|
(سیر و سلوک در ماه رمضان/المراقبات) ( خیلی مهم)
|
|
۳:۲۸, ۳/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۴/تیر/۹۳ ۱۲:۵۷ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام! قسمت هایی از کتاب شریف المراقبات (مراقبت های ماه رمضان) رو در این تاپیک قرار می دهم باشد که با استفاده از فرمایشات گرانسنگ شاگرد ملا حسینقلی همدانی یعنی آمیرزا جواد آقا ملکی تبریزی بتوانبم به حضرت رب الارباب تقرب بجوییم! *** ***فضائل ماه رمضان*** [b]در جعفریات از حضرت امیر مؤمنان علی (علیه السلام) روایت شده است که حضرت فرمود: (( رمضان مگویید؛ زیرا شما نمی دانید که رمضان چیست! اگر کسی اینگونه گفت، باید صدقه بدهد و روزه بگیرد؛ همانگونه که خداوند آن را ماه رمضان نامیده، شما هم به آن (ماه رمضان) بگویید.)) یکی از مهمترین وظایف سالک در ماه رمضان این است که حق بزرگ این ماه را بشناسد؛ ماه رمضان ماهی است که خداوند پویندگان راه خود را به میهمانیِ خوانِ کرمِ خویش دعوت کرده و این ماه، ماه میهمانی خداوند است.سپس بداند که چه نسبتی بین روزه و میهمانی خداوند است. سپس سعی کند که در تمامی نشست و برخاست ها و اعمال، اخلاص داشته و کارهایش مطابق میل و رضای خداوند باشد. [b]التماس دعا! |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۵:۴۸, ۲۲/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/تیر/۹۳ ۵:۴۸ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
3- سید بن طاووس ((قدس الله نفسه الزکیه)) در کتاب اقبال از کتاب (( بشارة المصطفی لشیعة المرتضی)) به اسناد خود تا (حسن بن علی بن فضّال) از امام رضا (علیه السلام) و آن حضرت از پدران گرامی اش و آنان از امیر مؤمنان علی (علیه السلام) روایت کرده اند که:
(( روزی پیامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) برای ما خطبه خواند و فرمود: ای مردم! همانا ماه خدا با برکت و رحمت و مغفرت رو به سوی شما آورده، و این ماه در نزد خداوند برترین ماه ها می باشد، و روزهای آن برترین روزهاست، و شب های این ماه با فضیلت ترین شب ها و ساعات آن پر فضیلت ترین ساعات می باشند. شما در این ماه به میهمانی خداوند دعوت شده اید، و در زمره شایستگان کرامت خداوند قرار گرفته اید. نفس های شما در این ماه تسبیح، خوابتان عبادت، عملتان مقبول و دعایتان مستجاب است. پس، از خداوند که پرودگار شما می باشد با نیت های راستین و قلب های پاک و طاهر بخواهید که شما را به روزه در آن، و تلاوت کتابش موفق بدارد. همانا بدبخت آن کسی است که د راین ماه بزرگ از غفران و آمرزش خداوند محروم بماند. و (در این ماه) با گرسنگی و تشنگی تان، گرسنگی و عطش روز قیامت را بیاد آورید، و به افراد فقیر و مسکینی که در بین شما هستند صدقه دهید، و به سالخوردگان و بزرگان خویش احترام بگذارید و به کودکان و اطفال رحم نمایید و صله رحم نموده و به خویشاوندان تان بپیوندید. ... فرمایشات پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در فضیلت ماه رمضان ادامه دارد ... |
|||
|
|
۱:۵۱, ۲۳/تیر/۹۳
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
ادامه فرمایشات پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): ... و چشمان خویش را از دیدن آنچه خداوند نگریستن بدان را حرام کرده، بپوشانید، و گوش های خود را از شنیدن آنچه که خدا شنیدن آن را حرام کرده ببندید، و به یتیمان مردم خوبی کرده و به آن ها محبت نمایید تا به یتیمان شما محبت شود، و از گناهان خویش توبه کرده و به سوی خداوند باز گردید. در اوقات نماز دست هایتان را به دعا بلند کنید؛ چرا که اوقات نماز بهترین و با فضیلت ترین ساعات می باشند که خداوند در این زمان با نگاه رحمت به بندگان خویش می نگرد، و آنگاه که با او مناجات کنند، آن ها را اجابت می نمایدو بهندایشان لبیک می گوید، و چون از او بخواهند به آن ها می بخشد و دعایشان را مستجاب می نماید. ای مردم! همانا جان های شما در گروی اعمالتان می باشد، پس جان خویش را با طلب آمرزش و استغفار رها سازید، و پشت های شما از بار گناه8انتان سنگین شده است، پس با سجده طولانی آن را سبک سازید، و بدانید که خداوند متعال به عزت خویش قسم یاد کرده است که نمازگزاران و سجده کنندگان را عذاب و شکنجه ننماید، و آن ها را در روز قیامت که مردم در پیشگاه پروردگار جهانیان قیام می کنند، با آتش دوزخ نترساند. ای مردم هرکس از شما به فرد مؤمن روزه داری د راین ماه افطاری دهد، برای او در نزد او برای خداوند ثواب آزاد کردن یک بنده و آمرزش تمامی گناهان گذشته می باشد. [b] فرمایشات پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در فضیلت ماه رمضان ادامه دارد ...
