کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حضرت خدیجه(سلام الله علیها)
۲۱:۴۵, ۸/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
وفات حضرت خدیجه(سلام الله علیها) حضرت خدیجه سلام الله علیها یکی از چهار زن کامل دنیاست حضرت خدیجه

[تصویر: khadijeh.jpg]
پدر او: خو يلد بن عبد الغري بن قُصَي بن كلاب است.
مادر او: فاطمه دختر زائده بن أصَم است.
تولد: سال 68 پيش از هجرت
فرزندان: قاسم، عبدا...، زينب، ام كلثوم، فاطمه و رقيه مي باشند.
لقب: طاهره
وفات: در ماه رمضان سال دهم بعثت و پس از سه روز بعد از وفات ابوطالب است.
پيغمبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) او را در حجون دفن كرد و خود او را در قبر گذاشت و سال وفات او عام الاحزان (سال اندوه ها) ناميده شده است و خديجه به هنگام وفات 65 سال داشت.

حضرت خدیجه سلام الله علیها یکی از چهار زن کامل دنیا، اولین و بهترین همسر رسول خدا صلّی الله علیه وآله و سلّم و مادر فاطمه زهرا و طاهر* است.
کنیه او «ام هند» است و قبل از رسول خدا دو شوهر به نام‌های «عتیق بن عائذ» و «عمرو الکندی» داشت و از آنها فرزندانی به دنیا آورده بود.
جریان خواستگاری و ازدواج رسول خدا صلّی الله علیه وآله و سلّم با خدیجه خواندنی و مفصّل است. خدیجه به رسول خدا گفت:«من برای شما زنی را در نظر گرفته‌ام.»
رسول خدا فرمود:«او کیست؟»
خدیجه عرض کرد:« او کنیز شما خدیجه است.»
خدیجه که یکی از ثروتمندان عرب به شمار می آمد و نوشته اند هشتاد هزار شتر و پول های فراوانی در دست افراد مختلف برای تجارت داشت، وقتی می خواست با رسول خدا ازدواج کند، گفت:«به خدا قسم ای محمـد، اگر مال تو کم است، مال من زیاد است. کسی که خودش را در اختیار تو می‌گذارد، چگونه مالش را در اختیارت نگذارد؟! من با تمام اموال و کنیزانم در اختیار توام.»
خدیجه بعد از ازدواج با رسول خدا به عمویش، ورقه، فرمود:« این اموال مرا بگیر و نزد محمـد ببر و به او بگو من تمام اموال و بردگان و آنچه را در اختیار من است به او هدیه می‌کنم.»
ورقه این خبر را در بین زمزم و مقام ابراهیم با صدای بلند به گوش همه مردم رسانید و آنها را شاهد گرفت.
در جریان کناره گیری رسول خدا از خدیجه قبل از ایجاد نطفه فاطمه علیهاالسلام، پیامبرعمار یاسر را نزد خدیجه فرستاد و فرمود به او بگو:«ای خدیجه گمان مبر که کناره گیری من از توست. نه، خداوند به من چنین امر فرموده است. گمانی جز خیر مبر و بدان، خداوند هر روز چندین بار به ملائکه اش به تو مباهات و فخر می‌کند.»
خدیجه علیه اسلام در هنگام زایمان فاطمه علیهاسلام تنها بود و زن های مکه و قریش از او کناره گرفته بودند. خدیجه را غم و اندوه فرا گرفته بود که ناگهان چهار زن بلندقامت شبیه زن‌های بنی هاشم وارد اتاقش شدند.
خدیجه ترسید. آنها عرضه داشتند:« محزون مباش ای خدیجه. ما فرستادگان پروردگار توایم. ما خواهران توایم: ساره و آسیه و مریم و صفرا. آمده ایم تا تو را کمک کنیم ».
*** امام صادق علیه السلام فرمود: وقتی خدیجه علیهاسلام وفات کرد، فاطمه علیهاسلام به رسول خدا پناه برد. به دور پیامبر می‌چرخید و می‌گفت:«پدر جان، مادر من کجاست؟»
جبرئیل علیه السلام نازل شد و عرضه داشت:«ای رسول خدا، پروردگارت امر فرمود به فاطمه سلام برسان و بگو مادرش در خانه ای است از یاقوت و زبرجد که اطاق‌هایش از طلا و ستون‌هایش از یاقوت قرمز ساخته شده و با آسیه و مریم همنشین است ».
*** آخرين سخن خديجه، به هنگامي كه بر بستر مرگ خفته بود، از درد و رنج هائي كه در راه پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ديده بود كم ارج تر نبود. لحظه اي كه شبح مرگ بر چهره او سايه افكنده بود به پيامبر چنين مي گويد:
« اي رسول خدا ...... من در حق تو كوتاهي كردم و آنچه شايسته تو بود، انجام ندادم.از من در گذر و اگر اكنون، دل در طلب چيزي داشته باشم, خشنودي توست.»
كلمات بر لبان پاكش مي لغزد و آخرين نفسهايش را با خشوع و ايمان بر مي آورد ...... خدا خديجه را رحمت كند. آن نمونه بارز زن مسلمان كه براي عقيده و رسالتش پيكار كرد.
طاهر پسر رسول خدا و خدیجه بود که پس از بعثت به دنیا آمد ولی مانند دیگر پسران پیامبر در مکه فوت کرد .
*** ابن عباس گفته است: رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بر روي زمين چهار خط كشيد و گفت آيا مي دانيد اين چيست؟
گفتند: خدا و رسولش داناترند.
پس رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) گفت: بهترين زنان اهل بهشت چهار تن هستند: خديجه دختر خويلد، فاطمه دختر محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، مريم دختر عمران و آسيه دختر مزاحم زن فرعون.
مناقب خديجه فراوان است و او از ميان زنان كسي است كه به مرحله كمال رسيده است. او خردمند و با جلال و متدين و پاكدامن و بزرگوار و از اهل بهشت بود. پيغمبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) او را ستايش مي كرد و بر ديگر زنان مؤمن برتري مي داد و او را بسيار بزرگ مي داشت تا جائيكه عايشه مي گفت: به زني رشك نبردم آنچنان كه به خديجه حسد ورزيدم زيرا كه پيامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بسيار زياد از او ياد مي كرد.

