|
به یاد موعود
|
|
۹:۱۷, ۱۱/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
یا صاحب الزمان ادرکنی. دوستان من یه پیشنهاد دارم برای نزدیکتر شدن همه مون به آقا و مولا. حقیر پیشنهاد میکنم که همه دوستان بعد از نماز صبح حتما دعای عهد رو بخونن(شاید بعضی از دوستان بخونن) عزیزان یه مدت امتحان کنید و بعد از نماز صبح دعای عهد را بخونید و ببنید چه تاثیری در طول روز و زندگی تون داره. در طول روز کوچکترین اثرش اینه که کاملا دست آقا را احساس میکنید که نمیذاره به سمت گناه برید. من خودم همه رقم اعمال بعد از نماز صبح رو امتحان کردم( ریا نباشه) اما دعای عهد یه چیز دیگه ست؛مخصوصا تو روز جمعه. یه عمل دیگه هست که بنده به یه واسطه از مرحوم آیت الله بهجت شنیدم.ایشون میگفتن همیشه بعد از هر نماز واجب یک مرتبه سوره توحید رو بخونید.با این عمل خودتون ، پدر و مادرتون ، فرزندانتان بخشیده میشن. یه حدیث هم از امام سجاد(علیه السلام): اگر مومن بداند که در سجده چه چیزی به او عنایت میشود هیچ وقت سر از سجده بر نمیدارد. دوستان از بهترین اعمال سجده طولانی قبل از اذان صبح است. کلام آخر"بین الطوعین رو از دست ندید.(ان شالله در مورد بین الطوعین مفصل مطلب میگم) التماس دعا. |
|||
|
|
۱۰:۰۱, ۱۶/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام
[/font]عزیزان الوعده وفا... [/b]حقیر قول داده بودم در مورد بین الطلوعین و ثمرت و برکات و آسیب های آن براتون مطلب بذارم.
در کل من سعی میکنم هیچی از خودم نگم و هرچی که خدمت شما عزیزان میگم با سند و مدرک و شرعی و علمی باشه.ان شالله... [/b]و اما بعد...
[font=B Nazanin]بین الطلوعین یعنی بین دو دمیدین(طلوع) روشنایی، یعنی بین طلوع فجر(نماز صبح) تا طلوع آفتاب و زمانیکه هوا تقریبا گرگ و میش شده است در مورد خوابیدن كه یك امر طبیعی است، در روایات آمده است كه "در ساعات اولیه شب بخوابید و بین الطلوعین بیدار باشید متاسفانه در حاضرافراد، بسیاری از این گونه مسائل را صرفاً به عنوان دستورالعمل های ارشادی واخلاقی در نظر می گیرند، در حالی كه این دستورات صد در صد كاربردی می باشند. به عنوان نمونه یكی از فواید عمل به روایت مذكور این است كه هورمونی در بدن به نام هورمون رشد (سوماتوتوروپ) وجود دارد كه بیشترین میزان ترشح آن حدوددو ساعت بعد از غروب آفتاب می باشد(زیرا بدن انسان یك فیزیولوژی خاصی دارد كه باعالم هماهنگ می باشد) و در رویات آمده كه همان ساعت بخوابید اینكه خواب کافی درزمان مناسب، باعث بلندی قد می شود، به این دلیل است كه دراوایل شب، این هورمون ترشح می شود و اگر كسی سر شب بخوابد، رشد متناسب و متعادلی پیدا می كند اما یك سری ازهورمون های استرس زا وجود دارند(البته در جای خود مفید می باشند ) كه به آنها"كورتیكواستروئید" گفته می شود، مانند هورمون های "آدرنالین"و "نور آدرنالین". بیشترین میزان ترشح این هورمون ها دو ساعت قبل ازطلوع آفتاب می باشد؛ یعنی دقیقا هنگام بین الطلوعین (از طلوع فجر تا طلوع آفتاب)
این كه خواب بعد ازاذان صبح، باعث ناراحتی و كسلی و پریشانی انسان می شود، ولی بیدار شدن در موقع اذان حالت شادابی می آورد، به خاطر ترشح این هورمون هاست. همچنین اگر زمانی كه این هورمون ها حداكثر ترشح خود را دارند، انسان خواب باشد، احتمال سكته زیاد است. لذا بیشترین آمار مرگ در خواب، در ساعات بین الطلوعین می باشد حال اگر همین مسئله یعنی نخوابیدن بین الطلوعین را یك پزشك به ما توصیه می كرد، با شوق و اطمینان بیشتری به آن عمل می كردیم، زیرا به كاربردی بودن آن معتقد بودیم، اما متن روایات مذكور مَا عَجَّتِ الْأَرْضُ إِلَى رَبِّهَا عَزَّ وَ جَلَّكَعَجِیجِهَا مِنْ ثَلَاثٍ مِنْ دَدمٍ حَرَامٍ یُسْفَكُ عَلَیْهَا أَوِ اغْتِسَالٍمِنْ زِنًى أَوِ النَّوْمِ عَلَیْهَا قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ (منلایحضرهالفقیه-جلد4- ص20) زمین به سوی پروردگارش، فریادی مانند این سه فریاد بر نمی آورد 1- فریاد از خونی که به ناحق بر روی او می ریزد 2-آب غسلی که با عمل زنا واجب شده است 3- خوابی که پیش ازطلوع خورشید باشد ظَنْ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع أَنَّ النَّوْمَ قَبْلَ طُلُوعِالشَّمْسِ وَ قَبْلَ صَلَاةِ الْعِشَاءِ یُورِثُ الْفَقْرَ وَ شَتَاتَ الْأَمْرِ (مستدركالوسائل- جلد 5 - ص 110 ) خواب پیش از طلوع خورشید و نیز خواب قبل از نماز عشاء، باعث فقر و پریشانی امور می شود
عَنْ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ ع فِی حَدِیثٍ قَالَ لَاتَنَامَنَّ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ فَإِنِّی أَكْرَهُهَا لَكَ إِنَّ اللَّهَیُقَسِّمُ فِی ذَلِكَ الْوَقْتِ أَرْزَاقَ الْعِبَادِ عَلَى أَیْدِینَا یُجْرِیهَا (وسائلالشیعة -جلد6 - ص 498)
هرگز قبل از طلوع خورشید نخواب که من آن را برایت خوب نمی دانم، زیرا خدواند در آن وقت، روزی بندگانش را به دست ما تقسیم می کند [/b]
قال رسول الله ص : النوم من أول النهار خرق و نوم القائلةنعمة و النوم بعد العصر حمق و بین العشاءین یحرم الرزق (مكارمالاخلاق- ص288)
خواب اول روز، نادانی و خواب نیمروزی نعمت و خواب عصرگاهی کم خردی است و خواب اول شب(بین دو نماز مغرب وعشاء) باعث محروم شدن از روزی می شود
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |