|
نقد انیمیشن ماشین های 2
|
|
۱۹:۲۷, ۱۳/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/بهمن/۹۰ ۱۹:۴۱ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
کودکان، پای کلاس استراتژیک
پای محصولات دیسنی که می نشینید؛ از دزدان دریایی کارائیب گرفته تا میکی موس، به جز لذت های دیداری و شنیداری نکات قابل توجه ای ذهن شما را در گیر می کند که در واقع باید هم درگیر کند زیرا اگر چنین کارکردی نداشت هیچگاه آن محصول تولید نمی شد! نکاتی که توجه به آن ها لذت تماشایش را تحت تاثیر قرار می دهد و شیرینی اش را مبدل به تلخی مفهموم های نهانش می کند. ماشین ها ۲ (CARS 2) ساخته ی کارگردان انیمیشن های به یاد ماندنی”داستان اسباب بازی های ۱ و ۲ “،یکی از همین آثار است. انیمیشنی که مملو از جذابیت های داستانی، موقعیت های کمدی، کاراکترهای دوست داشتنی و جذاب است. المان هایی که کودک و نوجوان را مجذوب خود می کند و در پس جذابیت هایش مفاهیم پیچیده ای را به او منتقل می کند. مخاطب این انیمیشن ها فقط کودک و نوجوان نیست بلکه بزرگسالان هم با تماشای آن لذت می برند و ساختار فکری شان دستخوش دگرگونی می شود. ![]() سر مایلز اکسلرود (Sir Miles Axlerod) ،اتومبیل اسقاطی آمریکایی تبار، سوختی جایگزین نفت و بنزین را اختراع کرده و به بهانه ی تبلیغ این سوخت دست به اجرای مسابقات اتومبیل رانی می زند. لایتینگ مکویین (Lightning McQueen) اتومبیل نسل جدید آمریکایی ست که در پی حوادثی به مسابقات اتومبیل رانی راه پیدا می کند. ماجرای اصلی انیمیشن رقابت بین مکویین و فرانچسکو برلونیِ ایتالیایی (Francesco Bernoulli) ست که در آخر به پیروزی مکویین ختم می شود. البته این نتیجه ای قابل پیش بینی ست؛ چرا که امکان ندارد دیسنی نتیجه یک رقابت پر هیجان را به نفع غیر آمریکایی ها رقم بزند. در کنار این ماجرای پرکشش و جذاب، داستانی بر سر انرژی به وجود می آید که در کنار آن، رقابت های اطلاعاتی رنگ و بوی فیلم های استراتژیک هالیوود را به آن می دهد. انرژی و اطلاعات دو عنصر اصلی در سیستم های سایبرنتیک عصر حاضر در کشور های نسل اولی ست که از سیستم ارگانیک گذر کرده اند. نظامی که توسط ۵ مولفه سیاست، فرهنگ، دفاع، اجتماع و اقتصاد اداره شود دارای سیستم ارگانیک است. نظامی که سیستم خود را با محوریت دو مولفه اطلاعات و انرژی با ۵ مولفه مذکور گره می زند دچار برتری سیستمی ست. اهمیت انرژی و مصرف نا هنجار سوخت های فسیلی و استخراج بیش از حد منابع زیرزمینی نفت، نگرانی جهان شمولی پدید آورده و جوامع را وادار کرده که به جستجو و مطالعه برای سوخت جایگزین روی آورند. به نظر می رسد که فراگیر شدن سوخت جایگزین، تحولات نامیمونی برای کشورهای صادر کننده نفت، که عموما نسل سومی شمرده می شوند به وجود آورد. در این بین اطلاعات نیز نقش مهمی برای توسعه و پیشرفت یک جامعه و رسیدن آن ها به انرژی جایگزین دارد. تمام این مسائل جنگ هایی اطلاعاتی را در سطح بین الملل به وجود آورده که در ماشین ها ۲ به آن پرداخته می شود. ![]() انیمیشن ماشین ها۲ کلاسی مفرح برای آموزش علوم استراتژیک در بهترین قالب ممکن است. سر مایلز اکسلرود با دیگر ماشین های اسقاطی وارد رقابتی با سرویس امنیتی آمریکا می شود تا حرف خود را به کرسی بنشاند. او با در دست داشتن ذخائر عظیم نفتی و همراهی دیگر ماشین های اسقاطی در انیمیشن یادآور نسل سومی هایست که نگران