کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شاهین نجفی و امثال او چرا ؟؟
۱۹:۱۷, ۲۸/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/بهمن/۹۰ ۱۹:۲۲ توسط Gryffen.)
شماره ارسال: #1
آواتار
با سلام به همه

راستش ما در این آشفتگی عقاید, باز به گفته ی دوستان و برای آرامش پیدا کردن راون خویش چند اهنگ رپ گوش کردیم اما پیش از پیش آشفته تر شدیم و تا حد جنون پیش رفتیم !!
حقیقتش چند وقت پیش بود که حدود 30 اهنگ از آهنگ های شاهین نجفی و هیچ کس که به قولی دو رپر بزرگ در ایران هستند رو گوش کردیم تا ببینیم که این جوانان چه در سر دارند که این قدر مملکت بر ضدیت ان ها سخن می گویند !
تفسیرات بنده به از این چندین اهنگی که گوش کردم در سه دسته ی زیر خلاصه می شود :

1- آهنگ های پوچ و بی هدف :
واقعا اصلا از خودم خجالت کشیدم که چرا این دسته آهنگ ها رو گوش کردم , در این آهنگ ها که معمولا دوستان این گونه آهنگ ها رو نقد می کنند واقعا آدم شرم داره که دوباره اون ها رو باز گونه !
از فحش و دشنام گرفته تا ...
خلاصه که من با این اهنگ ها کاری ندارم و تناه چون خواستم بحث رو شروع کنم به این موضوع اشاره کردم .

2- آهنگ هایی که سیاسی هستند :
این آهنگ ها هم یه درجه بالاتر از رتبه ی قبلی هستند که بحث روی این قسمت زیاد درست نمی باشد !
بر فرض مثال تو یکی از اهنگ ای شاهین نجفی می گه که : 20 میلیون رای رو دود هوا کردیم رفت تا تو روی کار بیایی !!
خوب الان بخواننده برای اون کسی ناله می کنه که ضرر دیده حالا اگه طرف ضرر دیده برنده می شد خواننده می اومد می گفت 20 میلیون رای رو واسط الکی درست کردیم !!
خلاصه این که این قسمت سیاست هم به دل ما ننشت چون در کل اگه شخص اولی بازنده بشه از دهان شخص اولی بد می گه اما اگه شخص دوم بازنده بشه از زبان شخص دوم بد می گه و خلاصه این که مثل گل افتاب گردان دنبال خورشیدند تا اون طرف بگردند و ... !!

3- مشکلات جامعه :
این پارت سوم مد نظر منه که واقعا باید بررسی بشه
یه خواننده ای بود که در مورد مشکلات جامعه می خوند یهو رسید به این قسمت که مضمونش این جوری بود :
صبح ها چای شیرین خالی می خوریم ش های یب زمین پخته و ...
یا این که نگاه حسرت بار خواهرم از پشت عنک شکسته !!
خلاصه ای که این قسمت سوم خیلی داره من رو اذیت می کنه
نمی دونم این شعر یا تکست ها رو می خواد شجریان بخونه یا شاهین نجفی هر کدومشون بخونه من قبول دارم !
واقعا چرا این مشکلات پیش میاد ؟؟
تو رو خدا انکار نکنید که چرا اول از همه داری شاهین نجفی یا هیچ کس گوش می دی و ...
همون طور که گفتم از رپ بدم میاد اما این قسمت سوم رو نمی تونم کاریش کنم باید می گفتم !
چرا شاهین نجفی یا شاهین نجفیان پا به عرصه می زارند ؟؟
آیا فقط کار ما اینه که بشینیم و منتظر بمونیم که یکی بیاد بشه مثل شاهین نجفی و همه ی کاسه کوزه ها رو تو سر اون بشکونیم !!
آیا نباید از ریشه جلوی این اشخاص را گرفت ؟؟
شاید مشکل جای دیگه ایه ؟؟
و هزاران سوال دیگه که من می خوام تو این تاپیک به یه جواب قانع کننده به اون برسم
پس دوستان هم کاری کنند !