|
|||
|
|
۴:۵۵, ۲۴/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/تیر/۹۳ ۴:۵۶ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
یاران حضرت عرض کردند: ای پیامبر خدا! همه ما قدرت آن را نداریم که افطاری بدهیم!
پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: ((خود را از آتش دوزخ دور کنید هرچند که با خرمایی نصفه باشد. از آتش دوزخ بپرهیزید هرچند که با شربتی آب باشد. ای مردم هر کس از شما خلق و خوی خود را در این ماه نیکو گرداند، در روزی که قدم ها بر روی صراط می لغزند، جواز عبور از پل صراط را به او می دهند. و هر کسی که در این ماه به زیر دستان خود تخفیف دهد و بر آن ها آسان بگیرد خداوند نیز حساب او را آسان می گیرد، و ره کس که شر خویش را نگه دارد خداوند خشم و غضب خود را در روزی که با او ملاقات می کند، از او دور می کند. و هرکس که در این ماه یتیمی را مورد کرامت خویش قرار دهد، خداوند در آن روز که با او ملاقات می کند، او را مورد کرامت خویش قرار می دهد. و هر کس که در این ماه به خویشاوندان خویش بپیوندد، خداوند او را به رحمت خود متصل می گرداند، و آن کس که از خویشان خود ببُرد، خداوند در روزی که با او ملاقات می کند، رحمت و آمرزش خویش را از او می برد، و هر کس در این ماه نماز مستحبی به جای آورد، خداوند برات رهایی از آتش دوزخ را برای او می نویسد. و برای هر کس که در این ماه واجبی را ادا کند، ثوابی وجود دارد برابر ثواب آن کس که هفتاد فریضه و واجب را در ماه های دیگر به جای آورده، و ره کس در این ماه بر من زیاد صلوات بفرستد، خداوند میزان عمل او را در روزی که میزان ها سبک هستند، سنگین می سازد، و هر کس در این ماه یک آیه قرآن تلاوت نماید، برای او اجری برابر اجر آن کسی است که در ماه های دیگر قرآن را ختم نماید! ای مردم! درهای بهشت در این ماه باز هستند، پس از پروردگارتان بخواهید که آن ها را بر روی شما نگشاید، و شیاطین در این ماه در غل و زنجیر می باشند، پس از پروردگار خویش بخواهید که آن ها را بر شما مسلط نگرداند.)) روایت ادامه دارد ... |
|||
|
|
۴:۵۶, ۲۵/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/تیر/۹۳ ۴:۵۶ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
حضرت امیر مؤمنان امام علی بن ابی طالب (علیه السلام) می فرمایند:
من در این هنگام از جای برخاسته و عرضه داشتم: ای پیامبر خدا! پرفضیلت ترین اعمال در این ماه چیست؟ پیامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: ای ابا الحسن! پر فضیلت ترین اعمال در این ماه، ورع و پارسایی از محارم خداوند عز وجل می باشد. پیامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) این سخن را فرمود، و به گریه افتاد. امیر مؤمنان علی(علیه السلام) می فرمایند: من به آن حضرت عرض کردم: ای پیامبر خدا! چه چیز سبب گریه شما شده است؟! پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: ای علی! گریه من به خاطر آن چیزی است که در این ماه بر تو حلال می شمارند، گویی که تو را می بینم که برای پروردگار خویش در حال نماز گزاردن هستی، و در همین حال شقی ترین و بدبخت ترین فرد پیشینیان و آیندگان، که همتای پی کننده ناقه ثمود می باشد، از جای بر می خیزد و ضربه ی شمشیری به فرق سر تو می زند، که در اثر آن محاسنت از خون سرت خضاب می شود. امیر مؤمنان (علیه السلام) می فرمایند: من به پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) عرض کردم: ای پیامبر خدا! در آن زمان که این اتفاق رخ می دهد، دین من سالم است؟! پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: در آن زمان دین تو سالم است! روایت ادامه دارد ...