منابع:
1-بحارالانوار، ج ۱۶، ص ۱-۲-۳-۷-۸-۱۲-۵۴-۵۵-۵۶-۷۱-۷۸-۸۰.
2ـ زنان صدراسلام / به قلم محمد علي بحر العلوم / ترجمه محمد علي اميني/ اسفند 58
3ـ خديجه (سلام الله علیها) (از زنان بزرگ اسلام 1)/ به قلم علي محمد علي دخيل / ترجمه دكتر فيروز حريرچي/ 1361
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انتصـار ، vahrakan ، Agha sayyed ، شیدا ، ats ، ضرغامیان ، حسن عزتي ، rahi ، saloomeh ، azade ، AFG Shia ، بیداری اندیشه ، باهتول
۲۱:۵۷, ۸/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
[تصویر: 1343546461_hazratekhadije.jpg]
[/b]
((اجرک الله یا رسول الله))
دهم رمضان المبارک یاد آور داغ جانسوز و حادثه جانکاهی است که عصاره هستی و خاتم و افضل پیامبران را به سوگ نشاند. در سال دهم بعثت بانوی بزرگ اسلام بعد از ۲۵ سال همراهی و فداکاری در راه پیامبر صلی‏ الله‏ علیه‏ و‏ آله با کوله باری از رنجها، فداکاریها، گذشت و ایثارها، در سن ۶۵ سالگی، چشم از جهان فرو بست و همسرش محمد صلی ‏الله ‏علیه‏ و ‏آله را در میان دشمنان در فراق جانسوزی تنها گذاشت.