پ.ن :
با توجه به مضمون این تاپیک مسلما هوادارن رپر ها هم وارد این بحث می شن و من از این دوستان خواهش می کنم که رعایت ادب رو در بحث ها داشته باشند ! همون طور که دیددی من نه از شاهین نجفی بد گفتم و نه این که اون رو زیر سوال بردم فقط خوام به جوابم برسم حواهشا بحث رو به جنجال نکشید !
به دوستان خوب بیداری اندیشه هم توصیه می کنم یک طرفه به سوی قاضی نرند و بشینیم آرام پیرامون این قضیه بحث کنیم
به قولی ما خیر سرمون اندیشه هامون بیدار شده است ! باید با تازه وارد ها درست بحث کنیم پس از شما هم می خوام شما هم در بحث ها آرامش رو پیشه کنید !
امید به انکه این تاپیک به نتیجه رسد ! Heart
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Woodi2020 ، shafagh_mah ، ario65 ، na3r ، A L I ، mahdy30na ، شهرام

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۰:۳۶, ۱۰/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #11
آواتار
من نمیدونم نویسنده ی عزیز هیچکس توی کدوم اهنگش فحش میده؟
سبک هیچکس مشکلات جامعه رو بررسی میکنه و الفاظ رکیک توی اون پیدا نمیشه مگر 2-3مورد.
۳:۰۳, ۱۰/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #12
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان .
بنده زمانی خودم یکی از طرفداران 6 آتیشه شاهین بودم متاسفانه !
شاهین نجفی خواننده با استعدادیه اما متاسفاده توی راه درستی استفاده نکرد .
شاهین اهل انزلی از خطه سرسبز شماله و به دلیل ابراز عقیده از دانشگاه آزاد گیلان اخراج میشه تو رشته جامعه شناسی ، و تی این دوره موسیقی هم کار میکرده و وقتی کسی تو این شرایط قرار میگیره عقده فرو رفته خودش رو توی موسیقی خالی میکنه .
اینکه به نا حق از دانشگاه اخراج شده یا نشده مورد بحث من نیست اما چیزی که واضحه اینه که توی این شرایط هر کسی دنبال یه جور تلافی کردن میگرده . خوب کسی با یه چنین سرگذشتی و با چنین تفکری وقتی جایی باشه که نتونه حرفش رو بزنه قطعا میره خارج تا به قولی عقده های روانی خودش رو از تجربیات گذشته خالی کنه و چون عقده از یک جامعه اسلامی داره مسائل مربوط به اسلام رو هم زیر سوال میبره .
و باید شاهین نجفی رو جدای از خوانندگانه مثل هیچکس یا یاس دونست چون اصلا تفکرها فرق میکنه و مسیر موسیقی هر 3 متفاوته .
به نظر من اینجا جامعه تقصیری نداره ( تقریبا ) چون امثال شاهین نجفی بسیار نادر هستند و اینجور افراد وقتی فضای سیاسی یه کشور رو توی یه برحه خاص آشفته میبینن بر طبق تجربیات تلخ گذشته سو استفاده میکنن تا بین مخالفین هم کسب اعتبار کنن .
و اینجور افراد وقتی به یه شهرتی میرسن متاسفانه بوسیله صهیونیسم جذب میشن و متاسفانه طبق مستندات این اتفاق افتاده وآلبومهای جدید شاهین نجفی با لوگوها و طراحی های خاص وارد بازار میشه !
مثلا آهنگهایی که با مضمون امام زمان ساخته شده یا آهنگهایی که از حروف عبری توش استفاده کرده یا طراحی پستر آلبوم اخیر با نام ( هیچ هیچ هیچ ) که به طور واضح رو چشم چپ کار کرده !

