کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نقد فیلم سینمایی قاتل نیکو کار-Righteous Kill
۱۷:۳۴, ۶/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/فروردین/۹۱ ۱۶:۴۳ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #1
آواتار
عوامل فیلم :
کارگردان : Jon Avnet
نویسندگان : Russell Gewirtz
بازیگران : Robert De Niro و Al Pacino وDonnie Wahlberg وJohn Leguizamo وCurtis Jackson وCarla Gugino وBrian Dennehy و ...
ساخت کشور آمریکا – توسط کمپانی های Millennium Films و Emmett/Furla Films و Grosvenor Park Media
محصول سال 2008
هزینه ساخت : 60 میلیون دلار
فروش ناخالص : 76.747202 میلیون دلار
امتیاز در IMDb : 6 از 10

[تصویر: ?di=QQLE]

خلاصه فیلم :

روانشناسان پلیس در حال مشاهده فیلم ضبط شده مردی (رابرت دنیرو) هستند . این مرد به عنوان کارآگاه دیوید فیسک ، قاتل شعرگو (Poetry Boy) نشان داده می شود . قاتل شعرگو مجرم هایی که در عین گناهکاری تبرئه شده اند را به قتل می رساند و شعری در کاغذی کوچک کنار اجساد رها می کند . او به مدت 30 سال با همکارش ، تام کوان (آل پاچینو) زندگی می کند و او را به عنوان یک پلیس ممتاز الگوی خود قرار می دهد . در سیر داستان پاچینو به نام مستعار روستر ( خروس ، که نماد عدالت است ) و دنیرو به نام مستعار تِرک ) Turk) شناخته می شوند .

فیلم ضبط شده از قتل دهمین مقتول ، رابرت رمبو ، قاچاقچی مواد مخدر حکایت می کند . ترک و روستر قتل رمبو را به قاتل شعرگو ربط می دهند و ماموران پرونده رمبو را به آن سمت هدایت می کنند . در ادامه کشیشی که از کودکان خادم سو استفاده جنسی می کند و چند نفر دیگر به قتل می رسند و در کنار جنازه هر کدام شعری یافت می شود .

کارآگاهان به ترک مشکوک می شوند . ترک ناراحت شده و مجبور می شود ، کار در اداره پلیس را با پشت میز نشینی ادامه دهد . کارآگاهان پرونده ، به همکاری روستر صحنه ای را بازسازی می کنند تا ترک ، یک مجرم قِسِر در رفته دیگر را به قتل برساند . ترک به محیط مورد نظر وارد می شود و اسلحه را به سمت مجرم می گیرد . کارآگاهان به صحنه می آیند تا ترک را دستگیر کنند . ترک تکه کاغذی در می آورد و شعری می خواند . اسلحه ترک ، اسلحه قاتل شعرگو نیست . شعری هم که می خواند برای مسخره کردن کارآگاهان سروده و دست خط و سبک آن با شعر های قاتل شعرگو تطابق ندارد . کارآگاهان به همراه روستر صحنه را ترک می کنند . ترک یادداشت های روستر را می خواند و به هویت قاتل واقعی پی می برد . روستر قاتل شعرگو ست . نهایتا روستر فرار می کند و ترک مجبور می شود به او تیراندازی کند . ترک درخواست آمبولانس را به علت خواهش روستر لغو می کند تا بمیرد .

[تصویر: 457fc28ceb40.png]

نقد فیلم :

کنار هم قرار گرفتن دو بازیگر برجسته آمریکا ، رابرت دنیرو و آل پاچینو در یک فیلم باعث جذابیت آن خواهد شد و "قتل منصفانه" (باید گفت این ترجمه درست نمی باشد و انصاف و مشتقات آن معنایی دور از righteous دارد) دارای این امتیاز است . این امر در حالی ست که آل پاچینو برای بازی در این فیلم نامزد جایزه تمشک طلایی (به عنوان بدترین بازیگر مرد) شد . می توان گفت فیلم قالبی جنایی با رگه های فلسفی دارد و قالب جنایی آن چنان که باید به درستی پرداخت نشده و در رقابت با دیگر فیلم های جنایی بازمانده و پایان اثر از اواسط فیلم برای بیننده متفکر قابل تشخیص است . گر چه جنبه جنایی داستان غالب است اما ، خون در رگه های فلسفی اثر از ابتدا تا انتها جریان دارد .

[تصویر: 38e5ff5f816a.png]

روستر در لغت به معنای خروس است و نماد عدالت . روستر که توسط آل پاچینو به تصویر کشیده شده ، در طول فیلم دست به 14 قتل می زند . در تمام این قتل ها ، مقتول ها مجرمانی هستند که به علت خلاء های قوانین توسط وکلا از محکومیت جان به در برده اند . روستر و ترک که کارآگاهان متعهدی هستند نمی توانند محاکمه نشدن مجرمانی را که دستگیر کرده اند تحمل کنند و با صحنه سازی ترک یکی از مجرمین را راهی زندان می کنند . روستر که ترک را الگوی خود قرار داده بود ؛ ایمانش به او را از دست می دهد و این امر در کنار تنفرش از کلیسا قرار می گیرد و به عدالتِ حاکم ، یورش می برد . از همین رو دست به قتل های متعدد می زند و سعی می کند عدالت را برقرار کند ؛ گرچه بر خلاف قوانین وضع شده باشد .