این حادثه دردناک درست بعد از سه روز از وفات ابوطالب، حامی دلسوز و فداکار پیامبر صلی‏ الله‏ علیه‏ و ‏آله اتفاق افتاد و آنچنان حضرت ختمی مرتبت را متأثر و محزون ساخت که آن سال (دهم بعثت) را «عام الحزن» و سال غصه و غم نامگذاری نمود و در میان اندوه فراوان و اشکی چون باران، خدیجه را در محلی به نام «حجون» به خاک سپرد.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، ضرغامیان ، علمدار133 ، saloomeh ، azade ، AFG Shia ، بیداری اندیشه
۲۳:۵۳, ۸/مرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/مرداد/۹۱ ۲۳:۵۴ توسط جانثار مهدی.)
شماره ارسال: #3
آواتار
---«(بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحيم وَ بِه ذِکرِ الحُجَّةِ بنِ الحَسَنِ العَسکَري)»---

رحلت همسر پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ، تنها لایق مادری مادرمون حضرت فاطمه ی زهرا (سلام الله علیها) ، پشتیبان اسلام بر همه گان تسلیّت باد .
پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به احترام این بزرگوار ، تا ایشون زنده بودند ، هیچ ازدواج مجدّدی نکردند و این نشون می ده مقام و منزلت این بزرگ بانو رو .
پروردگارا !
اگر برای این بی بی ، همسر پیامبرت و مادر فاطمه ات و خود پیامبر و دخترشان ؛ ذرّه ای ارزش قائل هستی ، فرج و ظهور مهدی را برسان در همین رمضان به حق این بزرگواران .
بی بی جانم !
شما در حیاتتان پشتیبان پیامبر و دینش در روزگار غربت اسلام بوده اید . مال و اموالتان را در راه اسلام داده اید ما می دانیم و انکار نخواهیم کرد .
اما
جوانان امّت شوهرتان از شما به نیابت از همسرتان خواهشی دارند از شما .
ما می خواهیم امروز نیز با تمام اندوخته ی اخروی خود ، فرج و ظهور مهدی را مهیّا کنید ؛ شیعه و دشمنانش را آماده کنید ، به درگاه خداوند منّان و بزرگان ، تمنّا کنید تا فرج مهدی و پدرانشون و نیز شما ها برسد در همین ماه مبارک رمضان .
ما نیز با رجعت شما بزرگان ، دیدگانمان را متبرّک سازیم .

السلام علیک یا وصی الاحسن والخلف الحجّه ؛ سلام و درود خداوند بر تو باد پدرجانم مهدی (عجّل الله فرجک) .
بابا جانم !
اگر ارزشی شما و پروردگارما و شما و تمام معصومین و ذره ای احترام به این شیر زن می گذارید ، به درگاه پروردگار دعا بیش از پیش کنید و دل های جوانان را آماده کنید و دشمنان را همین طور برای آنچه وعده داده شده است برای ظهور .
مولا جانم !
خداوند فرجتان را به حقتان و به حق پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و دختر عظیم الشأنشان (سلام الله علیها) و نیز این سیّده خانمی که سالروز وفاتشان را سوگواریم (سلام الله علیها) ، برساند در همین رمضانی إنشاء الله .

برای فرج شما هم دعا کنید .
« جانثار بی مقدار خیمه ی سبز ؛ جانثار مهدی »

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ats ، علمدار133 ، saloomeh ، بیداری اندیشه
۰:۲۰, ۹/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
السلام علیک یا خدیجة الکبری

ای بانوی بزرگوار به حق رحمةللعالمین (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در این ماه رحمت بر ما نظری افکن و دستمان بگیر تا قدمی هر چند کوچک به شما نزدیکتر شویم

آمین یا رب العالمین

امضای شیدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علمدار133 ، saloomeh ، azade ، بیداری اندیشه
۰:۲۲, ۹/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
شما به گمانم این ارسال رو ندیدید!:
در وصف حضرت خدیجه.س.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، saloomeh ، بیداری اندیشه
۱۵:۱۳, ۹/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

[تصویر: 1008_m.png]
1.در «سيره ابن هشام» روايت كرده كه: جبرييل خدمت رسول خدا آمد و گفت: «خديجه را از طرف خدا سلام برسان».
پيامبر صلّي الله عليه وآله وسلّم فرمود:

يا خَديجَةٌ هذا جِبْريلُ، يُقْرِئُكِ السَّلام مِنْ رَبِّكِ. فَقَالَتْ خَديجَةُ : اَللهُ السَّلامُ وَمِنْهُ السَّلامُ، وعَلي جِبْريلَ السَّلامُ» (اي خديجه، اين جبرئيل است كه از جانب پروردگارت به تو سلام مي‌فرستد، پس خديجه عرض كرد: «خداوند، سلام است، و هر سلامي از اوست و بر جبرئيل سلام باد».)

و به روايت «حاكم»، خديجه فرمود:

اِنّ اللهَ هُوَ السَّلامُ وَ عَلي جِبْريلَ السَّلامُ، وَ عَلَيْكَ السَّلامُ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكاتُه».(خداوند، سلام است و بر جبرئيل و بر تو سلام و رحمت و بركات خدا باد.)

2.«عايشه» مي‌گويد: «بر احدي از زن‌هاي پيامبر صلّي الله عليه وآله وسلّم آن قدر غيرت نورزيدم كه بر خديجه غيرت ورزيدم. براي اينكه پيامبر صلّي الله عليه وآله وسلّم بسيار از او ياد مي‌فرمود و اگر گوسفندي ذبح مي‌شد، از آن براي دوستان خديجه مي‌فرستاد». (اسدالغابه، ج 5، ص 436 و كتب ديگر.)
و نيز از «عايشه» روايت شده است كه: «رسول خدا صلّي الله عليه وآله وسلّم از خانه بيرون نمي‌رفت، مگر آن كه خديجه را ياد مي‌كرد و بر او به خوبي و نيكي مدح و ثنا مي‌فرمود.
روزي از روزها غيرت مرا گرفت، گفتم: او پير زني بيش نبود و خدا بهتر از او را به شما عوض داده است. پيامبر صلّي الله عليه وآله و سلّم غضبناك شد؛ به طوري كه موي جلوي سرش از خشم تكان مي‌خورد؛ سپس فرمود: «نه، به خدا، بهتر از او را خدا به من عوض نداده، ايمان آورد به من، وقتي مردم، كافر گرديدند و تصديق كرد مرا، هنگامي كه مردم مرا تكذيب مي‌كردند و در اموال خود با من مواسات كرد، وقتي مردم مرا محروم ساختند و خدا از او فرزنداني روزي من كرد و از زنان ديگر محروم فرمود». (همان.)

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علمدار133 ، saloomeh ، بیداری اندیشه
۱۵:۴۲, ۹/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
کسی که قبل از امیرالمومنین ایمان آورد

بي ترديد حضرت خديجه(سلام الله علیها) در اسلام آوردن و ايمان به آخرين پيامبر خدا پيشگام بوده است. همچنين در عبادت خدا و اقامه نماز همراه با رسول خدا نيز پيشتاز جهانيان بوده است. او همه آن چه پيامبر خدا آورد پذيرفت و تصديق کرد و احکام الهي را اجرا کرد. پس از حضرت خديجه(سلام الله علیها) دومين نمازگزار با پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در مسجدالحرام حضرت علي بن ابي طالب عليه السلام بود. در سال هاي آغاز بعثت پيش از دعوت علني فقط همين سه بزرگوار با هم نماز مي خواندند.

به گزارش خراسان ، نخستين همسر پيامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) حضرت خديجه سلام ا... عليها «همسر نمونه» و «مادر نمونه» در جهان اسلام است. «احاديث نبوي» در وصف حضرت خديجه(سلام الله علیها) بهترين منبع براي شناخت شخصيت بي نظير اين بانوي نمونه اسلام است.

بانوي برتر بهشتي

پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بارها در سخنان خويش بانوان برتر تاريخ را به بشريت معرفي کرده اند. ابن عباس گفته است، روزي پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: افضل نساء الجنة اربع: خديجة بنت خويلد و فاطمه بنت محمد و مريم بنت عمران و آسيه بنت مزاحم امرأة فرعون (الخصال، ج۱، ص۹۶ * بحارالانوار، ج۱۶، ص۲). برترين زنان بهشت چهار زن اند: خديجه دختر خويلد و فاطمه دختر محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و مريم دختر عمران و آسيه دختر مزاحم همسر فرعون. در روايت ديگر نيز تعبير «خير نساء الجنة» را به کار برده اند. استفاده از واژه هاي «افضل» و «خير» تأکيدي بر بهترين و بالاترين و برترين و خوب ترين زنان جهان است.