جالبه یکی از دوستان من سوالی از شاهین بوسیله ایمیل کرده بود در مورد طراحی پوستر آلبوم ( هیچ هیچ هیچ ) که چرا این طراحی که نماد شیطان رو در وجودش داره انجام دادی و چرا از حروف عبری توی آهنگت استفاده کردی و شاید معنای شیطانی داشته باشه و ...؟
عین جواب شاهین نجفی :
این حروف حروف ابجد ، معنا : به آنچه من میگویم اعتماد کن ، خدای تو قلب کوچک توست ، من همینجا در کنار تو هستم ، چشمانت را ببند مرا میبینی .
و این را بدان در مسلک ما چیزی برای پرستش وجود ندارد . شاید این امتحان باشد برای نمایان شدن طرفداران حقیقی بنده .
شره .
۱۸:۵۶, ۲/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #13

این همه افراطی و تندرو قضاوت نکنید
درباره کسی و موضوعی که هیچی دربارش نمیدونید اصلا نظر ندین
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حوا
۱۴:۱۴, ۳/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #14
آواتار
سلام راستش این دومین باره که دارم از عقیده ی خودم صحبت میکنم امیدوارم مثل اوندفعه سرم به سنگ نخوره.Blush
من فقط پست اول رو خوندم .(فقط گفتم که در جریان باشید!)
دوست من گریفن
کلا اگر از دیدگاه یه جوون که به یه همچین سبک موسیقی گوش میده بخوام صحبت کنم :
باید عرض کنم که اولا : امثال شاهین نجفی توی رپ فارس کلا از یه چیزی ناراحتند Big Grin
جدا از شوخی به قول خودمون کلا خارج میزنن دوست دارن با مملکت مخالفت کنن.
آقای شاهین نجفی هم از اولش رپ خون نبود اول راک میخوند دید کارش نگرفت اومد توی رپ زد به مخالفت با ایران و جمهوری اسلامی و حتی پاشو فراتر گذاشت و با یکی از آهنگ هاش حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) رو به تمسخر گرفت که اصلا به عنوان اعتراض به حساب نمیاد! بیشتر توهین به عقاید دیگرون هست تا اعتراض
در کل این آقا برای همین معروف شد که این توهین هارو کرد و کلا مملکت رو به تمسخر گرفت!
من هم به عنوان (به قول شما) یک طرفدار این سبک اصلا و به هیچ عنوان این آقا رو خواننده ی این سبک به حساب نمیارم.
و کاملا با نظر شما که فرمودید حرف های پوچ و بی منطق میزنن موافقم.
در مورد هیچکس باید عرض کنم که خیلی ها این آقا رو به قول خودشون پدر رپ فارس میدونن!
اولین کسی بود که برای خودش امپراطوری تشکیل داد الانم داره حالشو میبره!Big Grin
توی آنگای قدیمی قدیمیش که کلا به کارای خودش میرسه اصلا کاری به مملکت نداره
توی آهنگای جدید ترش (حدودا مال 5 سال پیش) تا اونجایی که یادم میاد فقط آهنگ "اختلاف" از فقر و بدبختی میخوند که چون من جامعه شناس نیستم اصلا نظر نمیدم!
اما آهنگای اخیرش آهنگ " بجنگ مثل" از حال و احوال جنگ میگه! بیشتر به نفع مملکت تا ضد مملکت!
توی آهنگ "اون مثل داداشم بود" هم بیشتر فیلم هندیه! یعنی این آهنگ رو به مناسبت تولد یکی از دوستاش خونده که به ظاهر با هم مشکل دارند.
اما جدید ترین اجراش :
یک اجرای زنده داشته نمیدون کجا با خانم "رویا عرب" (که اصلا نمیدونم کی هست!)
این آهنگ انقدر برای من سنگین بود که من هیچی نفهمیدم! فقط مطرح کردم که دوستان آشنا برند و نقدش کنند.
در آخر عرض کنم که با دو یا سه تا آهنگ نمیشه نتیجه ی کلی پیرامون رپ فارس گرفت.
یا علی مدد.

پ . ن : شما از طرفدارای رپ خواستی که ادب رو رعایت کنند. من از مخالفای رپ مثل اقای
only_y2d
[b] خواهش میکنم که خودشونو کنترل کنند! من کاری به نظر شما در باره ی رپ ندارم! اما شما دوستان اینترنتی من حق توهین به موسیقی مورد علاقه ی من رو ندارید! کارتون دقیقا مثل کار شاهین نجفی (ملعون) درباره توهین به عقاید دینی منه.