|
|||
|
|
۴:۴۷, ۲۷/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/تیر/۹۳ ۴:۴۳ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
سپس حضرت فرمودند: یا علی! هرکس تو را بکشد مرا کشته است، و هر کس که با تو دشمنی و کینه ورزد، با من دشمنی و کینه ورزیده است، و هرکس تو را سبّ و دشنام دهد، مرا سبّ و دشنام داده است، برای اینکه تو نسبت به من، همانند جان منی، روح تو از روح من، و طینت وسرشت تو از طینت و سرشت من است. همانا خداوند تبارک و تعالی مرا به همراه تو آفرید و مرا به همراه تو برگزید، و مرا به عنوان پیامبر انتخاب کرده،و تو را به عنوان امام و پیشوا برگزید. پس هر کس که منکر امامت تو باشد، نبوت و پیامبری مرا منکر شده است. یا علی! تو وصی و جانشین من و پدر فرزندان من، و همسر دختر من و خلیفه و جانشین من بر امت در زمان حیات من و بعد از وفات من می باشی. فرمان تو، فرمان من، و نهی تو، نهی من است. سوگند به خدایی که مرا به نبوت و پیامبری برانگیخت، و مرا بهترین آفریده خود قرار داد، تو حجت خداوند بر آفریدگان او هستی، و تو امین خداوند بر سرّ او، و خلیفه و جانشین او بر بندگانش می باشی.)) موضوع بعدی: معنای رؤیت شب قدر!
|
|||
|
|
۵:۰۰, ۲۸/تیر/۹۳
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
معنای رؤیت شب قدر:
رؤیت و دبدن شب قدر به معنی دیدن وقایع و اتفاقاتی است که در این شب رخ می دهد؛ یعنی فرود آمدن امر به زمین. همانگونه که در این شب برای حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) آشکار می شود. خداوند بین عالم ارواح و عالم اجسام، عالمی دارد به نام ((عالم مثال و برزخ)). این عالم ، عالمی است که بین دو عالم ارواح و اجسام قرار گرفته؛ نه مثل عالم اجسام تنگ و تاریک است و نه مثل عالم ارواح وسیع. زیرا عالم ارواح کدورت ماده و تنگی در مقدار و شکل را ندارد و عالم اجسام مقید به ماده و شکل می باشد؛ اما عالم مثال عاری از ماده، اما در قید و بند صورت و اندازه است و خود شامل عالم های زیادی می شود. منشأ هر موجودی در عالم مثال، از خزائن و گنجینه های الهی است که در قرآن به آن اشاره شده: (( و ان من شیء إلّا عندنا خزائنه)) (حجر/21) ((و خزائن همه چیز تنها نزد ماست.)) و از عالم مثال به سوی هر جسمی در عالم اجسام بهره ها نازل می شود و واسطه این نزول هم فرشتگان هستند. به این آشکار شدن نزول امر، توسط ملائکه برای حضرت، را رؤیت شب قدر می گویند و تنها اهل آن هستند که به لذت این کشف و مشاهده نزول امر و فرود ملائکه و فرشتگان نائل می شوند. موضوع بعد: آداب شب قدر |
|||
|
|
۴:۵۷, ۲۹/تیر/۹۳
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