موجودیت خود هستند. سر مایلز با ارائه دروغین انرژی جایگزین در مسابقات اتومبیل رانی سعی می کند توجه اتومبیل های روز را به سمت نفت و بنزین جلب کند تا بازار ماشین های اسقاطی از رونق نیفتد. نظیر داستان انرژی و اطلاعاتی ای که در این اثر به کار رفته، در دیگر فیلم ها و سریال های آمریکایی زیاد دیده ایم. مثل سریال جریکو، در آخر فیلم متوجه می شویم که پشت پرده تمام مشکلات، یک عامل داخلی ست. مثل سریال بیست و چهار که یک آمریکایی، تمام مشکلات را حل می کند و هیچ آسیبی نمی بیند. مثل بسیاری دیگر از آثار هالیوود نسل سومی ها به ترور آمریکایی ها می پردازند و آمریکایی ها مظلوم و مورد تهدید واقع می شوند و مجبور به اقدامات نظامی علیه نسل سومی ها. سبک زندگی آمریکایی در سرتاسر انیمیشن موج می زند. موسیقی ها، کازینوها، عاشقانه ها، رقص ها (واله ی دو ماشین با هم دیگر خیلی جالب به تصویر کشیده شده)، نوشیدنی ها همه و همه یادآور American Life Style ی ست که به غیر آمریکایی ها رخ نشان می دهد. مخاطب آمریکایی با این المان ها رابطه برقرار می کند و از مخاطب غرب زده آه پر سوزی برمی انگیزاند. کودک آمریکایی خود را برتر از دیگری می پندارد و کودک غرب زده خود را تحت سلطه آمریکایی. این همان چیزی ست که حاکمان دیسنی و هالیوود به دنبال آن هستند و با همتی بی امان به سویش در شتابند. بودجه دویست میلیون دلاری ماشین ها ۲ این طور قابل توجیه می شود: بودجه ای در راستای جنگ نرم بر علیه جامعه مخاطب. ![]() والت دیسنی برای ماشین ها ۲ مانند بسیاری از دیگر آثار سینمای غرب مثل “ارباب حلقه ها”، “هری پاتر” و “داستان اسباب بازی ها” به تهیه گیم پرداخته تا در نبرد تسخیر عقل ها و قلب ها پیش بیفتد. لوکیشن های متنوع در کشور های مختلف همراه با موسیقی های مخصوص به خود، فضای انیمیشن را بازسازی کرده و کودک را این بار فعال و غیر منفعل در بند خود می کشد. البته ترینر کسل کننده ابتدای گیم از ضعف های آن به شمار می آید که در انبوه المان های جذابش، قابل اغماض است. منشر شده در هفته نامه فرهنگی سایبری رویکرد نویسنده: محمد مهدی انصاری |
|||
|
|
۱:۰۸, ۴/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم مقدمه: در تحلیل سیاسی _ استراتژیک این انیمیشن موضوعاتی از قبیل مخاصمات ایران و امریکا،مشروعیت حضور امریکا و انگلستان،تلاش غرب در پیشرفت جامعه بشری،ایجاد موانع در پیشرفت تمدن و صلح و امنیت جهانی توسط کشورهای نفت خیز و... مورد توجه قرار می گیرد. 1.در این انیمیشن سوختی جدید به نام (allinol) کشف می شود که قرار است جایگذین سوخت نفتی شود تلاش اتومبیل های اسقاطی (کشورهای خاورمیانه) در جهت بد جلوه دادن این سوخت جدید است و همچنان می خواهند جای گذینی برای نفت یافت نشود و با فروش نفت خویش به قدرتمندی خویش در سطح منطقه و وابستگی غرب به نفت ادامه دهند. ![]() [/font] 2.در این انیمیشن برنامه ای پخش می شود که در آن یک اتومبیل ایتالیایی (فرانچسکو) به مبارزه طلبی و رجز خوانی می پردازد و کاراکتر اصلی این انیمیشن که یک اتومبیل امریکایی است (مک کوئین) را به مسابقه فرا می خواند.نکته قابل توجه این است که رنگهای سبز و سفید و قرمزی که این اتومبیل ایتالیایی دارد تداعی کننده ی پرچم ایران است. ![]() 3.