بانوي برگزيده الهي

«گزينش الهي» يک امتياز بزرگ براي حضرت خديجه(سلام الله علیها) است که در کلام پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بر آن تأکيد شده است. پيامبر خدا فرموده اند: اِنّ ا... اختار من النساء أربعاً: مريم و آسيه و خديجه و فاطمه (الخصال، ج۱، ص۱۰۷). خداوند از زنان چهار زن را برگزيد: مريم، آسيه، خديجه و فاطمه. روشن است که خداوند زنان کامل با فضايل بي نظير را که در بالاترين درجات تعالي و سعادت قرار دارند، برمي گزيند.

ودود و ولود / ودود بيانگر دو صفت زيبا است

حضرت امام صادق عليه السلام فرموده اند: روزي پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) وارد منزل خويش شدند. شنيدند يکي از همسرانشان به حضرت فاطمه سلام ا... عليها گفت: اي دختر خديجه! تو براي مادرت بر ما فضيلتي مي بيني! او چه فضيلتي بر ما دارد؟ او همانند ماست! پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خشمگين شدند و فرمودند: فان ا... تبارک و تعالي بارک في الودود و الولود... (بحارالانوار، ج۱۶، ص۳). خداي تبارک و تعالي در ودود و ولود برکت قرار داده است، همانا خديجه - خدا او را رحمت کند - از من طاهر و قاسم و فاطمه و رقيه و ام کلثوم و زينب را به دنيا آورد و تو را خداوند عقيم قرار داده و فرزندي نياورده اي. در اين حديث چند صفت زيباي حضرت خديجه(سلام الله علیها) آمده است. حضرت خديجه(سلام الله علیها) «ودود» يعني بسيار با محبت و مهربان و مهرورز بود. او «ولود» و مادر فرزندان پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) شد. خداوند از خديجه به پيامبر «کوثر» داد و از نسل و ذريه حضرت فاطمه سلام ا... عليها شرفاء و سادات پديد آمده اند. حضرت خديجه(سلام الله علیها) تمام ثروت و امکانات و آبروي خويش را فداي همسرش پيامبر خدا کرد و در رنج ها و سختي ها در کنار پيامبر بود. او مهربان ترين فرد نسبت به پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بود و بيش از هر کسي همسرش را دوست مي داشت و لوازم محبت را کامل رعايت مي کرد. «ودود» صيغه مبالغه است و کثرت و فراواني را مي رساند. حضرت خديجه سلام ا... عليها «ودود» بود. ودود بيانگر دو صفت زيبا است. هم دوست داشتن ديگران و هم محبوب ديگران بودن هر دو در واژه ودود نهفته است.

سلام خداوند و جبرئيل بر حضرت خديجه(سلام الله علیها)

«سلام» خداوند و جبرئيل بر انسان نمايشگر جايگاه عالي انسان و مقام او در پيشگاه پروردگار است. خديجه در دوران عبادت و اعتکاف پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در غار حراء از مسجدالحرام پاي پياده به جبل النور مي رفت و غذا و آب براي آن حضرت مي برد. روزي جبرئيل از غذا آوردن حضرت خديجه(سلام الله علیها) براي پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خبر داد و گفت: زماني که او نزد شما آمد به او از جانب پروردگارش و من سلام برسان و به او از آينده اش در بهشت خبر بده (بحارالانوار، ج۱۶، ص۸). بارها جبرئيل از سوي خداوند به خديجه(سلام الله علیها) سلام رساند و خديجه(سلام الله علیها) نيز بر جبرئيل سلام کرد. (بحارالانوار، ج۱۶، ص۱۱). در پايان معراج نيز حاجت جبرئيل از پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اين بود: ان تقرأ علي خديجة من ا... و مني السلام (بحارالانوار، ج۱۶، ص۷). از جانب خداوند و من بر خديجه(سلام الله علیها) سلام برسان.