ممنون
[/b]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۷:۵۳, ۳/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #15
آواتار
نقل قول:در مورد هیچکس باید عرض کنم که خیلی ها این آقا رو به قول خودشون پدر رپ فارس میدونن!
زمانیکه این بنده خدا داشت کار با میکروفون رو یاد میگرفت سندی رپ میخوند!
ولی من خودم موزیک گوش میدم و از آهنگهای هیچکس هم گوش میدم!
آهنگهاش تقریبن اجتماعی هستن ولی جدیدن آهنگهاش سیاسی و اجتماعی شدن(البته سیاسیش علیه ایران نیست و به سود ایران میخونه)

با اجازتون یه مختصر از فلسفه و تاریخچه رپ خدمت دوستان بگم!
در زمانیکه در آمریکا سیاه پوستان مورد ظلم و ستم آمریکاییها بودن و تبعیض نژادی علیه اونها بود و وضعیت اجتماعی و رفاهی درستی نداشتن رپ شکل گرفت سیاه پوستان با لهجه خودشون به صورت تند تند و ریتمیک اعتراضات خودشون رو اعلام میکردن و میخوندن و از وضع بدشون حرف میزدن کم کم این سبک فراگیر شد و بین همه مردم محبوب شد و اولین خواننده سبک رپ سفید پوست معروف امینم هست
البته بیشتر رپرها سیاه پوست هستن!
کلن فلسفه رپ رو میشه اینطور تعریف کرد! صحبت از وضع بد اجتماعی و مشکلات جامعه
در ایران چند خواننده هستن که این اصل رو رعایت میکنن
هیچکس،یاس و رضا پیشرو البته معروفترینش در این سبک یاس هست!
البته اولین رپر ایرانی خارج از ایران بود با اسم مستعار سندی!
اون زمان آهنگ الو الو منم مزاحم تلفنیش و موزیک تعارفش معروف بود! که در اون از بی جنبه بودن بعضی در جامعه سخن میگفت که با تلفن مزاحم مردم میشدن و یا در آهنگ تعارفش از زیاده روی تعارف کردن در جامعه شکایت میکرد!
البته بعدش خواننده های دیگه ای هم اومدن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AllahoAkbar
۲۰:۲۳, ۳/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #16
آواتار
(۲/فروردین/۹۱ ۱۸:۵۶)HiDDeN نوشته است:  این همه افراطی و تندرو قضاوت نکنید
درباره کسی و موضوعی که هیچی دربارش نمیدونید اصلا نظر ندین

بسم الله الرحمن الرحیم
اگر منظورتون بنده بودم باید بگم از جمله کسایی هستم که شاهین رو خوب میشناسم و با دوستان صمیمی ایشون رابطه دارم تا حدودی تو انزلی و ...
بنده از کسانی بودم که در زمان جاهلیتم یه آهنگ شاهین رو به اسم آخرین زمان ( تو آلبوم ایلوسیون ) که سیاسی ترین آهنگ قرن موسیقی رپ فارس هم معرفی شد رو بالای 200 بار پشت هم گوش دادم تا بتونم منظور چند جانبه شاهین رو بفهمم .
از این قبیل حماقتها زیاد کردم و برای اثبات میتونم تا آلبوم سال خون هر آهنگی رو که بفرمایید کامل باز کنم و نقدش کنم .
شاهین نجفی ثبات فکری نداره و با هر جریانی که پیش روش میاد تغییر عقیده رو تو آهنگش میشه فهمید و فقط روی ضدیت با جمهوری اسلامی و دین افکار ثابتی داره .
در ضمن طلاق دادن زنش بهناز بعد از آلبوم سال خون بو دار بود !![تصویر: dodgy.gif]

پاینده باشید .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Amir ، revenger
۲۰:۲۹, ۴/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/فروردین/۹۱ ۲۰:۳۴ توسط Gryffen.)
شماره ارسال: #17
آواتار
با سلام

تشکر از دوستانی که در این بحث شرکت می کنند

از طرفی باید بگم که من مد نظرم این نیست که شاهین نجفی چه دینی داره و یا این که هیچ کس کیه !!

