُسَينِ عليه السلام لَيلَةً مِن ثَلاثٍ غَفَرَ اللّه ُ لَهُ ما تَقَدَّمَ مِن ذَنبِهِ وما تَأَخَّرَ» .
قُلتُ : أيُّ اللَّيالي ـ جُعِلتُ فِداكَ! ـ؟ قالَ : «لَيلَةُ الفِطرِ ، ولَيلَةُ الأَضحى ، ولَيلَةُ النِّصفِ مِن شَعبانَ» .

تهذيب الأحكام ـ به نقل از عبد الرحمان بن حَجّاج ، از امام صادق ـ :
«هر كس يك شب از سه شب ، قبر حسين عليه السلام را زيارت كند ، خداوندْ گناهان گذشته و آينده اش را مى آمرزد».
گفتم: فدايت شوم! كدام شب ها؟ فرمود: «شب عيد فطر ، شب عيد قربان و شب نيمه شعبان».

کتاب «مراقبات ماه رمضان» صفحه 463

رسول الله صلى الله عليه و آله : مَن قامَ لَيلَتَيِ العيدَينِ مُحتَسِبا للّه ِِ ، لَم يَمُت قَلبُهُ يَومَ تَموتُ القُلوبُ .

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
هر كس دو شب عيد [ فطر و قربان] را به خاطر پاداش خدا به عبادت بپردازد ، در آن روز كه دل ها مى ميرند ، دل او نمى ميرد.

کتاب «مراقبات ماه رمضان» صفحه 465

الإمام الباقر عليه السلام : اُدعُ فِي العيدَينِ ويَومِ الجُمُعَةِ ، إذا تَهَيَّأتَ لِلخُروجِ بِهذَا الدُّعاءِ :
اللّهُمَّ مَن تَهَيَّأَ وتَعَبَّأَ وأعَدَّ وَاستَعَدَّ لِوِفادَةٍ إلى مَخلوقٍ رَجاءَ رِفدِهِ وطَلَبَ نائِلِهِ وجَوائِزِهِ وفَواضِلِهِ ونَوافِلِهِ ، فَإِلَيكَ يا سَيِّدي وِفادَتي وتَهيِئَتي وتَعبِئَتي وإعدادي وَاستِعدادي رَجاءَ رِفدِكَ وجَوائِزِكَ ونَوافِلِكَ ، فَلا تُخَيِّبِ اليَومَ رَجائي ، يا مَن لا يَخيبُ عَلَيهِ سائِلٌ ولا يَنقُصُهُ نائِلٌ ، فَإِنّي لَم آتِكَ اليَومَ بِعَمَلٍ صالِحٍ قَدَّمتُهُ ولا شَفاعَةِ مَخلوقٍ رَجَوتُهُ ، ولكِن أتَيتُكَ مُقِرّا بِالظُّلمِ وَالإِساءَةِ ، لا حُجَّةَ لي ولا عُذرَ ، فَأَسأَلُكَ يا رَبِّ ، أن تُعطِيَني مَسأَلَتي وتَقلِبَني بِرَغبَتي ، ولا تَرُدَّني مَجبوها ولا خائِبا ، يا عَظيمُ يا عَظيمُ يا عَظيمُ ، أرجوكَ لِلعَظيمِ ، أسأَلُكَ يا عَظيمُ أن تَغفِرَ لِيَ العَظيمَ ، لا إلهَ إلاّ أنتَ ، اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ
وآلِ مُحَمَّدٍ ، وَارزُقني خَيرَ هذَا اليَومِ الَّذي شَرَّفتَهُ وعَظَّمتَهُ ، وتَغسِلُني فيهِ مِن جَميعِ ذُنوبي وخَطايايَ ، وزِدني مِن فَضلِكَ إنَّكَ أنتَ الوَهّابُ .
امام باقر عليه السلام:
روز عيد فطر و عيد قربان و روز جمعه ، چون آماده بيرون رفتن شدى ، اين دعا را بخوان:
«خداوندا! هر كس كه آماده و مهيّا شود و به اميد عطا و بخشش و جايزه و احسانِ آفريده اى ، ساز و برگ رفتن به حضور او فراهم سازد ، پس ـ اى سرور من ـ باريابى و آمادگى و تهيّه ساز و برگ و آماده شدنِ من ، به درگاه توست و به اميد بخشش و جايزه ها و احسان هاى تو. پس امروز نااميدم مكن! اى آن كه هيچ نيازمندى از درگاهش محروم نمى شود و هيچ برخوردارى ، از او نمى كاهد! من امروز كار شايسته اى به درگاهت نياورده ام و به شفاعت آفريده اى هم اميد نبسته ام؛ ليكن با اعتراف به ستم و بدى ، به درگاهت آمده ام. نه دليلى دارم و نه عذرى.
پروردگارا! از تو مى خواهم كه خواسته ام را بدهى و مرا با درخواستى برآورده برگردانى و مرا نااميد و بى بهره بر نگردانى! اى بزرگ ، اى بزرگ ، اى بزرگ! براى خواسته بزرگ به تو اميدوارم. اى بزرگ! از تو مى خواهم كه گناه بزرگ مرا ببخشايى. معبودى جز تو نيست.
خداوندا! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و نيكىِ امروز را كه شرافت و عظمتش بخشيده اى ، روزى ام كن و در اين روز ، مرا از همه گناهان و لغزش هايم بشوى و از احسان خود بر من بيفزاى! همانا تويى تو بسيار بخشنده».