در صحنه ی دیگری از این انیمیشن شاهد حضور اتومبیل های امریکایی در کشور ایتالیا هستیم که مورد استقبال شدید اتومبیل های ایتالیایی قرار می گیرند نکته جالب در ابتدای این صحنه است که پرچم ایتالیا به نمایش در می آید که مجددا تداعی کننده کشور و پرچم ایران است.هدف از این بخش نشان دهنده ی تمایل و استقبال زیاد مردم ایران از حضور و ورود امریکایی ها به کشورشان است. ![]() 4.اتومبیل های اسقاطی با این که فرسوده هستند اما بسیار ثروتمند می باشند.یکی از سران اتومبیل های اسقاطی توانایی حرکت ندارد و مدام توسط یک یدک کش جا به جا می شود.این امر نشان دهنده ی ثروتمند بودن سران کشورهای نفت خیز است که البته به طور ظریفی به پادشاه عربستان اشاره دارد که دچار بیماری و ناتوانی جسمی است که برای حرکت باید از اطرافیان خود کمک بگیرد. ![]() 5.نکته دیگر این که شخص قدرتمندی که بر تمام این اتومبیل های اسقاطی حکومت می کند و رهبر آنهاست و آنها را تحریک می کند تنها از طریق ویدئو کنفرانس با این اتومبیل ها در ارتباط است اما دقیقا نمی توان تشخیص داد که این شخصیت در جامعه سیاسی امروز چه کسی می تواند باشد.(شاید منظور سید حسن نصرالله باشد). ![]() 6.در انتهای این انی میشن هنگامی که دو کاراکتر امریکایی (ماتر و مک کوئین) تصمیم می گیرند که با این اتومبیل های اسقاطی مبارزه کنند احساس تنهایی می کنند و خود را بی یار و یاور می بینند اما ناگهان ارتش امریکا و انگلستان وارد میدان شده و ابراز همکاری می نمایند.این بخش از انیمیشن نیز به مشروعیت بخشیدن حضور دو ارتش امریکا و انگلستان در سایر کشورها در جهت حفظ صلح و امنیت جهانی پرداخته است تا ورود این دو ارتش را در سایر کشورها موجب امنیت قلمداد کرده و از این لحاظ به مردم جهان القاء نماید که فعالیت های این دو ارتش به مصلحت تمام دنیا می باشد. ![]() [font=B Nazanin]وحید حسنی
|
|||
|
|
۱۱:۱۳, ۴/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
به نظر من نقد شما خیلی سطحی و وابسته به بدبینی شماست.توهم بافی شما در قبال صحنه ها کاراکترها و اتفاقات فیلم.در نقد به اصطلاح شما اصلا نقد در نظر نگرفته شده و فقط توهمات شما بیان شده دوست من این نمیشه نگاه جزئی تر.
شما نظر شخصی خودتون رو بر فیلم حاکل کردید و بدون هیچ برهانی اتهام وارد میکنید. |
|||
|
۱۳:۰۳, ۴/خرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۴/خرداد/۹۱ ۱۳:۴۸ توسط seiied.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
]
به نظر من نقد شما خیلی سطحی و وابسته به بدبینی شماست.توهم بافی شما در قبال صحنه ها کاراکترها و اتفاقات فیلم.در نقد به اصطلاح شما اصلا نقد در نظر نگرفته شده و فقط توهمات شما بیان شده دوست من این نمیشه نگاه جزئی تر. شما نظر شخصی خودتون رو بر فیلم حاکل کردید و بدون هیچ برهانی اتهام وارد میکنید. تشکر از نکته ای که فرمودید.جنابعالی این انیمیشن رو دیدید؟ من به شما پیشنهاد می کنم که یک بار این انیمیشن رو اگر فرصت دارید نگاه کنید و اگر نکته ای به نظرتون رسید به بنده نیز بگید که منم استفاده کنم.فکر می کنم اگر بخش دوم این نقد رو بزارم بهتر بشه و هم عقیده تر بشیم.اگر بر سر هر کدام از این 6 نکته ای که ذکر کردم نظر دیگری دارید اعلام کنید که برای جفتمون بهتر تبیین بشه. |
|||
|
۱۴:۱۱, ۴/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
الان فرصت مناسبی نیست برای جدال.شما قسمت دوم نقدتون رو بزارید تا صحبت کنیم الان فرصت خوبی نیست.
متوجه این جمله نشدم که "یک بار انیمیشن رو اگر فرصت دارید نگاه کنید" اگر انیمیشن رو ندیده بودم که در بحث شرکت نمیکردم. |
|||
|
۱۴:۲۷, ۴/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
منظورم این بود که یک بار با دقت بیشتر نگاه کنید.اصلا هم قصد جدال ندارم و فقط می خوام اگر نکته ای رو اشتباه کردم اصلاح کنم.سعی می کنم تا نیم ساعت دیگه بخش دوم رو هم ارائه بدم
|
|||
|
۱:۱۴, ۵/خرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/خرداد/۹۱ ۱:۱۹ توسط seiied.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم 1.در ابتدای این انیمیشن شاهد تعداد زیادی سکوهای نفتی در داخل دریا هستیم که کاملا نشان دهنده سکوهای نفتی پر تعداد در آب های کشور های خاور میانه است.این سکوهای نفتی داخل دریا می تواند در ذهن مخاطب تنها یک منطقه را تداعی کند و آن هم کشورهای نفت خیز خاور میانه است. [/font] ![]() 2.در این سکوهای نفتی اتومبیل هایی فعالیت مخفیانه دارند که البته این اتومبیل ها اسقاطی هستند که به مخاطب این گونه القاء می نماید که با وجود نفت و ثروت هیچگونه تمدن و پیشرفتی ندارند و تنها متکی به نفت هستند.این موضوع نیز تداعی کننده ی کشورهای خاورمیانه می باشد که تک محصولی هستند و وابسته به صادرات نفت. ![]() 3.چند جاسوس امریکایی(یکی از کارکترها به نام فین) در تلاش هستند تا از هدفی که اتومبیل های اسقاطی دارند جلوگیری کرده و اقدامی در جهت پیشرفت دنیا بردارند.این مطلب به این موضوع میپردازد که جاسوسان امریکا برای پیشرفت و تکامل بشریت تلاش می نمایند و فعالیت های آنان کاملا بشر دوستانه است.در صحنه ای از این انیمیشن یک اتومبیل جاسوس امریکایی در عین شجاعت توسط اتومبیل های اسقاطی از بین می رود که البته اشاره به کشورهای خاورمیانه دارد که با جاسوسان به ظاهر بشر دوست چه رفتار خشن و جنایتکارانه ای دارند. ![]() 4.دو اتومبیل امریکایی(مک کوئین و ماتر) که با یکدیگر دوستانی چندین ساله هستند بر سر موضوعی با یکدیگر اختلاف پیدا کرده و از هم جدا می شوند اما مجددا با یکدیگر متحد شده و با کمک هم مانع اتومبیل های اسقاطی می شوند.این اتفاق نمایان کننده ی اختلافات موجود در امریکا و مبارزات سیاسی دو حزب موجود در این کشور می باشد که به هر حال برای نجات کشور خویش و جامعه بشری در آخر کار با تمام اختلافاتی که دارند متحد شده و مخاصمات را کنار گذاشته و مشکلات جهان را حل و فصل می نمایند. ![]() 5.در بخش دیگری از این انیمیشن جاسوس امریکایی به سراغ یکی از خبرچین های خود در فرانسه می رود تا با استفاده از او به اسراری پی ببرد.این خبرچین از دور هم جمع شدن اتومبیلهای اسقاطی ابراز تعجب می کند و می گوید " ابن اتوملبیل های اسقاطی هیچ وقت دور هم جمع نمیشوند اما دو روز دیگر یک قرار سری دارند.این بخش نیز القاء کننده ی اختلافات مذهبی شیعیان و سنی های ساکن در خاور میانه و یا اختلافات ایران از یک طرف و کشورهای عربی از طرف دیگر می باشد که با این وجود برای ثبات قدرت خویش متحد شده و سعی در به هم ریختن معادلات و پیشرفتهای جامعه بشری دارند.نکته دیگر در این بخش کمک کردن فرانسه به امریکا می باشد که فعالیت های همسوی این دو کشور را مشروعیت می بخشد و تلاش های فرانسه را هم جهت با اهداف امریکا در سطح جهان می داند. ![]() [font=B Nazanin]
|
|||
|
|
۱:۴۲, ۶/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
ضعیف تر از نقد قبل.