آداب شب قدر: شب قدر، از مهمترین شب های ماه رمضان می باشد. شب قدر، شبی است که از هزار ماه بهتر است. در اخبار و حادیث اینگونه آمده : (( بهتر از هزار ماه جهاد، هزار ماه سلطنت و فرمانروایی بوده و عبادت در آن هزار ماه برتر و والاتر است.)) آمین فرشتگان به دعا کنندگان شب قدر: در اخبار و احادیثی که به دست ما رسیده اینگونه آمده است که: (( فرشتگان در شب قدر به سوی زمین فرود می آیند و بر روی زمین پراکنده می شوند و از مجالس مؤمنین گذشته، به آن ها سلام می کنند و تا طلوع صبح، به دعاهای آنان آمین می گویند.)) اهمیت صدقه وتسبیح و نماز در شب قدر: در کتاب اقبال سید بن طاووس آمده است که: رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: (( حضرت موسی به درگاه خداوند عرض کرد: خداوندا! من قرب و نزدیکی به تو را می خواهم.)) خداوند فرمود: (( قرب و نزدیکی من برای کسی است که در شب قدر بیدار مانده و شب زنده داری کند.)) حضرت موسی عرض کرد: (( خداوندا! من طالب رحمت تو هستم.)) خداوند فرمود: (( رحمت من برای کسی است که در شب قدر به افراد بیچاره و در مانده رحم کند.)) حضرت موسی عرض کرد: (( خداوندا! من می خواهم که از پل صراط بگذرم.)) خداوند فرمود: (( گذشتن از پل صراط برای کسی است که در شب قدر صدقه بدهد.)) حضرت موسی عرض کرد: (( خداوندا! من آرزوی درختان بهشتی را دارم.)) خداوند فرمود: (( درختان بهشتی از آن کسی است که در شب قدر تسبیح بگوید.)) حضرت موسی عرض کرد: (( خداوندا! من خواستار رضا و خوشنودی تو هستم.)) [b]خداوند فرمود: (( رضا و خوشنودی من از آن کسی است که در شب قدر دو رکعت نماز بخواند.)) موضوع بعدی: حسرت فوت فضائل شب قدر![/b]
|
|||
|
|
۵:۰۱, ۱/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
حسرت فوت فضائل شب قدر: حال تو ای انسان خردمند! بیاندیش! شاه شاهان و خداوند جهانیان و حکمران زمین و آسمان ها، تو را به میهمانی دعوت کرده و فرستادگان بزرگی همچون ملائکه و پیامبران و رسولان سرور تمامی اهل جهان حضرت محمد مصطفی (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را برای دعوت به سوی تو فرستاده و به وسیله جانشینان معصوم آن حضرت، امامان دوازده گانه (علیه السلام)، به این دعوت مهر تأکید زده و غیر از اینها، هرشب توسط فرشتگان، تو را با فراخوانی های ویژه و الطاف و مهربانی های خاص، مورد مهر و محبت خویش قرار داده و در مقابل عمل مخلصانه در یک شب، به تو وعده نعمت های پایدار و جاودانی را داده که هیچ چشمی نظیرشان را ندیده و هیچ گوشی مانندشان را نشنیده و در دل هیچ بشری خطور نکرده است و آنقدر نور و درخشندگی وشادی و فرمانروایی و خوشی و نیکبختی برای تو آماده کرده است که عقل تو نمی تواند تصور یک ذره از آن را هم بکند. خداوند به تو وعده قرب و همجواری و دیدار خویش را داده است، چیزهایی که خرد خردمندان و فهم دانشمندان و اندیشه فرزانگان از درک آن نا توانند. حال برادرم! آیا ( این همه کرامت و نعمت برای تو) ارزش این را نداشت که مهیای حضور در این مجلس می شدی و آن چنان که شایسته آن بود تلاش می کردی، تا وقتی که آن را درک کنی و جزو رستگاران باشی؟ موضوع بعدی: وظیفه بندگان در شب های پر رحمت الهی! |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| ما رجب الحرام در محضر میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (المراقبات) | حضرت عشق | 0 | 1,110 |
۲۲/فروردین/۹۵ ۱۵:۱۶ آخرین ارسال: حضرت عشق |
|