کتاب «مراقبات ماه رمضان» صفحه 481

منتهى المطلب : رُوِيَ عَن عَلِيٍّ عليه السلام أنَّهُ خَرَجَ يَومَ العيدِ ، فَلَم يَزَل يُكَبِّرُ حَتَّى انتَهى إلَى الجَبّانَةِ .
منتهى المطلب: روايت شده است كه على عليه السلام روز عيد بيرون آمد. پيوسته تكبير گفت تا آن كه به محلّ برگزارى نماز در بيرون شهر [كوفه] رسيد.

کتاب «مراقبات ماه رمضان» صفحه 485

رسول اللّه صلى الله عليه و آله : إنَّ اللّه َ تعالى يَطَّلِعُ فِي العيدَينِ إلَى الأَرضِ ، فَابرُزوا مِنَ المَنازِلِ تَلحَقكُمُ الرَّحمَةُ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
خداوند متعال در روز عيد فطر و عيد قربان ، به زمين با عنايت مى نگرد. پس ، از خانه ها بيرون آييد تا رحمت به شما برسد.

الإمام الصادق عليه السلام : قيلَ لِرَسولِ اللّه ِ صلى الله عليه و آله يَومَ فِطرٍ أو يَومَ أضحى : لَو صَلَّيتَ في مَسجِدِكَ .
فَقالَ : «إنّي لاَُحِبُّ أن أبرُزَ إلى آفاقِ السَّماءِ» .

امام صادق عليه السلام:
يك روز عيد فطر يا عيد قربان ، به پيامبر خدا گفتند: خوب بود در مسجدِ خود نماز مى خواندى.
فرمود: «دوست دارم كه به طرف آفاق آسمان بيرون آيم».

کتاب «مراقبات ماه رمضان» صفحه 487
=======================

ان شا الله ادامه دارد . . . .

=======================

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سرباز منتظر ، aboutorab ، مفقود الاثر ، saloomeh ، sarallah ، حضرت عشق ، آفتاب ، فدايي ولايت ، soshiant
۲۰:۰۶, ۴/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/آبان/۹۱ ۲۳:۰۸ توسط مفقود الاثر.)
شماره ارسال: #2
آواتار
منبع :http://yasinweb.blogfa.com

[تصویر: 1_049.jpg]

روز عید قربان بود!
بعد از خواندن نماز عید باقی اعمال با بچه ها تصمیم گرفتیم که یه سری به بهشت زهرا بزنیم!
پشت موتورها نشستیم و هرکدوم دوترک راهی شدیم!
به اونجا که رسیدیم بعد زیارت قبور دوست وآشنا، کم کم راهی پاتوقمون یعنی گلزار شهدا شدیم.
بچه ها داشتن جلو جلو میرفتن و من که یه خورده پام درد میکرد آروم آروم پشت اونها
را میرفتم.
همینطور که ازبین قبرها داشتم میگذشتم یه دفعه صدای ناله ی عجیبی شنیدم!
با اینکه میدونستم صدای این نوع ناله ها توی گلزار شهدا عادیه ولی این گریه بدجوری
فکرم رو مشغول کرده بود!
ازبین یابود و تابلو و درخت و قبرها که رد شدم دیدم یه پیرمرد با کت سورمه ای و
یک کلاه نمدی به سرش داشت با یه صدای عجیبی گریه میکرد!
طاقت نیاوردم و رفتم جلو گفتم:
پدر جان! خوبیت نداره روز عیدی آدم اینطور گریه کنه! بخند مومن! بخند!
یه خورده که از صحبتم گذشت دیدم هیچ تغییری حاصل نشد که هیچ، تازه صدای ناله های
پیر مرد بلند تر و جانسوز تز هم شد!
رفتم و کنارش نشستم و گفتم:
پدرجان!اولین باره میای گلزار شهدا؟
جوابی نداد و بعد من گفتم:
منهم هر وقت میام همینطوری دلتنگ میشم! اما امروز فرق میکنه پدرم! امروز عید قربانه خوبیت نداره!
صدای ناله مرد بیشتر شد انگار هر وقت من از واژه ی قربان استفاده میکردم پیر مرد دلتنگ تر
میشد!
همینطور که نشسته بودم و نمیدونستم چطور آرومش کنم ، چشمم به کارت بنیاد شهیدش افتاد
که توی کیسه ی پلاستیکی کناره دستش بود!
دقت کردم دیدم اسمش ابراهیمه! شصتم خبر دار شد که پدر شهیده!
پیش خودم گفتم حالا بهتر شد حداقل میدونم پدر شهیده و راحت تر میتونم آرومش کنم!
بر گشتم از روی سنگ قبر نگاه کنم ببینم که اسم شهیدش چیه که حداقل با صحبت کردن آرومش کنم!
بعد همین که نگاهم به سنگ قبر افتاد خشکم زد!
روی سنگ قبر نوشته بود:
شهید اسماعیل قربانی ، فرزند :ابراهیم!
پدر در سالروز شهادت پسرش به دیدنش اومده بود!
تازه دوهزاریم افتاد که پدر چرا اینقدر بی تابی میکرد!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ترنم ، shafagh_mah ، Farzaneh ، fatemeh ، میلاد.م ، Agha sayyed ، aboutorab ، meshkat ، heaven ، سدرة المنتهی ، mohamad ، ساقی ، شیدا ، حقیر ، mahdy30na ، parisan ، saloomeh ، حضرت عشق ، آفتاب ، soshiant
۲۱:۵۶, ۴/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/آبان/۹۱ ۱۱:۲۰ توسط حسن عزتي.)
شماره ارسال: #3
آواتار
بسم رب المهدی
سلام به تمامی مهدوی یاوران عزیز
[تصویر: eid-ghorban-www.yasgroup.ir-1.gif]
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
عید قربان روز رها شدن از تعلقات دنیوی و رهایى از هر آنچه غیر خدایى است.
==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--
امروز یه عیدی خوشگل براتون آوردم
بله! درست حدس زدین یه کلیپ ! که تقدیم می کنم به همتون!
انشالله که خوشتون بیاد
[تصویر: 13.gif]
لــیـــنــک:
[تصویر: salavat.gif]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AFG Shia ، مفقود الاثر ، حقیر ، آفتاب
۲۳:۱۰, ۴/آبان/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
عید تک تک کاربرای تالار و مسلمین جهان مبارک!
در ضمن سید های تالار !
عیدی بچها یادتون نره!!!!!!!!!!Dodgy
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سدرة المنتهی ، ترنم ، ساقی ، Farzaneh ، حقیر
۲۳:۳۲, ۴/آبان/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
عیدتان مبارک.

بسیار عالی بود.Heart
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مفقود الاثر ، ترنم ، ساقی ، mahdy30na ، Farzaneh
۲:۲۱, ۵/آبان/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
بسم رب المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
سلام علیکم

ز اسماعیل جان تا نگذری مانند ابراهیم

به کعبه رفتنت تنها نماید شاد شیطان را
کسی کو روز قربان، غیر خود را می کندقربان

نفهمیده است هرگز معنی و مفهوم قربان را

عید قربان بر همه دوستان فرخنده باد.....

"صلوات "
برای سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

فراموشمان نشود.
"خدایا با ما آن کن که لایق حضرت توست."

اللهم صل علي محمد ال محمد و عجل فرجهم
و لعنة الله على عدائهم اجمعين

و جعلنا من خير أنصاره و أعوانه
و المستشهدين بين يديه

واللهم عجل الوليك الفرج
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ترنم ، مفقود الاثر ، mahdy30na ، Farzaneh ، یاوران مهدی
۱۳:۳۶, ۵/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/آبان/۹۱ ۱۳:۳۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #7
آواتار
در ادامه قرار هست قربانی را از دو دیدگاه قربانی در ادیان و تعاریف ان خواهیم پرداخت . قربانی‏کردن یکی از گونه‏های عبادت قوم بنی‏اسرائیل بوده که جایگاه برجسته‏ای را در مراسم دینی داشته است. اگرچه در مسیحیت، آیین قربانی همانند دیگر احکام شریعت یهود به کنار گذاشته شد اما مفهوم قربانی همچنان از اهمیت بسیار زیادی در این دین برخوردار بوده و هست تا به آنجا که می‏توان گفت، اهمیت قربانی در عهد جدید به مراتب بیشتر از عهد قدیم می‏باشد. علت این اهمیت، ‌آن است که قربانی در عهد قدیم، تنها یکی از عبادات و آیینهای دینی بود در حالی که قربانی در عهد جدید، محور اصلی نجات انسان شمرده می‏شود.
از نگاه مسیحیان، مفهوم قربانی در عهد عتیق، پیش‏درآمد و نمونه‏ای از قربانی‏شدن حضرت عیسی در دوران عهد جدید می‏باشد[Byrne, Peter and Houlden, Leslie (eds.), Companion encyclopedia of Theology, (Routledge, 2003, 2nd ed.), P.65] و به همین جهت است که این اصطلاح، از جایگاهی محوری در الهیات مسیحی برخوردار است.

در این نوشتار، ابتدا به بررسی قربانی در دوران عهد عتیق می‏پردازیم و سپس، جایگاه این اصطلاح را در دوران عهد جدید مورد بررسی قرار خواهیم داد.
===========
ادامه دارد
==========
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مفقود الاثر ، یاوران مهدی
۱۲:۴۹, ۶/آبان/۹۱
شماره ارسال: #8
آواتار
قربانی در عهد عتیق
در عهد عتیق، دو شکل کاملا متفاوت از قربانی را می‏توان یافت. شکل اول، مربوط به قربانی کردن انسان است که تنها در یک مورد به آن دستور داده شده است و البته از اهمیت بسیاری نیز برخوردار است.شکل دیگر قربانی، آیینی مذهبی است که به دستور خداوند بر یهودیان لازم گردیده بود و خود، ‌دارای انواع مختلفی بود. البته پرداختن به انواع و اشکال مختلف قربانی،‌ از عهده‏ی این نوشتار خارج است و ما فقط به مواردی که مرتبط با مفهوم قربانی در عهد جدید می‏باشد می‏پردازیم.

قربانی‏کردن انسان

تنها نمونه‏ای که از دستور به قربانی‏کردن انسان در عهد قدیم وجود دارد، مربوط به قربانی کردن اسحاق می‏باشد. بر اساس گزارش کتاب مقدس، خداوند به حضرت ابراهیم دستور داد تا فرزند دوم خود یعنی اسحاق را که در این زمان، مردی کامل بود و 37 سال از عمرش گذشته بود[ بولس الفغالی، خوری؛ سفر التکوین أو تاریخ الکون و الإنسان؛ منشورات المکتبة البولسیة، 1998م، طبعة اولی، ص 295. البته در برخی منابع، سن اسحاق را در این زمان 16 و یا 25 نیز ذکر کرده‏اند. محمدیان، بهرام و دیگران؛ دایرة المعارف کتاب مقدس؛ انتشارات روز نو، 1380ه‏ش، چاپ اول، ص 668 ]، قربانی کند.[ مسلمانان (عموم اهل تشیع و اکثر اهل سنت) معتقدند که ابراهیم، مأمور به ذبح اسماعیل بوده است و نه اسحاق. ] ابراهیم نیز که بنده‏ی مطیع درگاه الهی بود، بدون آنکه در این مسأله تردید به خرج دهد، اسحاق را به کوه موریا برده و دست و پای وی را بست و آماده شد تا او را قربانی کند. اما پیش از آنکه ابراهیم اقدام به این کار کند، فرشته‏ی الهی ندا داده و به ابراهیم گفت که این دستور، امتحانی الهی بوده که به منظور آزمایش سرسپردگی ابراهیم به فرامین الهی انجام پذیرفته است.[ پیدایش، باب 22 *]
* ( جهت اطلاع بهتر از متن مورد نظر متن ترجمه قدیم عهد عتیق آورده شده است )

1
قربانی اسحاق
و واقع شد بعد از این وقایع، که خداابراهیم را امتحان کرده، بدو گفت: «ای ابراهیم!» عرض کرد: «لبیک.» 2 گفت: «اکنون پسرخود را، که یگانه توست و او را دوست می‌داری، یعنی اسحاق را بردار و به زمین موریا برو، و او رادر آنجا، بر یکی از کوههایی که به تو نشان می‌دهم، برای قربانی سوختنی بگذران.» 3 بامدادان، ابراهیم برخاسته، الاغ خود رابیاراست، و دو نفر از نوکران خود را، با پسرخویش اسحاق، برداشته و هیزم برای قربانی سوختنی، شکسته، روانه شد، و به سوی آن مکانی که خدا او را فرموده بود، رفت. 4 و در روزسوم، ابراهیم چشمان خود را بلند کرده، آن مکان را از دور دید. 5 آنگاه ابراهیم، به خادمان خودگفت: «شما در اینجا نزد الاغ بمانید، تا من با پسربدانجا رویم، و عبادت کرده، نزد شما بازآییم.»

6 پس ابراهیم، هیزم قربانی سوختنی را گرفته، بر پسر خود اسحاق نهاد، و آتش و کارد را به‌دست خود گرفت؛ و هر دو با هم می‌رفتند. 7 واسحاق پدر خود، ابراهیم را خطاب کرده، گفت: «ای پدر من!» گفت: «ای پسر من لبیک؟» گفت: «اینک آتش و هیزم، لکن بره قربانی کجاست؟» 8 ابراهیم گفت: «ای پسر من، خدا بره قربانی رابرای خود مهیا خواهد ساخت.» و هر دو با هم رفتند. 9 چون بدان مکانی که خدا بدو فرموده بود، رسیدند، ابراهیم در آنجا مذبح را بنا نمود، و هیزم را بر هم نهاد، و پسر خود، اسحاق را بسته، بالای هیزم، بر مذبح گذاشت. 10 و ابراهیم، دست خودرا دراز کرده، کارد را گرفت، تا پسر خویش را ذبح نماید. 11 در حال، فرشته خداوند از آسمان وی را ندا درداد و گفت: «ای ابراهیم! ای ابراهیم!» عرض کرد: «لبیک.» 12 گفت: «دست خود را برپسر دراز مکن، و بدو هیچ مکن، زیرا که الان دانستم که تو از خدا می‌ترسی، چونکه پسر یگانه خود را از من دریغ نداشتی.» 13 آنگاه، ابراهیم، چشمان خود را بلند کرده، دید که اینک قوچی، در عقب وی، در بیشه‌ای، به شاخهایش گرفتارشده. پس ابراهیم رفت و قوچ را گرفته، آن را درعوض پسر خود، برای قربانی سوختنی گذرانید. 14 و ابراهیم آن موضع را «یهوه یری» نامید، چنانکه تا امروز گفته می‌شود: «در کوه، یهوه، دیده خواهد شد.»