نخستين تصديق کننده و ايمان آورنده و پشتيبان پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)

حضرت خديجه(سلام الله علیها) در عصر تنهايي پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ياور پيامبر بود. او نخستين زني است که پيامبري و رسالت الهي و نزول وحي بر حضرت محمد صلي ا... عليه و آله و سلم را تصديق کرد و به پيامبر خدا ايمان آورد و هيچ گاه پيامبر را تنها نگذاشت و همواره پشتيبان پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بود.

استغفار و ثناي بي پايان

پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) هميشه از حضرت خديجه(سلام الله علیها) ياد و براي ايشان استغفار مي کرد. هيچ گاه پيامبر فداکاري ها و رنج ها و سختي ها و جهاد و ايثار حضرت خديجه(سلام الله علیها) را فراموش نکرد. يکي از همسران پيامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) گفته است: کان رسول ا... اذا ذکر خديجه لم يسأم من ثناء عليها و استغفار لها... (بحارالانوار، ج۱۶، ص۱۲). زماني که در نزد پيامبر از خديجه ياد مي شد هيچ گاه از ثنا و مدح و ستايش خديجه و استغفار براي او به ستوه نيامد و دلگير و خسته نشد و از سخنان ناسنجيده درباره او به شدت خشمگين مي شد.

برخي صفات حضرت خديجه(سلام الله علیها)

در گفت وگوهاي زمان ازدواج پيامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و حضرت خديجه(سلام الله علیها) برخي صفات زيباي حضرت خديجه(سلام الله علیها) براي پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) چنين توصيف شده است: هي من اهل مکه من قومک و هي اکثر من مالاً و أحسنهُنَّ جمالاً و اعظمهنَّ کمالاً و اعفهنَّ فرجاً و ابسطهُنَّ يداً طاهرة مصونة تساعدک علي الامور و تقنع منک بالميسور و لا ترضي من غيرک بالکثيرة کبيرة في قومها مطاعة في امرها و عشيرتها قريبة منک في السبب يحسدک عليها جميع الملوک و العرب هي مملوکتک خديجة (بحارالانوار، ج۱۶، ص۵۴). او از اهل مکه از قوم توست او سرمايه دارترين زنان اهل مکه و زيباترين و نيکوترين آنان و بزرگ ترين آنان در کمال و با عفت ترين آنان و با سخاوت ترين آنان است. انسان پاک و مصون از فساد و انحراف است. تو را در امور مساعدت و ياري مي کند و از تو به کم قانع است و از غير تو به زياد هم خشنود و راضي نمي شود در قومش بزرگ و فرمانش مطاع است و قبيله اش قريب تو در نسب است همه پادشاهان و عرب بر تو در ارتباط با او حسادت مي ورزند.

نخستين نمازگزار با پيامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)

بي ترديد حضرت خديجه(سلام الله علیها) در اسلام آوردن و ايمان به آخرين پيامبر خدا پيشگام بوده است. همچنين در عبادت خدا و اقامه نماز همراه با رسول خدا نيز پيشتاز جهانيان بوده است. او همه آن چه پيامبر خدا آورد پذيرفت و تصديق کرد و احکام الهي را اجرا کرد. پس از حضرت خديجه(سلام الله علیها) دومين نمازگزار با پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در مسجدالحرام حضرت علي بن ابي طالب عليه السلام بود. در سال هاي آغاز بعثت پيش از دعوت علني فقط همين سه بزرگوار با هم نماز مي خواندند. (بحارالانوار، ج۱۶، ص۷).