مد نظر من اون حرف هایی که می زنه !!!

این حرف هایی که جناب شاهین می زنه واسه یه سال دوسال نیست واسه چند ساله !!
من می خوام بدونم این حرف ها از کجا نشات می گیره !! چرا جامعه باید بره به سوی ببخشید دارم می گی واقعا باید بگم : جامعه داره می ره به سوی نفهمی !!!
پسره می خواد با دختر صحبت کنه و یا این که دختره می خواد با پسره صحبت کنه !! واقعا چرا !!! بهشون می گ یه ذره جامعه رو دریاب می گه ولم کن بابا !! یا می گه به من چه !! یا می گه به تو چه و ...

چرا شاهین و امثال شاهین باید بیان بگن که بعضی ها شب ها سر سفره ی شام اون قدر غذا دارن که نمی دونند کدومش رو بخورن اما همسایه بغلی باید شب رو چای شیرین بدون نون بگذونه !!!!

چرا باید یاس باید تو شعر هاش بعد از چند سال اون مدرسه ای رو که سر کمبود امکانات طعمه ی آتش شد و دانش اموزانش هنوز هنوزه معلوم نیست جراحی پلاستیک شدند یا نه !!!

من نمی خوام بگم که چرا شاهین و امثالهم چه دینی رو قبول دارند و یا این که چه سبکی رو می خونند ( برای مثال آلبوم جدید شاهین نجفی بیشتر این که حرف های جالبی رو بزنه بیشتر زمینه ی راک و متاله که من دیگه گوش نمی دم ) من می خوام بگم آقا نیاید بگید شاهین تو شعرش این جوری می گه یا ال می گه باید اون شعر هایی رو ک واقعا مشکلات جامعه رو داره می گه هم گوش کنید !!
آیا اون ها رو اشتباه می گه !!! نگید نه که واقعا بی انصافی می کنید !!!

با تشکر کسانی که ( چه مخالف و چه موافق ) در این بحث رعایت ادب متقابل رو می کنند !!
پ.ن :
خطاب به جناب soshiant
همون طور که گفتم کاری ندارم که شاهین چه عقیده ای داره و یا این که چرا در ضدیت با این حکومته ( خیلی هم بدم میاد کسی این جوری باشه ) اما مشکلات جامعه رو خیلی خوب می گه و واقعا جای تامل داره !!
از طرفی شاهین تو آلبوم جدیدش فکر کنم کمتر به ضدیت پرداخته و رفت طرف متال و راک !!!
از طرف دیگه همون ا بو هوای انزلی و محیطش واقعا در رفتار نه تنها شاهین بلکه بعضی از جوانانش هم تاثیر داره !!!
۱۸:۵۰, ۱۴/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #18

دوستان شرمنده من نظراتتون کامل نخوندم ولی درمورد شاهین باید بگم این اصولا دیوانه هستش
مشکلش هم اصلا سیاسی نیست بلکه در تمامی اهنگهاش خواسته دین رو بزنه.
حوزه فعالیتهاش برمیگرده به:
_حق زن (به شدت افراطی)
_متهجر نشان دادن دینداران
_انتخابات 88
_توهین به ادیان الهی
_مایوس کردن مخاطب(خیلی زیاد)
_زیر سوال بردن عقاید دینی
و...

این اقا 100% از طرف جریاناتی هدایت میشه که اگه دقت کنید در اوایل کارش فقط شخصی مبتذل بود و بس ولی الان برای زدن عقاید مردم با اینکه خدا رو قبول نداره میاد برای امام زمان اهنگ میخونه که در اونجا هم کلا امام زمان رو زیر سوال میبره و... که همش نشون دهنده اینه که داره حسابی ساپورت عقیدتی میشه وگرنه اون بشر سرتا پا ابتذال بی تربیت از این غلطا بلد نبود