15 بار دیگر فرشته خداوند، به ابراهیم ازآسمان ندا در‌داد 16 و گفت: «خداوند می‌گوید: به ذات خود قسم می‌خورم، چونکه این کار را کردی و پسر یگانه خود را دریغ نداشتی، 17 هرآینه تو را برکت دهم، و ذریت تو را کثیر سازم، مانند ستارگان آسمان، و مثل ریگهایی که بر کناره دریاست. و ذریت تو دروازه های دشمنان خود رامتصرف خواهند شد. 18 و از ذریت تو، جمیع امتهای زمین برکت خواهند یافت، چونکه قول مرا شنیدی.» 19

==========
ادامه دارد ....
==========
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، مفقود الاثر ، یاوران مهدی ، soshiant
۲۳:۰۷, ۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #9
آواتار
آیین قربانی و "قربانی گناه"
قربانی‏کردن یکی از اشکال اصلی و مهم عبادی در دوران عهد عتیق بوده است. قربانی، انواع و اشکال مختلفی داشت. این قربانی، گاهی غیر خونی بود که شخص قربانی‏کننده می‏بایست از نوبرهای مختلف و شراب و روغن و آرد را تقدیم می‏کرد و گاهی خونی بود که می‏بایست از حیوانات مانند گاو، گوسفند و کبوتر را قربانی می‏کرد. یکی از انواع قربانی خونی، قربانی گناه بود.
قربانی گناه را تنها کاهن می‏توانست صورت دهد که البته در مقابل این کار، بخشی از قربانی را برای خود بر می‏داشت. از شرایط مهم این قربانی آن بود که باید سالم و بدون عیب باشد.
[*]