بشارت بهشت

پيامبر خدا به حضرت خديجه(سلام الله علیها) بشارت بهشت دادند. آري فضايل اخلاقي و صفات بي نظير حضرت خديجه(سلام الله علیها) او را اهل بهشت کرد و پيامبر خدا مأموريت يافتند که اين امتياز بزرگ الهي را به همسرشان خديجه تبريک بگويند. (بحارالانوار، ج۱۶، ص۷ و ص۸). پس از رحلت حضرت خديجه نيز زماني که دختر ايشان حضرت زهرا(سلام الله علیها) اندوهگين بودند، جبرئيل نازل شد و به پيامبر مأموريت داد که سلام پروردگار را به حضرت فاطمه(سلام الله علیها) برساند و از جايگاه حضرت خديجه(سلام الله علیها) در بهشت خبر دهد. (بحارالانوار، ج۱۶، ص۱).
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، بیداری اندیشه ، علمدار133 ، محمدهادی
۱۵:۵۱, ۹/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #8
آواتار
عایشه می گوید:
به یاد دارم روزی پیامبر از خانه خارج می شدند و پی در پی نام خدیجه را زمزمه زبان مبارک داشتند و -شاید با حسرت فقدان، از او تعریف می کردند- به خاطر رشکی که به او می بردم،
کاسه صبرم لبریز و طاقتم طاق شد! و به یکباره برآشفتم و با کمال جسارت و جرات گفتم : او پیره زنی بیش نبود! خداوند بهتر از آن را نصیب شما کرده است!
با شنیدن سخنان من آثار غضب در وجنات پیامبر نمایان گردید و درحالی که به شدت عصبانی بودند فرمودند: هرگز! چنین نیست که می گویی؛ هرگز همسری بهتر از او نصیب من نشده است. می دانی چرا؟ چون او هنگامی به من ایمان آورد که همه مردم در کفر و شرک غوطه ور بودند . ثروت فراوان خود را در سخت ترین لحظه ها در اختیار من گذاشت و افزون بر آن، خداوند جلیل از او فرزندانی به من ارزانی داشت که به هیچیک از همسرانم عطا نفرمود. (١)

1) صدّقتنی اذ کذبتم و آمنت بی اذ کفرتم و ولدت لی اذ عقمتم؛ بحارالانوار، 16/ 8. سیر اعلام النبلاء، 2/ 112- 117.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انتصـار ، بیداری اندیشه ، علمدار133 ، باهتول ، محمدهادی
۱۸:۵۴, ۹/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #9
آواتار
یا بسم الله الرحمن الرحیم یا الحمد لله رب العالمین یا الرحمن الرحیم یا مالک یوم الدین یا ایک نعبد و ایاک نستعین یا مولانا یا الله
عجل لولیک الفارس الحجاز
یا جده سادات
[b]جايگاه حضرت‏ خديجه‏ در بهشت‏

امام صادق(عليه السّلام) فرمود: وقتى كه خديجه(سلام الله علیها) وفات كرد، حضرت‏ فاطمه( سلام اللَّه عليها) خودش را به پيامبر می چسباند و پيرامون او می ‏چرخيد و می ‏گفت: بابا! مادرم كجاست؟ و پيامبر نيز پاسخى نمی داد. ولى پيوسته فاطمه(سلام اللَّه عليها) می ‏گفت: بابا! مادرم كجاست؟ و پيامبر نمی ‏دانست در پاسخ او چه بگويد. ناگهان جبرئيل فرود آمد و گفت: خدايت دستور می ‏دهد كه به فاطمه سلام برسانى و بگويى كه مادرت در قصبه‏ اى است كه گره هايش از طلا و ستونش از ياقوت سرخ می باشد. و در كنار «آسيه» همسر فرعون و «مريم» دختر عمران قرار دارد. حضرت فاطمه( سلام اللَّه عليها) نيز در پاسخ گفت: «ان اللَّه هو السّلام و منه السّلام و اليه السّلام»
نیز می دانيم بهترين زنان پيامبر خديجه كبرى(سلام الله علیها) مادر زهرا(سلام الله علیها) است. پيامبر در باره او فرمود:
«خير نساء الجنّة خديجة بنت خويلد»
بهترين زنان بهشت خديجه(سلام الله علیها) دختر خويلد است.

براى خديجه(سلام الله علیها) مانند مريم مائده آسمانى نازل می ‏شد. چنان كه بخارى در صحيح خود از ابو هريره روايت كرده است كه جبرئيل بر پيامبر نازل شد و ظرفى از بهشت آورد كه طعام و شراب بهشتى بود و گفت: اى رسول خدا اين مائده مال خديجه(سلام الله علیها) است از طرف پروردگارش و من، به او سلام برسان و به او مژده بده به يك قصرى در بهشت كه در آنجا سر و صدا و مشقت نيست.
خديجه(سلام الله علیها) نخستين زنى بود كه به پيامبر ايمان آورد و نماز خواند در اسلام از روايت اخبار و احاديث وحى و نبوت است، بسيارى از زنان اسلام از او نقل اخبار طلوع اسلام را نمودند خديجه(سلام الله علیها) با بذل احساسات و عواطف و كمك مادى خود اسلام را يارى كرد خديجه(سلام الله علیها) با اين صفات عالى در آسمان زن ستاره درخشانى شد و چشم همه زنان به وجود او روشن بود و به اعتراف تمام فرق اسلامى يك ركن پيشرفت اسلام بر دوش خديجه(سلام الله علیها) بود و در اثر خدمت و فداكارى او پيغمبر توفيق حاصل كرد و به همين جهت به حق لقب «ام المؤمنين» به خود گرفت.
اين بود كه درگذشت خديجه(سلام الله علیها) براى پيامبر صلى اللَّه عليه و آله و سلّم مصيبتى بزرگ بود زيرا خديجه(سلام الله علیها) وزنه زندگى پيامبر خدا بود و به احترام او بسيارى به پيامبر احترام می كردند، يا متعرض او نمی شدند ولى پس از او در مقام قتل او بر آمدند خديجه(سلام الله علیها) به دست پيامبر به خاك سپرده شد و رسول خدا خود در قبر خديجه(سلام الله علیها) رفت و در حق او دعا كرد و طلب مغفرت نمود و او را در «حجون» قبرستان مكه «جنة المعلى» دفن كرد.
خديجه(سلام الله علیها) بهترين انيس پيغمبر صلى اللَّه عليه و آله و سلّم و قوی ترين مددكار روز سختى بود او در شدائد و دشواريهاى اسلام موجب تسلى خاطر پيغمبر گرديد و از بذل مال خود دريغ نمی ‏داشت و با آن قدرت مالى و شهرت مقامى كه داشت با زجر و تهديد و تبعيد شوهر ساخت و لذا رسول خدا بسيار او را دوست می ‏داشت.
عايشه می ‏گويد: هر وقت پيغمبر به ياد خديجه
(سلام الله علیها) می‏افتاد ملول و محزون می ‏شد و براى او طلب مغفرت‏ می ‏كرد، يك روز من رشكم آمد، گفتم يا رسول اللَّه خداوند عوض آن پير زن، زن جوانى زيبا به تو داد كه ناگهان پيغمبر بر آشفت و به غضب آمد دست به دست می زد و فرمود:
«خدا شاهد است خديجه(سلام الله علیها) زنى بود كه چون همه از من رو بر می گردانيدند، او به من رو می ‏كرد و چون همه از من می ‏گريختند، خديجه(سلام الله علیها) به من محبت و مهربانى می ‏كرد
چون همه دعوت مرا تكذيب می ‏كردند،
خديجه(سلام الله علیها) به من ايمان می ‏آورد و
مرا تصديق می ‏كرد و
در مشكلات زندگى مرا تسليت می ‏داد و
با مال خود كمك می ‏نمود و
غم از چهره من می ‏زدود».

مقام خديجه(سلام الله علیها) چنان بالا گرفت كه خداوند به وسيله جبرئيل به خديجه(سلام الله علیها) سلام فرستاد و او را پاداش عظيم وعده داد كه هيچ يك از گذشتگان و اصحاب بدان مقام نرسيدند. آرى موقعيت خديجه(سلام الله علیها) را هيچ يك از همسران پيامبر نداشت زيرا هيچ يك از آنان به اندازه خديجه خلوص نيت و صدق ارادت نداشتند و بذل مال و همت و تحمل رنج و مصيبت نكردند.
[b]برگرفته از کتاب الطرائف نوشته ابن طاووس علی بن موسی ترجمه داود الهامی
[تصویر: g_005.jpg]

[تصویر: g_009.jpg]

یا الله به حق تشنگی جده سادات در شعب ابیطالب

به حق رنج ها و مصیبت های آن بانوی بزرگوار در صدر اسلام
عجل لولیک الفرج

بر چهره دلگشای مهدی صلوات
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، بیداری اندیشه ، Admirer ، علمدار133 ، محمدهادی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]