درکل ما موظف هستیم حساب شده پوستشو بکنیم بره چون خیلی پررو شده
عمل ما میتونه سکوت باشه یا میتونه یه حالگیری اساسی تو فیس بوک باشه یا هر چیز دیگه
من نمیدونم
شما بگید منم همونکار رو میکنم
موفق باشید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، یار کوچک
۱:۵۱, ۴/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #19

سلام دوستان
اتفاقی و از روی کنجکاوی وارد این بحثتون شدم نه این جناب رو می شناسم و نه از رپ چیزی میدونم و تا حالا هم گوش ندادم.ولی دوست داشتم به عنوان یه کوچکتر نظرم رو بهتون بگم0 از صحبتهای بعضی دوستان معلومه که اهل گوش دادن به آهنگای رپ هستند، من گاهی از ماشینای با سرعت بالا یا تو اتوبوس یا... کمی شنیدم. از لحاظ شرعی نمیخوام صحبت کنم ولی اگه برای اولین بار بشنوید تاثیرش رو روی ذهنتون، آرامشتون و اعصابتون خیلی خوب می فهمید. میدونید یه چیزایی تو قلبتون عوضم یشه و با ترکش سخت به جای اولش برمیگرده و به نظر من اصلا برنمی گرده. اینو فقط از نظر تاثیر آهنگا گفتم دیگه متنش(اگه رکیک باشه و بی حیا)که بماند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، علی امینی ، saba
۱۸:۰۶, ۸/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #20
آواتار
به نام خدا
آقایی که با نام کاربری ؟؟؟؟ از این خواننده حمایت میکردی و اشعار این ملعون را دارای مفاهیم عمیییییییییق میدانستی!!!!!!!!!!!! توهین صریح او به امامت را چگونه تفسیر میکنی؟؟؟؟ گول این پست فطرتها را نخور که اینها از شیطان، شیطانتر هستند. دوستان مسلمان مراقب افرادی که گرگی هستند در لباس بره و ممکن است در همین انجمن به ظاهر با فراماسونها و شیاطین و آمریکا مخالف باشند ولی در باطن حامی آنها و درصدد ضربه زدن به اسلام میباشند و بحثها را به انحراف میکشند باشید اینها خیلی خبیث هستند دیگر کم کم زمان آن رسیده کمی محکمتر با این افراد برخورد کرد. اینها میگویند چون حکومت یکسری کارهای اشتباه کرده که خیلی از این کارها توسط منافقین و ریاکاران که در همه جا نفوذ کرده اند انجام شده است پس اسلام هم بد است این چه طرز فکر جاهلانه ایست. مگر خوارج مگر یزیدیان مسلمان نبودند حالا بگوییم چون اینها مسلمان بودند پس اسلام هم بد است. این منافقین بودند که همیشه در ظاهر بسیار مومن بودند ولی در باطن فقط قصد ضربه به اسلام را داشتند و بیشترین ضربه ها را هم اسلام نه از مشرکان که از همین منافقین خورد. دوستان و برادران و خواهران دینی عزیز مراقب منافقین باشید که شناخت آنها از شناخت فراماسونها واجب تر است و بدانید که همین فراماسونها چه حسابهایی بر روی همین منافقین و ریاکاران باز کرده اند. مطمئن باشید مطمئن باشید خیلی از اتقاقات بدی که در این مملکت میافتد توسط همین افراد ریاکار و خائن که در همه جا نفوذ کرده اند، انجام میشود ولی چون ظاهری آراسته و فریبنده و مومن برای خود درست میکنند و رفتاری غلط انداز از خود نشان میدهند که افراد ظاهر بین میگویند چه انسان مومنی، کسی متوجه اهداف شیطانی آنها نمیشود و وقتی مفسده ای توسط این افراد در کشور رخ میدهد که بر روی زندگی مردم تاثیر میگذارد این کارها برای افراد جاهل به نام دین تمام میشود در صورتیکه اگر کمی فکر کنیم متوجه میشویم که دین چیز دیگری میگوید و این منافقان کار دیگری به نام دین انجام میدهند. خداوندا ظهور منجی عالم را واقعا نزدیک بفرما . خدایا کمکمان کن تا این شیاطین را نابود کنیم . آمین یا رب العالمین
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: peimane
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]