در سفر لاویان درباره‏ی قربانی گناه چنین آمده است:
«خداوند موسی را خطاب کرده، گفت: اگر کسی گناه کند، و خیانت به خداوند ورزد، و به همسایه خود دروغ گوید، درباره امانت یا رهن یا چیز دزدیده شده، یا مال همسایه خود را غصب نماید، یا چیز گمشده را یافته، درباره آن دروغ گوید، و قسم دروغ بخورد، در هرکدام از کارهایی که شخصی در آنها گناه کند.پس چون گناه ورزیده، مجرم شود، آنچه را که دزدیده یا آنچه را غصب نموده یا آنچه نزد او به امانت سپرده شده یا آن چیز گم شده را که یافته است، رد بنماید.یا هر‌آنچه را که درباره آن قسم دروغ خورده، هم اصل مال را رد بنماید، و هم پنج یک آن را بر آن اضافه کرده، آن را به مالکش بدهد، در روزی که جرم او ثابت شده باشد.و قربانی جرم خود را نزد خداوند بیاورد، یعنی قوچ بی‌عیب از گله، موافق برآورد تو برای قربانی جرم نزد کاهن.و کاهن برای وی به حضور خداوند کفاره خواهد کرد و آمرزیده خواهد شد، از هر کاری که کرده، و در آن مجرم شده است».[لاویان 6: 1 – 7 **]
*Achtemeier, Paul J. (ed.), Harpercollins Bible Dictionary, (Harper San Francisco, 1996, 2nd ed.), P.1223
** 1 و خداوند موسی را خطاب کرده، گفت: 2 «اگر کسی گناه کند، و خیانت به خداوندورزد، و به همسایه خود دروغ گوید، درباره امانت یا رهن یا چیز دزدیده شده، یا مال همسایه خود را غصب نماید، 3 یا چیز گمشده را یافته، درباره آن دروغ گوید، و قسم دروغ بخورد، در هرکدام از کارهایی که شخصی در آنها گناه کند. 4 پس چون گناه ورزیده، مجرم شود، آنچه را که دزدیده یا آنچه را غصب نموده یا آنچه نزد او به امانت سپرده شده یا آن چیز گم شده را که یافته است، رد بنماید. 5 یا هر‌آنچه را که درباره آن قسم دروغ خورده، هم اصل مال را رد بنماید، وهم پنج یک آن را برآن اضافه کرده، آن را به مالکش بدهد، در روزی که جرم او ثابت شده باشد. 6 و قربانی جرم خود را نزد خداوند بیاورد، یعنی قوچ بی‌عیب از گله موافق برآورد تو برای قربانی جرم نزد کاهن. 7
==================================================================
پیام روز تا غدیر . . .
6 روز تا غدير باقيست.
پيامبر (صلی الله علیه و آله) در خطابه غدير مي فرمايند : "دانشي نبوده مگر آنکه به علي آموخته ام."
امروز آيه "43- رعد" را تقديم ايشان نمائيم .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مفقود الاثر ، یاوران مهدی
۲۳:۰۷, ۸/آبان/۹۱
شماره ارسال: #10
آواتار
قربانی فصح
یکی دیگر از موارد مهم دیگر قربانی، مربوط به عید فصح است.
بر اساس گزارش کتاب مقدس، زمانی که حضرت موسی به دستور خداوند، مأموریت یافت تا بنی‏اسرائیل را از مصر خارج کند با ممانعت فرعون روبرو شد.در این زمان، خداوند بلاهای متعددی را بر فرعونیان وارد ساخت.آخرین بلا که دهمین مورد از این بلایا بود، مردن نخست‏زاده‏ی تمام موجودات یعنی انسانها و حیوانات بود. خداوند فرشته‏ای را مأمور ساخت تا نخست‏زادگان را نابود سازد (خروج 12: 12). *
خداوند برای آنکه بنی‏اسرائیل از این بلا در امان بمانند، دستور داد تا هر یک از خانواده‏های این قوم، بره‏ی نری را گرفته و آن را ذبح کنند و خون آن را بر سردر خانه‏های خود بمالند تا فرشته بتواند خانه‏های عبرانیان را تشخیص دهد و نخست‏زادگان آنها را هلاک نکند. (واژه عبری "پسح"به معنی گذشتن، عبور کردن و یا بخشیدن است).از آن زمان به بعد، یهودیان همواره فصح را به دستور خداوند به جای می‏آوردند (خروج 12: 14)**. [حمدیان، بهرام و دیگران؛ دایرة المعارف کتاب مقدس؛ انتشارات روز نو، 1380ه‏ش، چاپ اول، ص 382]
* و در آن شب از زمین مصر عبور خواهم کرد، و همه نخست زادگان زمین مصر را از انسان وبهایم خواهم زد، و بر تمامی خدایان مصر داوری خواهم کرد. من یهوه هستم.12
** وآن روز، شما را برای یادگاری خواهد بود، و درآن، عیدی برای خداوند نگاه دارید، و آن را به قانون ابدی، نسلا بعد نسل عید نگاه دارید 14
====================
پیام روز تا غدیر . . .
پنج روز تا قرار ولایی
پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) در خطابه غدير مي فرمايند : "نور از سوي خداوند در جان من و سپس در جان امامان تا مهدي قائم (علیه السلام) جاي گرفته است."
امروز دعاي فرج را بخوانيم .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاوران مهدی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]