دوست عزیز شما قصد دارید از جز به کل برسید درسته ؟ وقتی جزئیات رو کنار هم بزارید باید به کلی برسید که به اصطلاح هدف فیلم ساز بوده.هنوز نظر من ، توهم شماست و نقدی رو ندیدم. شاید من کاملا اشتباه کنم و نظر شما صد در صد درست باشه ولی من با این دلایل شما نمیتونم قانع بشم که این لایه های مخفی فیلم بوده. یک نمونه رو توضیح بدید چرا به این نتیجه رسیدید که " ابن اتوملبیل های اسقاطی هیچ وقت دور هم جمع نمیشوند اما دو روز دیگر یک قرار سری دارند.این بخش نیز القاء کننده ی اختلافات مذهبی شیعیان و سنی های ساکن در خاور میانه و یا اختلافات ایران از یک طرف و کشورهای عربی از طرف دیگر می باشد که با این وجود برای ثبات قدرت خویش متحد شده و سعی در به هم ریختن معادلات و پیشرفتهای جامعه بشری دارند" |
|||
|
۹:۰۷, ۶/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
سلام.این نقد من برگرفته از یکی از دیالوگ های این انیمیشنه که خبر چین فرانسوی اون رو بیان می کنه.هنگامی که سکوهای نفتی رو نمایش می دهند یعنی منظور فقط خاورمیانه هستش.وقتی که اتومبیل های اسقاطی از نفت خویش دفاع می کنند فقط منظور کشورهای خاورمیانه هستش.وقتی که اتومبیل های اسقاطی رو در سکوهای نقتی که از نفت دفاع می کنند نشان می دهند فقط منظورشان کشورهای در حال توسعه یا جهان سوم خاورمیانه هستش.پس هنگامی هم که از اختلافات این اتومبیل های اسقاطی حرف می زنند کاملا مشخصه که منظور اختلافات مذهبی و سیاسی همین کشورهای خاورمیانه هست.
|
|||
|
۱۳:۵۰, ۶/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
دوست من هر گردی که گردو نیست اگر این چیزی که شما میگید ملاک نقد قرار بگیره من میتونم با این استدلال های ضعیف کلی فیلم ردیف کنم و کلی نتیجه گیری ضعیف تر.به دلیل و برهان قوی بیان کنید نه اینکه این دیالوگ رو گفته فقط این معنی رو میده این حرف خیلی دید سطحی رو نشون میده.این نظر منه.
اگر دوستان دیگه اظهار نظر کنند بهتر بحث جلو میره. |
|||
|
|
|
|

![[تصویر: Cars-2-Professor-Z.jpg]](http://www.nerditorial.com/wp-content/uploads/2011/08/Cars-2-Professor-Z.jpg)
![[تصویر: cars2_logo.jpg]](http://www.wired.com/geekdad/wp-content/uploads/2011/06/cars2_logo.jpg)
![[تصویر: CARS-2-Animated-Movie.jpg]](http://news.hubpk.com/wp-content/uploads/2011/06/CARS-2-Animated-Movie.jpg)

![[تصویر: 57222332672067805938.png]](http://www.img4up.com/up2/57222332672067805938.png)
![[تصویر: 50354578140436851457.png]](http://www.img4up.com/up2/50354578140436851457.png)
![[تصویر: 80274631854048991434.png]](http://www.img4up.com/up2/80274631854048991434.png)
![[تصویر: 01774128496535997672.png]](http://www.img4up.com/up2/01774128496535997672.png)
![[تصویر: 43504120676278787763.png]](http://www.img4up.com/up2/43504120676278787763.png)
![[تصویر: 17485456747291756830.png]](http://www.img4up.com/up2/17485456747291756830.png)

![[تصویر: 89590436185214565012.png]](http://www.img4up.com/up2/89590436185214565012.png)
![[تصویر: 04520324078703262816.png]](http://www.img4up.com/up2/04520324078703262816.png)
![[تصویر: 85095707549407422228.png]](http://www.img4up.com/up2/85095707549407422228.png)
![[تصویر: 37928380500093898636.png]](http://www.img4up.com/up2/37928380500093898636.png)
![[تصویر: 62353751131263872509.png]](http://www.img4up.com/up2/62353751131263872509.png)