در طول فیلم بیننده از کشته شدن مجرمین راضی ست و به وجدان کارآگاهان پرونده "قاتل شعرگو" بی اعتماد می شود و حتی امکان دارد حس تنفر به آن ها پیدا کند . این اندیشه که عدالت باید توسط فرد اجرا شود و قوانین قادر به برقراری عدل نیستند در بیشتر سریال ها و فیلم های غرب نشان داده می شود . مسئله در این حد باقی نمی ماند و دخالت های کشور هایی اعم از آمریکا و انگلیس را می بینیم که بی توجه به قوانین حاکم در یک کشور به بهانه برقراری عدالت دست به کشتار های وسیع می زنند . شهروند آمریکایی از کشته شدن مجرمین (به استناد منافع مستعمرانی چون آمریکا) راضی ست .

نکته دیگر مظلوم نمایی روستر در پایان فیلم است . او محاکمه نمی شود . او مورد شماتت قرار نمی گیرد . او به نحو دلخواهش می میرد و بیننده را متوجه ایثار (که البته ایثار در ایدئولوژی غرب جایی ندارد و استفاده از لغت کامیکازه مناسب تر است) خود می کند . او به خاطر برقراری عدالت در برابر گلوله دوست سی ساله اش ایستاد . پلیسی آمریکایی که برای جامعه خود تلاش می کند و در راستای برقراری عدالت و امنیت دست به قتل می زند . او یک مرد آمریکایی تبار است که توانست عدل را برقرار کند و نوید وجود آمریکاییانی که عدالت واقعی را برقرار می کنند می دهد . ابعاد پروتوگانیستیک اثر این طور رقم می خورد .

[تصویر: ?di=OSOU]

چند سوال به وجود می آید : آیا عدالت این طور رقم می خورد ؟ آیا فضای قضایی دولت آمریکا این چنین فاسد و بی بنیاد است که وکلا به راحتی با قوانین بازی می کنند و موکلان فاسد خود را تبرئه ؟ معنای حقیقی عدالت چیست ؟

نحوه برقراری عدالت نشان داده شده در این فیلم مسلما هرج و مرج پدید می آورد . مجسم کنید جامعه ای را که افراد آن برای برقراری عدالت مبنی بر ظن و گمان خود دست به اجرای حکمی می زنند که خود تشخیص می دهند . سوءاستفاده ها را تصور کنید . بی نظمی و عدم ثبات آن جامعه را در نظر بیاورید . چرا فیلم های آمریکایی تا این حد سعی دارند که عدالت این چنینی را به تصویر بکشند ؟ آیا هدفی غیر از عادی سازی آتش افروزی هایشان دارند ؟

قوانین وضع شده آمریکایی طبیعتا به علت عدم آگاهی فلاسفه و در پی آن حقوقدانان و جامعه شناسان و ... به حقیقت انسان و طبیعت و خالق هستی دچار خلاءها ، ضعف ها و اشتباهات بزرگی ست که به هیچ وجه نمی تواند عدالتی را برقرار کند .

و اما عدالت واقعی . عدالت حقیقی ، آرمانی ست برای هر جامعه . عدالت یعنی تسلط عقل بر احساسات و نفس . عدالت یعنی هر چیزی سر جای خودش باشد . توجه به حقوق انسان ها در نسبت با هم و در تقابل با حق ، جامعه ای آرمانی رقم خواهد زد که به طور نسبی قابل تحقق است . با بهره گرفتن از تعالیم الهی که در جز به جز لایتناهی آن چیرگی بر تمام احوالات انسان به چشم می خورد ؛ می توان به سمت جامعه عدالت محور حرکت کرد . کمال برقراری عدالت حقیقی رخ نمی دهد مگر در مدینه فاضله مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) .

باز نشر این مطالب با قید منبع بلامانع می باشد. (http://www.bechin.blogfa.com)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، Admirer ، محب الزهرا
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
  فیلم سینمایی arrival-2016 javadth 28 10,224 ۶/خرداد/۹۶ ۳:۱۱
آخرین ارسال: A.N.P.X
  فیلم سینمایی " آرگو - Argo " AMINI 17 13,878 ۹/مرداد/۹۲ ۱۲:۱۲
آخرین ارسال: saeed111
  نقد فیلم سینمایی آگاهی ( The Knowing ) Mitsonary 9 6,178 ۳۰/خرداد/۹۱ ۱۲:۳۲
آخرین ارسال: vavp
  فیلم سینمایی ۳۱۳ تفکر 7 4,984 ۳/اردیبهشت/۹۱ ۹:۲۰
آخرین ارسال: محمد رضا.
Video فیلم سینمایی كتاب الي-The Book Of ELI dani 2 3,232 ۱۴/شهریور/۹۰ ۱۷:۴۲
آخرین ارسال: رهجو
  فیلم سینمایی"زره پوش-Ironclad" و تروریستهای افراطی مسیحی Mitsonary 0 2,156 ۱۴/مرداد/۹۰ ۶:۱۴
آخرین ارسال: Mitsonary
Video بررسی فیلم انیمیشن سینمایی "جوجه کوچولو-Chicken Little" mohamad 18 18,316 ۲۸/اسفند/۸۹ ۲۳:۴۲
آخرین ارسال: mohamad

پرش در بین بخشها:


بالا